Σχέσεις ζευγαριού

9 συμβουλές για να συμφιλιωθείς με τον σύντροφό σου

Το να ξεπεράσετε τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Η επικοινωνία, ο σεβασμός και η δέσμευση είναι το κλειδί. Ας δούμε μερικές συμβουλές.

Για να συμφιλιωθείτε με τον σύντροφό σας, είναι απαραίτητο να ξέρετε πώς να επικοινωνείτε, εκτός από το να ακούτε και να επιλύετε τον λόγο της διαμάχης. Αν και υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες σύγκρουσης, Ο τρόπος που θα τους αντιμετωπίσεις είναι αυτός που θα καθορίσει αν η σχέση δυναμώνει ή επιδεινώνεται.

Πρέπει να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι τα προβλήματα είναι φυσιολογικά σε κάθε ζευγάρι και, πολλές φορές, αποτελούν την αφετηρία για να προχωρήσει η σχέση. Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός και η δέσμευση προς τους άλλους πρέπει να υπερισχύουν για να ξεπεραστεί η δυσκολία και να αποτραπεί η επανάληψη της.

Περνάς άσχημα με τον σύντροφό σου; Θέλετε να συμφιλιωθείτε με έναν υγιή τρόπο; Πέρα από την εξέταση μιας λεπτομέρειας όπως τα λουλούδια ή οι σοκολάτες, είναι σημαντικό να εντοπίσετε τι είναι λάθος και πώς να το αντιμετωπίσετε για να λύσετε το πρόβλημα. Μοιραζόμαστε 9 συμβουλές που σας βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία.

1. Αναρωτηθείτε γιατί

Πριν επιχειρήσετε μια προσέγγιση, το πιο σοφό πράγμα είναι να αναρωτηθείτε τον λόγο για τον αγώνα. Συχνά, οι συγκρούσεις κλιμακώνονται, αρχίζουν να μπλέκονται με άλλες εκκρεμότητες και το επίκεντρο της συζήτησης χάνεται. Σε αυτή την περίπτωση, Πρέπει να προσπαθήσουμε να καθορίσουμε με ακρίβεια τι το πυροδότησε και τι πρέπει να επιλυθεί.

Μόλις γίνει αυτό, προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο να κόψετε τις επικρίσεις και τα παράπονα του παρελθόντος. Η ιδέα είναι να επιλύσετε, να μιλήσετε και να ξεκαθαρίσετε χωρίς να φέρετε τη δυσφορία στο παρόν σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται. Αποφύγετε να το παρακάμψετε ή να κάνετε δικαιολογίες, καθώς μπορεί αργότερα να έχει το βάρος του.2. Βάλτε τον αγώνα σε παύση

Ωρες ωρες, Ο χρόνος είναι καλός σύμβουλος και η απόσυρση από έναν αγώνα μπορεί να είναι μια καλή διέξοδος. Μόλις νιώσετε πιο ήρεμοι, μπορείτε να αναλύσετε τη σύγκρουση από μια άλλη οπτική γωνία και να τη δείτε από απόσταση, χωρίς τη συναισθηματικότητα της στιγμής, γεμάτη ένταση, θυμό και δυσφορία.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Τραγούδι που συνέθεσε ο Γκουστάβο Τσεράτι για τη γυναίκα του: Σε παίρνω για να με πάρεις

Παρεμπιπτόντως, αυτό σας επιτρέπει να σεβαστείτε τον χρόνο του συντρόφου σας και να του δώσετε τον χώρο που χρειάζεται για να επεξεργαστεί αυτό που νιώθει. Αποφύγετε την πίεση, επικοινωνήστε αυτή την ανάγκη στο άλλο άτομο και αποφασίστε μαζί πότε και πού θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

3. Ακούστε τον άλλον

Πρέπει να αποδεχτείς ότι πολλές φορές σε απασχολεί περισσότερο να σε ακούσουν και να επιβάλεις την άποψή σου, αντί να δώσεις χώρο στον άλλον να εκφραστεί. Η αναγνώριση αυτού του μοτίβου είναι το κλειδί όταν θέλετε να συμφιλιωθείτε με τον σύντροφό σας. Εκτός, Πρέπει να επικυρώσετε το πώς νιώθει και να μην υποτιμάτε αυτά που σας λέει.

Εκείνη τη στιγμή που και οι δύο επικοινωνούν, κανένας από τους δύο δεν είναι ο απόλυτος κάτοχος της αλήθειας. Το να θέλεις να επιβάλεις τη μία ή την άλλη θέση δυσκολεύει την επίλυση του προβλήματος. Η ακρόαση είναι καθοριστική, ώστε και οι δύο να μπορούν να δουν τη σύγκρουση από άλλες οπτικές γωνίες.

4. Αλλάξτε τους τρόπους επικοινωνίας

Η επίλυση οποιασδήποτε σύγκρουσης ως ζευγάρι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επικοινωνία. Η αναζήτηση της αυτοπεποίθησης είναι καθοριστική για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες. Με αυτή την έννοια, Συνιστάται να αλλάξετε τους τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων. για παράδειγμα, πηγαίνοντας από το «όχι» στο «θα ήθελα…».

“Δεν καταλαβαίνεις”, “δεν το κάνεις αυτό”, «δεν το βλέπεις αυτό»… Αυτό το συνεχές «όχι» τονίζει κάθε τι αρνητικό που μπορεί να κάνει το ζευγάρι. Το πρόβλημα? Υποτίθεται ως συνεχής μομφή. Ακούγεται διαφορετικό αν πείτε: “Θα ήθελα να…”, «Θα με έκανε να νιώσω καλύτερα αν…», «Με κάνει να νιώθω άσχημα όταν…»

Η ενεργοποίηση αυτού του τρόπου έκφρασης κάνει τη διαφορά όταν θέλετε να συμφιλιωθείτε με τον σύντροφό σας με υγιή τρόπο. Με αυτό εκφράζεις κατανόηση και προδιάθεση αντί να επισημαίνεις.

5. Ζητήστε συγγνώμη και αποδεχτείτε τα

Φυσικά, ανεξάρτητα από την αιτία της σύγκρουσης, η συγγνώμη είναι εξαιρετικά απαραίτητη όταν θέλεις να συμφιλιωθείς με τον σύντροφό σου. Το να παραμερίσετε το εγώ και να έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγχώρεση είναι απαραίτητο για να ανακουφίσετε την κακή στιγμή. Στην πραγματικότητα, είναι ένα πρώτο βήμα για να έρθετε πιο κοντά και να αποκαλύψετε την πρόθεση να θέλετε να συμφιλιωθείτε.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  11 σχέδια να κάνεις με τον σύντροφό σου το καλοκαίρι

Μεταξύ άλλων, Είναι ο τρόπος έκφρασης της ευθύνης για το πρόβλημα και, κυρίως, να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει πρόθεση βελτίωσης. Εξίσου σημαντικό είναι να ακούτε τις συγγνώμες του άλλου και να τις αποδέχεστε χωρίς επίκριση.

6. Κρατήστε τις συγκρούσεις ιδιωτικές

Αν αυτό που θέλετε είναι να συμφιλιωθείτε με τον σύντροφό σας και να ξεπεράσετε τις συγκρούσεις με τον καλύτερο τρόπο, αποφύγετε την είσοδο τρίτων. Τι σημαίνει αυτό? Ακόμα κι αν θέλετε να συζητήσετε την κατάστασή σας με κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, αυτό είναι συχνά αντιπαραγωγικό.

Η συζήτηση με κάποιον εκτός της σύγκρουσης μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη σύγχυση σχετικά με αυτό. Είναι πιθανό ότι αυτός ο στενός φίλος ή μέλος της οικογένειας δεν μπορεί να δει περαιτέρω, επειδή δεν γνωρίζει το πλαίσιο σε βάθος. Στο τέλος, μπορεί να αισθάνεστε πιο συγκλονισμένοι ή θυμωμένοι.

Εάν νιώθετε την ανάγκη να συζητήσετε αυτό το πρόβλημα με κάποιον, βεβαιωθείτε ότι είναι ένα άτομο που σέβεται την ιδιωτικότητά σας ως ζευγάρι και τις αποφάσεις σας.

7. Να είσαι ειλικρινής όταν εκφράζεις αυτό που νιώθεις

Ένα συνηθισμένο λάθος όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα σχέσεων είναι να καταπιέζετε τα συναισθήματα και να αφήνετε σκέψεις ή καταστάσεις που δεν σας βολεύουν να περάσουν. Μια υγιής συμφιλίωση προκύπτει από την ειλικρίνεια με τον άλλον και τη δυνατότητα έκφρασης ακόμα και ό,τι είναι άβολο.

Πράγματα όπως: “κανένα πρόβλημα”, «Δεν είναι τόσο σημαντικό», “Θα το φτιάξουμε αργότερα” και τα παρόμοια καταλήγουν να επιδεινώνουν το πρόβλημα. Επικυρώστε τα δικά σας συναισθήματα και εκφράστε τα για να μην γίνουν αργότερα νέα πηγή σύγκρουσης.

8. Ψάξτε για φυσική προσέγγιση

Είναι φυσιολογικό μπροστά στις συγκρούσεις ενός ζευγαριού να υπάρχει σωματική απόσταση. Μπορεί να αποφύγετε να είστε κοντά στο άλλο άτομο ή να έχετε σεξουαλική επαφή. Λοιπόν, η προσέγγιση με χάδια, φιλιά, αγκαλιές ή σεξ μπορεί να βοηθήσει να σπάσει αυτή η ένταση που εμποδίζει την επίλυση.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Η Ψυχολογία Σήμερα, η επαφή με τον σύντροφό σας βοηθά στην αποκατάσταση των συναισθημάτων που σας έφεραν κοντά στην αρχή. Εκτός, ανακουφίζει από το άγχος και μεταδίδει συναισθήματα αγάπης και ενσυναίσθησης.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Λόγοι για τους οποίους πονάει να έχεις ένα "σχεδόν κάτι"

9. Οργανώστε ένα σχέδιο και για τους δυο σας

Κάντε ένα σχέδιο έξω από τη ρουτίνα Μπορεί να είναι το «κερασάκι στην τούρτα» όταν θέλετε να επιτύχετε τη συμφιλίωση. Αν έχετε ήδη μιλήσει με τον σύντροφό σας, και οι δύο έχουν εκφράσει τις απόψεις τους για το πρόβλημα και έχουν έρθει πιο κοντά, είναι μια καλή στιγμή να προγραμματίσετε μια έξοδο ή ένα ραντεβού.

Αυτή η απόδραση μπορεί να γίνει η τέλεια ευκαιρία για συνάντηση και επανασύνδεση. Μπορείτε και οι δύο να χαλαρώσετε, να είστε οικείοι και να απολαύσετε ποιοτικό χρόνο που μπορεί να έχετε παραμελήσει.Γιατί είναι σημαντική η συμφιλίωση ως ζευγάρι;

Το να μην συμφωνείς με τον σύντροφό σου σε όλα είναι υγιές. Όταν η ανταλλαγή γίνεται σε ένα σχεσιακό πλαίσιο σεβασμού, συμβάλλει στην ανάπτυξη, γνωρίζοντας πώς σκέφτεται ο άλλος και βλέποντας τις απόψεις του. Ακόμη και, Σας επιτρέπει να διευρύνετε το όραμά σας και ακόμη και να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας.

Όταν βρίσκεστε εμπλεκόμενοι στη μέση μιας σύγκρουσης, η ενέργειά σας και οι σκέψεις σας επικεντρώνονται σε αυτήν, σε σημείο να προκαλούν φθορά σε εσάς ατομικά και με τον σύντροφό σας. Εξ ου και η σημασία της αναζήτησης των πιο δυναμικών τρόπων αντιμετώπισης και επίλυσης του προβλήματος.

Αυτές οι ιδέες για να συμφιλιωθείτε με τον σύντροφό σας θα είναι αποτελεσματικές εάν η πρόθεσή σας είναι αυθεντική, γνήσια και δεν βασίζεται σε αγανάκτηση.

Η θεραπεία ζεύγους βοηθά επίσης

Μερικές φορές, η σύγκρουση κατακλύζει τόσο πολύ το ζευγάρι που χρειάζεται να ζητήσει ψυχολογική βοήθεια. Η θεραπεία ζεύγους είναι μια καλή πηγή για αυτές τις στιγμές. Εάν συμφωνείτε και οι δύο, η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος επίλυσης προβλημάτων.

Στη θεραπεία εργαζόμαστε με την ανάλυση των αλληλεπιδράσεων, αφού σε αυτές μπορούμε να ανιχνεύσουμε μοτίβα που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά και αυτά είναι που διατηρούν τις συγκρούσεις. Είναι επίσης εμφανείς οι προσπάθειες για λύσεις και τι απέτρεψε την επίτευξη κοινής συμφωνίας.

Η παρέμβαση τρίτου, δηλαδή του επαγγελματία, Χρησιμεύει για να ξεμπερδέψεις το χάος και να βρεις εποικοδομητικούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις αυτές τις κακές στιγμές. Φυσικά και οι δύο πρέπει να εμπλακούν και να είναι ανοιχτοί σε λύσεις.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button