Εφηβοι

11 συστάσεις για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφηβεία

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφηβεία, είναι καλύτερο να μην εγκλωβιστείτε σε μια μόνο πτυχή της ζωής. Πετυχαίνεις πολλά περισσότερα αν εξερευνήσεις όλες τις δυνατότητές σου.

Τελευταία ενημέρωση: 9 Ιουλίου 2023

Η αξιοποίηση της εφηβείας δεν είναι να ενεργείς εκτός ελέγχου στη ζωή. Σε αυτή την ηλικία όλοι νιώθουν έτοιμοι να αναλάβουν τον κόσμο. Ωστόσο, το να μην ξέρετε πώς να ρυθμίσετε αυτή την ορμή είναι ένας τρόπος να χάσετε αυτά τα όμορφα χρόνια.

Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι ένα στάδιο ανακαλύψεων. Αξίζει να το εξερευνήσετε, να ζήσετε νέες εμπειρίες και να είστε παθιασμένοι. Αυτό είναι μέρος της αξιοποίησης της εφηβείας στο έπακρο.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα από ρομαντισμό σε αυτήν την περίοδο της ζωής.. Όλη αυτή η ενέργεια μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πολύ ποικίλες εμπειρίες που, χωρίς αμφιβολία, θα αφήσουν ένα σημαντικό σημάδι στην προσωπικότητά σας.

Συστάσεις για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφηβεία

Αξιοποιώντας στο έπακρο την εφηβεία Περιλαμβάνει να παραδεχτείς οτιδήποτε υπέροχο και οτιδήποτε ανησυχητικό σε αυτό το στάδιο.. Αποδεχτείτε την ακμή και την πρώτη αγάπη με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Ήρθε η ώρα να πειραματιστείτε και το μυστικό είναι να το κάνετε με έξυπνο τρόπο. Οπως και? Οι παρακάτω συστάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν.

Το να εκμεταλλευτείς αυτό το στάδιο με φίλους είναι να σφυρηλατήσεις τα θεμέλια σχέσεων που μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή.

1. Εργαστείτε για να αγαπήσετε τον εαυτό σας

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας θα αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας πολλές φορές. Στην πραγματικότητα, θα κάνετε λάθος πολλές φορές ακόμα.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Συνιστώνται αθλητικά συμπληρώματα για εφήβους;

Μην κάνετε αυτό που κάνουν τόσοι πολλοί ενήλικες: νικήστε τον εαυτό σας για αυτό.. Ακριβώς το αντίθετο; Εργαστείτε για να εκτιμήσετε το θετικό σε ό,τι είστε και σε αυτό που κάνετε. Εξάγετε γνώσεις και αναζητήστε κάθε μέρα έναν λόγο για να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας.

2. Μην κάνετε χρήση ναρκωτικών

Ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφηβεία, μην ενδίδοντας στην περιέργεια για τα ναρκωτικά. Το αρνητικό της χρήσης τους σε αυτή την ηλικία είναι ότι μπορούν να αλλάξουν την κανονική σας ανάπτυξη. Είναι αλήθεια ότι δεν είσαι πια παιδί, αλλά ούτε το σώμα σου έχει τελειώσει την ωρίμανση.

3. Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος

Αν και βαθιά μέσα σου υπάρχει μια τεράστια επιθυμία να σε αγαπούν και να σε θαυμάζουν οι φίλοι σου, η τελειότητα δεν είναι ο τρόπος. Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος εγκέφαλος ούτε το τέλειο κακό παιδί. Αντίθετα, αφήστε τον εαυτό σας να είναι, ακολουθήστε την καρδιά σας και μάθετε από τα λάθη σας.

4. Να παθιαστείτε με κάποια δραστηριότητα

Δεν έχει σημασία τι είναι. Το τραγούδι, ο χορός, το ποδόσφαιρο, το κολύμπι, το θέατρο, η συλλογή γραμματοσήμων ή οτιδήποτε άλλο σου κλέβει την προσοχή.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα εφηβικά σας χρόνια είναι να έχετε ένα χόμπι. Ίσως χρειαστεί να εξερευνήσετε πολλές δραστηριότητες μέχρι να βρείτε αυτή που σας κόβει την ανάσα..

5. Όχι στις ανούσιες μόδες

Βάλτε την πλευρά των ενηλίκων σας να δουλέψει όταν ακολουθείτε μερικές από αυτές τις τάσεις που κλέβουν χρόνο και πόρους από άλλους εφήβους. Ακριβώς επειδή δεν έχετε τα μωβ παπούτσια που φορούν όλοι οι άλλοι δεν χρειάζεται να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα.

Επιβεβαιώστε και ενισχύστε τη δική σας αυτονομία να μην είναι ένα από το κοπάδι. Παρεμπιπτόντως, κοιτάξτε κριτικά όλα όσα βλέπετε στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  6 συμβουλές για να μιλήσετε για το σεξ με έναν έφηβο

6. Βρείτε αφορμή για εξέγερση

Η εφηβεία είναι εξέγερση, αλλά η εξέγερση μπορεί να είναι γελοία ή να έχει νόημα. Αν είστε από αυτούς που απολαμβάνουν να πηγαίνουν κόντρα στα καθιερωμένα, εκμεταλλευτείτε αυτή την υπέροχη ηλικία για να δώστε βάση στις πεποιθήσεις σας για το τι πρέπει να είναι ο κόσμος. Διαβάστε, ενημερώστε τον εαυτό σας, συζητήστε και αγωνιστείτε για έναν καλύτερο κόσμο.

7. Μην ενδίδετε στην επιθυμία για έγκριση

Ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφηβεία είναι να δημιουργήσετε έναν καθορισμένο και ανεξάρτητο χαρακτήρα. Είναι αλήθεια ότι όλοι θέλουν να έχουν έγκριση, ειδικά από τον φιλικό τους κύκλο.

Ωστόσο, Το πιο σημαντικό είναι να μάθεις να επιδοκιμάζεις τον εαυτό σου. και ενεργήστε σύμφωνα με αυτό που σκέφτεστε και αισθάνεστε. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτό, η εφηβεία είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνετε θεραπεία.8. Ταξιδέψτε και διαβάστε

Ταξιδέψτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός είναι ένας σίγουρος δρόμος για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Ομοίως, η συνάντηση ανθρώπων από όλα τα μέρη και όλων των τύπων θα σας βοηθήσει να εμβαθύνετε το όραμά σας για την πραγματικότητα και να αναπτύξετε κοινωνικές δεξιότητες.

Το διάβασμα είναι επίσης σαν ένα ταξίδι, αλλά γίνεται μέσα από το μυαλό. Εάν αποκτήσετε τη συνήθεια να διαβάζετε σε αυτό το στάδιο, πιθανότατα θα το παραμείνετε για πάντα.

9. Γνωρίστε το σώμα σας και φροντίστε το

Υπάρχουν τόσες πολλές αλλαγές στο σώμα σου που μερικές φορές δεν ξέρεις πια ποιος είσαι. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κοιτάτε συχνά τον εαυτό σας γυμνό στον καθρέφτη και να εκτιμάτε όλες αυτές τις αλλαγές. Κοιτάξτε τον εαυτό σας, αγγίξτε τον εαυτό σας και εκτιμήστε τον εαυτό σας. Κοντός, ψηλός, χοντρός, αδύναμος, δεν πειράζει. Είναι το σώμα σου. Αξίζει αυτό που είναι και αξίζει σεβασμό.

10. Γνωρίστε τη σεξουαλικότητά σας

Η σεξουαλικότητα είναι παρούσα από τότε που ήσουν μωρό, αλλά στην εφηβεία γίνεται σημαντική. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τον αυνανισμό. Αντίθετα, είναι ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσεις τον εαυτό σου και να αναγνωρίσεις τι σου δίνει ευχαρίστηση και τι όχι.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Τελική εφηβεία: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εάν έχετε ερωτήσεις, ρωτήστε και μάθετε. Η πορνογραφία είναι για το σεξ ό,τι είναι η επιστημονική φαντασία για την επιστήμη, επομένως δεν είναι καλή πηγή. Καλύτερα να διαβάσετε και να μιλήσετε με έξυπνους ενήλικες.

11. Κάντε την εργασία σας

Αν θέλετε να μην σας φέρονται σαν παιδί, μην συμπεριφέρεστε σαν παιδί. Το να αξιοποιήσεις στο έπακρο την εφηβεία σημαίνει επίσης Δημιουργήστε συνήθειες που θα σας εξυπηρετήσουν καλά στο μέλλον.

Ένα από αυτά είναι η πειθαρχία με την εργασία. Μάθετε να μοιράζετε τον χρόνο σας και μην παραμελείτε ποτέ την πνευματική σας κατάρτιση ή τις υποχρεώσεις σας.

Το να εκμεταλλεύεσαι την εφηβεία είναι να εκμεταλλεύεσαι τη ζωή

Είναι πολύ συνηθισμένο σε αυτό το στάδιο η σχέση με τους γονείς να γίνεται πιο τεταμένη. Είναι επίσης κάπως σαστισμένοι βλέποντας ότι το μωρό τους μεγάλωσε. Ούτε εσείς ούτε αυτοί είστε τέλειοι, οπότε αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια να είστε ανεκτικός και κατανοητός. για να μπορέσουμε να απαιτήσουμε το ίδιο από αυτούς.

Είναι σημαντικό να καλλιεργήσετε καλές φιλίες και να ερωτευτείτε. Μην φοβάστε ότι κάτι πάει στραβά ή αποτύχει. Ενισχύστε την αυτοπεποίθησή σας, πιστέψτε στον εαυτό σας, ακόμα κι αν οι άλλοι δεν πιστεύουν. Με αυτόν τον τρόπο, εσείς οι ίδιοι θα βρείτε τον τρόπο να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφηβεία.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


  • Arias, BC, Robayo, DY Á., & Acosta, DJV ΤΟ ΣΩΜΑ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ: ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Goyes Morán, Adriana Cecilia-Μεταγλωττιστής/Επιμέλεια; Συγγραφέας(οι) Bogotá DC Τοποθεσία Kimpres Universidad de la Salle.
  • Rodríguez-Pousada, V. (2014). ΣΥΓΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ: ΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ. Τετράδια Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Εφήβων, 57, 85-88.
  • UNICEF. (2002). Εφηβεία: ένα θεμελιώδες στάδιο. Unicef.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button