Περιποίηση σώματος

5 οφέλη του λαδιού καρύδας για τατουάζ

Πόσα γνωρίζετε για τα οφέλη του λαδιού καρύδας για τα τατουάζ; Αν θέλετε να τα μάθετε όλα, απλώς συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τα.

Το λάδι καρύδας είναι ένα φυσικό προϊόν πολλαπλών χρήσεων που έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιετίες για διαφορετικούς σκοπούς, ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για τα οφέλη του για τα τατουάζ. Αν θέλετε να μάθετε όλα τα πλεονεκτήματα που έχει, συνεχίστε να διαβάζετε.

Είτε στον γαστρονομικό κόσμο, για να δώσετε τη συγκεκριμένη γλυκιά γεύση, είτε στη βιομηχανία καλλυντικών για τις ενυδατικές και προστατευτικές του ιδιότητες, πολλά έχουν ειπωθεί για το λάδι καρύδας. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το λάδι αποτελεί μέρος της σύνθεσης πολυάριθμων δερματολογικών προϊόντων .

Γιατί χρησιμοποιείται το λάδι καρύδας για τατουάζ;

Τα τατουάζ είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε τις εμπειρίες και την ατομικότητά μας. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι αυτή Είναι μια πληγή στο δέρμα που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα ώστε η θεραπεία να είναι επιτυχής και να μην αλλοιώνεται το σχέδιο.

Πολλοί άνθρωποι και επαγγελματίες συνιστούν να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας μια εβδομάδα μετά το τατουάζ. Μελέτες για τη σύνθεση του λαδιού καρύδας έχουν αποκαλύψει ότι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος και προάγει την επούλωση των πληγών.

Επιπλέον, τα λιπαρά οξέα που συνθέτουν το λάδι καρύδας προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτή η πρωτεΐνη είναι πολύ σημαντική στη δερματολογία και στα καλλυντικά, καθώς βοηθά στη διατήρηση της αντοχής και της ελαστικότητας του δέρματος.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Συμπλήρωμα κόκκινου τριφυλλιού για την εμμηνόπαυση: Είναι αποτελεσματικό;


Οφέλη από λάδι καρύδας για τατουάζ

Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα προϊόντα στη βιομηχανία δερματολογίας, καλλυντικών και υγείας, χάρη στις διάφορες ιδιότητές του, που Κυμαίνονται από την ενυδάτωση του δέρματος μέχρι την εξάλειψη των βακτηρίων. Αυτά είναι μερικά από τα κύρια πλεονεκτήματα του λαδιού καρύδας για τατουάζ.

Το λάδι καρύδας είναι ενυδατικό και επουλωτικό, δύο χρήσιμες ιδιότητες για τη βελτίωση της επούλωσης του τατουάζ.

1. Προωθεί την επούλωση του δέρματος

Χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι ένα από τα κύρια οφέλη για τα οποία είναι γνωστό το λάδι καρύδας για τατουάζ. Χάρη στις πρωτεΐνες που βρίσκονται μέσα στα φρούτα, Βοηθά στην γρήγορη αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος. Αυτό είναι ιδανικό όταν πρόκειται για θεραπεία τατουάζ.



2. Προστατεύει και απολυμαίνει τα τατουάζ

Έρευνα από το Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι αυτό το είδος λαδιού είναι ιδανικό για την αποκατάσταση του δερματικού φραγμού. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, ένα τατουάζ είναι μια πληγή που εκτίθεται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως τα βακτήρια.

 

Το λαυρικό οξύ που περιέχεται στο λάδι καρύδας του προσδίδει αντιμικροβιακή ποιότητα που προστατεύει την περιοχή από πιθανές μολύνσεις.

3. Ενυδατικό και αντιφλεγμονώδες

Μια μελέτη ειδικευμένη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του λαδιού καρύδας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα που το συνθέτουν το καθιστούν τέλειο σύμμαχο για άτομα που υποφέρουν από ξηροδερμία. Ενυδατώνει και αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.

 

Αυτή η ποιότητα είναι βασική για όσους έχουν τατουάζ, ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το χρώμα του σχεδίου όσο πιο ζωντανό γίνεται.

4. Ένα φυσικό και χωρίς σκληρότητα προϊόν

Το παρθένο λάδι καρύδας είναι ένα 100% φυσικό προϊόν που προάγει την επούλωση και την ενυδάτωση του δέρματος που έχει πρόσφατα τατουάζ. Αυτό σημαίνει ότι είναι επίσης φιλικό προς το περιβάλλον. Επιπλέον, καθώς δεν περιέχει ζωικά προϊόντα, οι βίγκαν μπορούν να το εφαρμόσουν με ηρεμία.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Μεγαλύτερη σελαντίνη: φαρμακευτικές ιδιότητες και αντενδείξεις

5. Ευέλικτο και εύκολο στην απόκτηση

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του λαδιού καρύδας για τατουάζ είναι ότι μπορείτε να το βρείτε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ πολύ εύκολα και σε μέτρια τιμή. Απλά φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι αγνό, παρθένο λάδι.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας σε διαφορετικές εφαρμογές. Ως αδιάβροχο ντεμακιγιάζ, ως ενυδατικό σώματος, ως μαλακτικό μαλλιών, ως απολεπιστικό μαζί με άλλα συστατικά και πολλά άλλα.

Οι εφαρμογές του λαδιού καρύδας δεν περιορίζονται στο δέρμα, αλλά και τα μαλλιά επωφελούνται από τις ιδιότητές του.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας για τατουάζ;

Αν και οι ιδιότητες του λαδιού καρύδας έχουν μελετηθεί, όταν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τατουάζ πρέπει να περιμένετε μια εβδομάδα. Είναι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που ο σχεδιασμός είναι πιο ευαίσθητος και ευαίσθητος σε εξωτερικούς παράγοντες.

Απλώς προσπαθήστε να αγοράσετε παρθένο λάδι καρύδας για να αποκτήσετε όλα τα φυσικά του οφέλη. Για αυτό θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε διερευνήσει εάν το λάδι που σκοπεύετε να αγοράσετε είναι βασισμένο σε κόπρα ή όχι. Αν είναι, δεν είναι παρθένο λάδι, αλλά εξευγενισμένο.

Τα τατουάζ μπορεί να χρειαστούν έως και ένα μήνα ή περισσότερο για να επουλωθούν πλήρως, ανάλογα με το μέγεθος και την περιοχή του σώματος. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας σε όλη τη διαδικασία. Θυμηθείτε να εφαρμόσετε λεπτές στρώσεις για να προωθήσετε την απορρόφηση και να εφαρμόσετε ξανά αρκετές φορές την ημέρα.

Δοκιμάστε λάδι καρύδας για τα τατουάζ σας

Τώρα που ξέρετε μια ακόμη χρήση για το λάδι καρύδας, προχωρήστε και δοκιμάστε το στο επόμενο σχέδιο σας ή για να φροντίσετε τα παλιά σας τατουάζ. Να θυμάστε ότι η θεραπεία είναι μια μακρά διαδικασία Απαιτεί υπομονή, γι’ αυτό προσπαθείτε πάντα να διατηρείτε την περιοχή καθαρή και ενυδατωμένη για να αποφύγετε μολύνσεις.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Αντιμετώπιση κιρσών με μικροαφρό

Αγοράστε παρθένο λάδι καρύδας και μην βασίζεστε σε αντικείμενα με περισσότερα συστατικά, καθώς οι τεχνητές ενώσεις μπορεί να ερεθίσουν το τατουάζ και να καταστρέψουν την τελική του εμφάνιση. Χρησιμοποιείτε πάντα αγνά και φυσικά προϊόντα που είναι απαλά για το δέρμα σας.

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


  • Deen A, Visvanathan R, Wickramarachchi D, Marikkar N, Nammi S, Jayawardana BC, Liyanage R. Χημική σύνθεση και οφέλη για την υγεία του λαδιού καρύδας: μια επισκόπηση. J Sci Food Agric. 2021 Απρ; 101(6):2182-2193. doi:10.1002/jsfa.10870. Epub 2020 29 Οκτωβρίου. PMID: 33022082.
  • Varma SR, Sivaprakasam TO, Arumugam I, Dilip N, Raghuraman M, Pavan KB, Rafiq M, Paramesh R. In vitro αντιφλεγμονώδεις και προστατευτικές ιδιότητες του παρθένου ελαίου καρύδας. J Tradit Complement Med. 2018 Ιαν. 17;9(1):5-14. doi: 10.1016/j.jtcme.2017.06.012. PMID: 30671361; PMCID: PMC6335493.
  • Vaughn AR, Clark AK, Sivamani RK, Shi VY. Φυσικά έλαια για την επιδιόρθωση του φραγμού του δέρματος: Αρχαίες ενώσεις τώρα που υποστηρίζονται από τη σύγχρονη επιστήμη. Am J Clin Dermatol. 2018 Φεβ. 19(1): 103-117. doi:10.1007/s40257-017-0301-1. PMID: 28707186.
  • Wallace TC. Επιπτώσεις του λαδιού καρύδας στην υγεία-Μια αφηγηματική ανασκόπηση των τρεχόντων αποδεικτικών στοιχείων. J Am Coll Nutr. 2019 Φεβ;38(2):97-107. doi: 10.1080/07315724.2018.1497562. Epub 2018 5 Νοεμβρίου. PMID: 30395784.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button