Σχέσεις ζευγαριού

Love bombing: τι είναι και πώς να το εντοπίσετε;

Το ότι μας βομβαρδίζουν με αγάπη μας κάνει να νιώθουμε τόσο ξεχωριστοί και μας εκτιμούν που μπορούμε να καταλήξουμε να δίνουμε τη δύναμή μας σε έναν ναρκισσιστή. Μάθετε πώς το κάνουν και πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από ο ψυχολόγος Έλενα Σανζ.

Όταν γνωρίζουμε κάποιον ρομαντικά ή ξεκινάμε μια νέα σχέση, τα συναισθήματα είναι έντονα. Όλα βιώνονται με ενθουσιασμό, πάθος και ενθουσιασμό. Είναι φυσιολογικό και οι δύο να δείχνουν επιθυμία να κατακτήσουν τον άλλον και να περνούν πολύ χρόνο δίπλα τους. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις Αυτές οι συμπεριφορές είναι ακραίες και δεν ανταποκρίνονται στην αληθινή αγάπη που αναδύεται, αλλά μάλλον μια προσπάθεια χειραγώγησης. Αυτό είναι γνωστό ως «βομβαρδισμός αγάπης».

Γνωστό επίσης ως αγαπώ τους βομβαρδισμούς, Είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιείται ευρέως από σέκτες και οργανώσεις καταναγκασμού για να συλλάβουν και να αποκτήσουν εξουσία πάνω στους οπαδούς τους. Δυστυχώς, επίσης Είναι πολύ παρόν στις σχέσεις ζευγαριούειδικά σε αυτούς που καθιερώνονται με ένα ναρκισσιστικό άτομο.

Δεδομένου ότι οι συνέπειές του για την ψυχική υγεία και τη συναισθηματική ευεξία είναι σοβαρές, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι συνίσταται ο βομβαρδισμός αγάπης, προκειμένου να προστατευτούμε και να φύγουμε εγκαίρως.

Τι είναι ο βομβαρδισμός αγάπης;

Οι υπέροχες χειρονομίες αγάπης στην αρχή μιας σχέσης μπορεί να είναι μια κλήση αφύπνισης.

Ο βομβαρδισμός αγάπης Είναι μια τακτική συναισθηματικής χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι ναρκισσιστές για να αποπλανήσουν και να εξουσιάσουν τα θύματά τους.. Συνίσταται, όπως υποδηλώνει το όνομά του, στο να τους βομβαρδίζει με συνεχείς εκδηλώσεις στοργής, επαίνους, προσοχής και επιδοκιμασίας, προκειμένου να τους αγκιστρώνει συναισθηματικά.

Όλοι λαχταρούμε να νιώσουμε ότι μας βλέπουν, μας αγαπούν και μας εκτιμούν. Η συναισθηματική σύνδεση και το ανήκειν είναι εγγενείς ανάγκες των ανθρώπων. Για αυτό, Όταν αυτή η ανάγκη είναι μεγάλη, μπορούμε να γίνουμε εύκολη λεία αυτού του τύπου ατόμων που είναι ειδικοί στο να παίζουν με τις αδυναμίες μας.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  8 χαρακτηριστικά των στάσιμων σχέσεων

Αυτός αγαπούν τους βομβαρδισμούς Ξεκινά πρακτικά τη στιγμή που συναντιούνται και οι δύο άνθρωποι και φαίνεται ότι η σχέση κυλά γρήγορα και μαγικά. Υπάρχουν συνεχώς μηνύματα, έπαινοι, εκδηλώσεις στοργής, δώρα… Το άτομο μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή στο σπίτι σας ή όπου κι αν βρίσκεστε με τη δικαιολογία ότι θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί σας, μπορεί να σας στείλει λουλούδια και γράμματα στο χώρο εργασίας σας.

Οπωσδηποτε, Αφιερώνεται ολοκληρωτικά στην κατάκτηση και σε κάνει να νιώθεις τόσο ξεχωριστός, τόσο σημαντικός και τόσο αγαπημένος. ή αγαπημένε ότι το φυσικό είναι να δίνεσαι ολοκληρωτικά σε αυτόν τον δεσμό χωρίς να το σκέφτεσαι πολύ. Ειδικά αν η αυτοεκτίμησή σας είναι χαμηλή ή δεν περνάτε την καλύτερη στιγμή.Μια διαδικασία τριών σταδίων

Ωστόσο, Αυτό το φαινομενικό ειδύλλιο δεν διαρκεί πολύ και αργά παρά γρήγορα προχωράμε προς νέα δυναμική. που δεν είναι πλέον τόσο ικανοποιητικές. Ας έχουμε κατά νου ότι ο στόχος είναι να κοροϊδέψουμε και να κατακτήσουμε το θύμα για να το αφοσιωθεί και να χειραγωγηθεί. Έτσι, η διαδικασία λαμβάνει χώρα στα ακόλουθα τρία μέρη.

Εξιδανίκευση της σχέσης

Σε αυτό το πρώτο στάδιο, η σχέση που αναδύεται μοιάζει ειδυλλιακή. Το θύμα νιώθει ότι έχει βρει το τέλειο ταίρι της, κάποιον που την αγαπά και την εκτιμά πραγματικά. Νιώθει χαρούμενη και ενθουσιασμένη για το πόσο καλά πάνε όλα και για την αγάπη και την προσοχή που λαμβάνει.

Αποδοκιμασία και τιμωρία

Μόλις το άτομο αφοσιωθεί στη σχέση (λόγω αυτού του βολικού αρχικού βομβαρδισμού αγάπης), ο ναρκισσιστής αρχίζει να αποκτά τον έλεγχο. Σε αυτό το στάδιο, Κάθε φορά που το θύμα δείχνει οποιαδήποτε «ανάρμοστη» συμπεριφορά, θα τιμωρείται με αποδοκιμασία και εχθρότητα από τον σύντροφό σας.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Στο μήνα του μέλιτος, το ζευγάρι προτίμησε να ταξιδέψει αντί να κάνει γάμο

Καθημερινές πράξεις όπως συναντήσεις με φίλους ή οικογένεια, ένα συγκεκριμένο χόμπι ή χρήση της ελευθερίας και της αυτονομίας σου χωρίς τον σύντροφό σου, θα απαντηθεί με θυμό, περιφρόνηση και απόσυρση της στοργής. Όταν το άτομο ζητά συγγνώμη, ο ρομαντισμός και οι εκδηλώσεις στοργής επιστρέφουν.

Ετσι, Το θύμα μαθαίνει (συνειδητά ή ασυνείδητα) να συμπεριφέρεται όπως θέλει ο σύντροφός του. Αρχίζει να περιορίζεται, να τροποποιεί τον τρόπο ζωής του και να ενεργεί πάντα για να ευχαριστεί τη σύντροφό του. Εγκαταλείπει όλη του τη δύναμη, εγκαταλείπει τα όριά του και απομονώνεται για να κρατήσει ευτυχισμένο κάποιον που ήδη τον εξουσιάζει πλήρως.

Στάδιο εξάντλησης

Παρά τη συναισθηματική προσκόλληση που έχει δημιουργήσει ο βομβαρδισμός αγάπης, είναι συνηθισμένο Αργά ή γρήγορα το θύμα θα κουραστεί από τη χειραγώγηση ή την κακοποίηση. Σε αυτό το σημείο, μπορεί να αποφασίσετε να τερματίσετε οριστικά τη σχέση και να βγείτε από αυτή τη δυναμική, αλλά το πιο συνηθισμένο είναι ότι ξαναπέφτετε στα κόλπα και τις απάτες του συντρόφου και ξεκινάτε ξανά τον κύκλο.

Πώς να εντοπίσετε τον βομβαρδισμό αγάπης;

Ανοίξτε τα μάτια σας για να εντοπίσετε τον βομβαρδισμό αγάπης σε υπερβολικές ρομαντικές χειρονομίες.

Δεν είναι εύκολο να ανιχνευθεί ο βομβαρδισμός αγάπης από την αρχή του. Όπως είπαμε, ο ενθουσιασμός, ο ενθουσιασμός και η ένταση είναι κοινά στην αρχή κάθε σχέσης. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέξουμε:

  • Τα πράγματα προχωρούν πολύ γρήγορα. Το άτομο σας βομβαρδίζει με στοργή, επαίνους, δώρα ή χειρονομίες δεν αντιστοιχούν στο επίπεδο εμπιστοσύνης ή δέσμευσης που έχετε επιτύχει. Φαίνεται να προλαβαίνει τα γεγονότα και, αν και μπορεί να σας φαίνεται μαγικό, αν χρησιμοποιήσετε τη λογική σας, θα παρατηρήσετε ότι είναι αναγκασμένη.
  • Οι στάσεις τους Σε ορισμένες στιγμές προκαλούν άγχος ή απόρριψη. Δεν αισθάνεσαι σαν ένα άτομο που πεινά για αγάπη που προσπαθεί να σε ευχαριστήσει, αλλά μάλλον σαν κάποιον που προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο πάνω σου.
  • Μπορείτε να δείτε μικρούς χειρισμούς πίσω από αυτή την φαινομενική αγάπη. Με όλα όσα σου δίνει, σε κάνει να νιώθεις χρέος, και περιμένει από εσάς να το πληρώσετε με αφοσίωση και «υπακοή». Μπορεί να χρησιμοποιήσει το θύμα και την ενοχή για να σας χειραγωγήσει όταν προσπαθείτε να έχετε μια ατομική ζωή πέρα ​​από τη σχέση.
ΑΝΑΓΝΩΣΗ  10 πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας αν θέλετε να ανοίξετε τη σχέση σας ως ζευγάρι

Αποφύγετε να πέσετε σε «βομβαρδισμό αγάπης»

Το να ζεις μια σχέση που βασίζεται σε βομβαρδισμό αγάπης μπορεί να καταλήξει να καταστρέψει την αυτοεκτίμησή σου, την αυτοπεποίθησή σου και τη συναισθηματική σου υγεία. Επομένως, είναι σημαντικό να το αποτρέψετε από το να σας συμβεί και να μπορέσετε να το εντοπίσετε έγκαιρα.

Είναι σημαντικό να εργαστείτε για την αγάπη σας για τον εαυτό σας και φροντίστε τα δικά σας «συναισθηματικά κενά» πριν κάποιος θελήσει να έρθει να τα γεμίσει. Μην περιμένετε πάση θυσία στοργή ή κάποιος θα σας την προσφέρει σε πολύ υψηλό τίμημα.

Στην αρχή κάθε σχέσης, μείνετε σε εγρήγορση, μην αποσυνδεθείτε από τη λογική και τη λογική σας. Δώστε προσοχή στις συμπεριφορές του άλλου και προσπαθήστε να εντοπίσετε έγκαιρα τα κόκκινα σημάδια. Εκτός, θυμηθείτε να ακούσετε τη διαίσθησή σας και τις αισθήσεις σας, μην αγνοείτε την ενόχληση ή το άγχος που μπορεί να προκύψει. Είναι σημαντικά σημάδια.

Μια υγιής σχέση είναι γενικά προοδευτική. Η εμπιστοσύνη και η αγάπη χτίζονται και η ατομικότητα του καθενός είναι πάντα σεβαστή. Όταν κάποιος σας παρενοχλεί με αγάπη και υπερβολικές χειρονομίες, να είστε καχύποπτοι για τις προθέσεις του και να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button