Σχέσεις ζευγαριού

9 Πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις για να μεγαλώσετε ως ζευγάρι

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας θέλετε να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με το δεξί πόδι, τότε μην χάσετε την παρακάτω λίστα με αποφάσεις που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη σχέση σας.

Η άφιξη του νέου έτους είναι μια καλή στιγμή για να ξανασκεφτείτε τους προσωπικούς σας στόχους και να εξετάσετε εναλλακτικές.. Ομοίως, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να σκεφτούμε τα ομόλογα και πώς να τα ενισχύσουμε. Με αυτόν τον τρόπο, εάν βρεθείτε σε μια σχέση αγάπης, είναι σημαντικό και οι δύο να βάλετε τις αποφάσεις της Πρωτοχρονιάς για να μεγαλώσετε ως ζευγάρι.

Γι’ αυτό έχουμε φτιάξει μια λίστα με ιδέες που θα σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε τη σχέση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για να λειτουργήσει, είναι σημαντικό και οι δύο να επιλέξουν πώς θέλουν να ενισχύσουν τον δεσμό τους και να δεσμευτούν να τον εκπληρώσουν.

1. Επισκεφτείτε νέους προορισμούς ως ζευγάρι

Τα ταξίδια και το να βλέπεις νέα μέρη είναι πάντα ένα καλό σχέδιο για το ζευγάρι, αφού τους επιτρέπει να ξεφύγουν από τη ρουτίνα και να βιώσουν μαζί εμπειρίες. Πράγματι, αυτό θα ανανεώσει τον δεσμό και θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν τρόπους να διασκεδάσουν.

Αυτός ο σκοπός περιλαμβάνει τόσο ταξίδια σε άλλες πόλεις ή χώρες όσο και εξορμήσεις για να δουν τοπικούς προορισμούς, όπως πάρκα, εστιατόρια και παραλίες που δεν έχουν επισκεφτεί ακόμη.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Τι είναι ένα αρωματικό άτομο και πώς χαρακτηρίζεται;

2. Αναπτύξτε μαζί δεξιότητες

Προσδιορίστε ποιες δεξιότητες θα θέλατε να αναπτύξετε και οι δύο και τολμήστε να τις μάθετε μαζί, όπως μαθήματα σχεδίου, χορού ή μαγειρικής. Στην ιδανική περίπτωση, και οι δύο σας έλκονται από τη δραστηριότητα, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τη μάθηση και την παρέα ο ένας του άλλου. Η κοινή χρήση κοινών συμφερόντων εδραιώνει τον δεσμό και ενισχύει την εμπιστοσύνη.

 

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το μυστικό των ζευγαριών που δουλεύουν;

3. Ξεκινήστε υγιεινές συνήθειες ως ζευγάρι

Ένας σκοπός που πρέπει πάντα να υπάρχει είναι η προώθηση της προσωπικής ευεξίας και υγείας, οπότε γιατί να μην το κάνετε ως ζευγάρι; Το να έχετε έναν σύντροφο για να καθιερώσει υγιεινές ρουτίνες είναι πολύ χρήσιμο για να μην τις εγκαταλείψετε.. Αυτές οι συνήθειες θα μπορούσαν να είναι η έναρξη δίαιτας, η συμμετοχή στο γυμναστήριο ή το τζόκινγκ μαζί.

Τα πλεονεκτήματα είναι ποικίλα. Και οι δύο διατηρούν ο ένας τον άλλον σε καλή φόρμα, υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον (ειδικά όταν εμφανίζεται η παρόρμηση να τα παρατήσουν) και μοιράζονται χρόνο και εμπειρίες. Χωρίς αμφιβολία είναι ένα υπέροχο σχέδιο για τη νέα χρονιά.

Η εκπαίδευση για ζευγάρια είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που συνδυάζει τη σχέση με την υγεία.

4. Κάντε διασκεδαστικές δραστηριότητες

Ο ψυχολόγος και ψυχίατρος José Díaz Morfa, στο βιβλίο του «Πρόληψη των συγκρούσεων ζευγαριών» συμβουλεύει τα εξής: «Διευκολύνουμε καταστάσεις για να γελάσουμε μαζί».

Πράγματι, Αυτές οι στιγμές είναι απαραίτητες για να μην επέλθει συντριβή ή πλήξη.. Τούτου λεχθέντος, μια καλή λύση για την Πρωτοχρονιά για να μεγαλώσετε ως ζευγάρι είναι να προβάλλετε τακτικά στιγμές διασκέδασης και χιούμορ.

5. Υποστηρίξτε ο ένας την προσωπική ανάπτυξη του άλλου

Οι περισσότεροι από εμάς θέτουμε προσωπικές αποφάσεις για την Πρωτοχρονιά, όπως η προαγωγή στη δουλειά, η αποφοίτηση, η έναρξη ενός επαγγελματικού έργου, η απώλεια βάρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο σύντροφος μπορεί να γίνει πηγή άνευ όρων υποστήριξηςπου βοηθά στην αντιμετώπιση προκλήσεων ή δυσκολιών.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Μου αρέσει μια φωτογραφία και άλλα 15 σύγχρονα προβλήματα σχέσεων

Ο καθορισμός της αμοιβαίας υποστήριξης ως στόχος για την επίτευξη προσωπικών στόχων και η εκπλήρωσή της θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη που νιώθουν και οι δύο ο ένας προς τον άλλον.

6. Αύξηση και προνόμιο αποτελεσματικής επικοινωνίας

Το λένε τα ευτυχισμένα ζευγάρια Το μυστικό για μια υγιή σχέση είναι η ανάπτυξη μιας ξεκάθαρης επικοινωνίαςπου χαρακτηρίζεται από ειλικρινή και κατανοητό διάλογο, με ικανότητα να μπαίνει στη θέση του άλλου και να συνάπτει συμφωνίες.

Επιπλέον, η επιτυχία αυτών των ζευγαριών έγκειται στον σεβασμό, ο οποίος εκδηλώνεται με την ακρόαση, τον έλεγχο των θυμωμένων συναισθημάτων, την ανοχή στις διαφορές και την αποδοχή διαφορετικών απόψεων.

Ο σκοπός της εργασίας για την επικοινωνία πρέπει να είναι πάντα παρών, κάθε χρόνο. Καλά Χάρη σε αυτό, οι συγκρούσεις αντιμετωπίζονται και επιλύονται. Επιπλέον, αποτελεί εργαλείο καλλιέργειας της οικειότητας, καθώς επιτρέπει την έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων.

7. Να λαμβάνετε πάντα υπόψη τις λεπτομέρειες

Οι λεπτομέρειες δεν περιορίζονται μόνο στο δώρο. Αυτά περιλαμβάνουν επίσης όλες εκείνες οι ενέργειες που μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, αλλά κάνουν και τους δύο να βιώσετε την ικανοποίηση. Ανάμεσά τους είναι οι εκδηλώσεις στοργής με λόγια, χάδια ή χειρονομίες.

Ωστόσο, η πηγή της ικανοποίησης είναι πολύ συγκεκριμένη. Γι’ αυτό θα πρέπει να σε ρωτήσουν ποια πράγματα κάνουν το ζευγάρι ευτυχισμένο και να τους εκπλήξουν με αυτή τη λεπτομέρεια. Αυτό ισχύει τόσο για σημαντικές ημερομηνίες όσο και για οποιαδήποτε ημέρα.

Σύμφωνα με τον Χουάν Ορτέγκα, Η σημασία της διατήρησης των λεπτομερειών έγκειται στο γεγονός ότι είναι σε θέση να εδραιώσουν τη σύνδεση, ακόμα και σε περιόδους κρίσης. Τούτου λεχθέντος, αυτό είναι ένα άλλο ψήφισμα της Πρωτοχρονιάς που πρέπει πάντα να υπάρχει. Πρέπει να το ανανεώνετε κάθε χρόνο.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Στο μήνα του μέλιτος, το ζευγάρι προτίμησε να ταξιδέψει αντί να κάνει γάμο

 

Ανακαλύψτε: 7 ιδέες για δώρα για να κάνετε στον σύντροφό σας

8. Φρόντισε κάτι

Ένας άλλος τρόπος για να δυναμώσετε τον δεσμό είναι να φροντίζετε ένα ζωντανό ον, όπως ένα φυτό ή ένα κατοικίδιο.. Το αίσθημα ευθύνης απέναντι σε έναν τρίτο μπορεί να εδραιώσει τη σχέση, αρκεί και οι δύο να αισθάνονται αφοσιωμένοι στον σκοπό.

9. Καύσιμο πάθο

Η ανανέωση του πάθους είναι απαραίτητη για να αποφύγετε να πέσετε στη ρουτίνα και να κατακλύσετε, γι’ αυτό μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για την Πρωτοχρονιά.

Η σεξουαλικότητα είναι μια θεμελιώδης πτυχή σε κάθε ζευγάρι, αφού η σεξουαλική ικανοποίηση παίζει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση του δεσμού και της οικειότητας. Τούτου λεχθέντος, το ιδανικό είναι να ανανεώνετε, από καιρό σε καιρό, τις σεξουαλικές εμπειρίες μέσα στο ζευγάρι.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να εξετάσετε νέες θέσεις, να έχετε εμπειρίες σε άλλα μέρη (όπως ξενοδοχεία), να αγοράσετε εσώρουχα ή ερωτικά παιχνίδια. Αυτό θα ανανεώσει την επιθυμία τους και θα τους δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέους τρόπους απόλαυσης.

Ένας τρόπος προσέγγισης αυτού του στόχου είναι Κάντε μια λίστα με όλες εκείνες τις εμπειρίες που θα θέλατε να κάνετε στο απόρρητο. και συμφωνούν να τα κάνουν μία ή δύο φορές το μήνα, μέχρι το τέλος του χρόνου. Σίγουρα θα ανακαλύψουν απολαύσεις που είχαν κρύψει.

Είναι πάντα μια καλή στιγμή για να μεγαλώσετε ως ζευγάρι

Ενώ η Πρωτοχρονιά είναι μια εποχή για ανανέωση των αποφάσεων σχέσεων, Δεν είναι το μόνο στάδιο στο ημερολόγιο που εξετάζει κανείς την ανάπτυξη ως ζευγάρι.. Είναι, δηλαδή, πάντα μια καλή στιγμή για να βάλεις νέους στόχους και να ξεκινήσεις από το μηδέν. Ομοίως, σε περιόδους κρίσης, η λίστα που παρουσιάζεται μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ανανέωση και την καλλιέργεια του δεσμού.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button