Εφηβοι

10 ιδέες και συμβουλές για να γιορτάσετε τα γενέθλια των εφήβων

Η οργάνωση ενός πάρτι γενεθλίων για έναν έφηβο δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο φαίνεται. Εφαρμόζοντας ιδέες σαν αυτές που θα σας παρουσιάσουμε, η γιορτή θα στεφθεί με επιτυχία.

Τελευταία ενημέρωση: 24 Μαΐου 2023

Η δημιουργία μιας εντυπωσιακής και ευχάριστης ιδέας για τον εορτασμό των γενεθλίων των εφήβων προκαλεί τους γονείς. Οι ανησυχίες τείνουν να εξαφανίζονται εάν τα παιδιά συμμετέχουν στην προετοιμασία της γιορτής.

Λάβετε υπόψη ότι τα γενέθλια, κάτι περισσότερο από μια ειδική ημερομηνία, έχει να κάνει με τη δημιουργία αναμνήσεων για το μέλλον. Αυτού του είδους τα γεγονότα μας επιτρέπουν να είμαστε πρωταγωνιστές και να απολαμβάνουμε τις εκφράσεις στοργής.

Όταν εμπλέκετε νέους ανθρώπους στον προγραμματισμό του δικού τους πάρτι, Δράττετε την ευκαιρία να μοιραστείτε μαζί τους, να γνωρίσετε τα γούστα τους και να τους αναθέσουν ευθύνες.

Γιατί είναι σημαντικό να γιορτάζουμε γενέθλια για τους εφήβους;

Οι εορτασμοί γενεθλίων αυξάνουν την αυτοεκτίμηση των εφήβων, γιατί οι νέοι νιώθουν την εκτίμηση της οικογένειας και των φίλων τους. Επιπλέον, αυτές οι βραδιές συμβάλλουν στην εξάσκηση της ευγνωμοσύνης, του μοιράσματος και της θετικότητας.

Σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), από τις ηλικίες 10 έως 19 ετών είναι πολύτιμο να προωθούνται προσαρμοστικές, λειτουργικές και καθοριστικές αξίες. Ο εορτασμός των γενεθλίων των εφήβων έχει και άλλα οφέλη:

  • Παρακινούν την κοινωνικοποίηση: Μια άλλη δημοσίευση της UNICEF αναφέρει ότι, όταν οι έφηβοι είναι επιτυχημένοι στις κοινωνικές τους σχέσεις, ο εγκέφαλος εκκρίνει ωκυτοκίνη, την ορμόνη που παράγει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και μειώνει τις ανασφάλειες.
  • Ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας: Το περιοδικό της Ισπανικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής αναδεικνύει την κοινωνική απομόνωση, την πλήξη και την έλλειψη δικτύου πέρα ​​από την οικογένεια ως κύρια προβλήματα της έλλειψης υγιών και σταθερών φιλιών. Σε ένα πάρτι γενεθλίων, η νεολαία θα μπορούσε να καλλιεργήσει και να ενισχύσει ένα τέτοιο δίκτυο.
  • Ενισχύουν τους οικογενειακούς δεσμούς: Ο εορτασμός κάθε έτους ζωής αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία να επανενωθείτε με την οικογένεια και να ενισχύσετε τους συναισθηματικούς δεσμούς με τους κοντινούς σας ανθρώπους.
ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Συμβουλές για την πρόληψη του αλκοολισμού στα έφηβα παιδιά σας

Οι καλύτερες ιδέες για να γιορτάσετε τα γενέθλια των εφήβων

Αντί να περιμένεις τις προετοιμασίες για ένα μεγάλο πάρτι, Καλό είναι να συμβουλευτείτε τον τιμώμενο εάν προτιμά μια απλή συνάντηση. Ξεκινώντας από αυτό το ψήφισμα, εδώ υπάρχουν διάφορες χρήσιμες ιδέες για τη γιορτή.

Μπορούν να προγραμματιστούν διαφοροποιημένοι εορτασμοί για τον έφηβο με τους φίλους και την οικογένειά του.

1. Επιλέξτε ένα θέμα

Το να κάνετε τα γενέθλια να περιστρέφονται γύρω από ένα θέμα είναι αρκετά ελκυστικό. Τα χόμπι του αγοριού γενεθλίων είναι χρήσιμα στην επιλογή του μοτίβου.

Η διακόσμηση, τα τραπεζομάντιλα, η μουσική και η ατμόσφαιρα πρέπει να ανταποκρίνονται. Μεταξύ πολλών εναλλακτικών, αναφέρουμε τα εξής:

  • Πισίνα.
  • Ρετρό χορός.
  • Νέο κόμμα.
  • ΜΑΣΚΕ παρτυ.
  • Παρέλαση καπέλων.
  • Φίλαθλοι.
  • Τάσεις σειρές ή ταινίες.

2. Προγραμματίστε μια έξοδο

Μια κατάλληλη επιλογή, και αυτή που αποφεύγει τον καθαρισμό του σπιτιού μετά από ένα πάρτι, είναι να προγραμματίσετε μια έξοδο με τον οικοδεσπότη, την οικογένεια και τους φίλους σας. Προσπαθήστε να καλέσετε τους πιο στενούς σας φίλους για να μειώσετε τα έξοδα και διευκόλυνση της εφοδιαστικής μεταφοράς· σε περίπτωση που η προσφορά δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένη μεταφορά.

Ισχύει επίσης η κλήση των ατόμων στον επιλεγμένο χώρο. Για παράδειγμα, μπόουλινγκ, εστιατόριο, α ιαματική πηγή, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή το πάρκο.

Όταν πρόκειται για ιδιωτικούς χώρους, μην φτάσετε χωρίς προηγούμενη κράτηση. Με αυτόν τον τρόπο εγγυάστε καλή εξυπηρέτηση.

3. Διοργανώστε έναν ύπνο

Τα κορίτσια λατρεύουν τους ύπνους. Αυτή η γιορτή είναι οικονομικά προσιτή και δεν περιλαμβάνει επίπονη οργάνωση.

Ένα μενού με πίτσες, χάμπουργκερ, παγωτά, σνακ, αναψυκτικά και κέικ είναι ιδανικό για μια διασκεδαστική βραδιά. Τα sleepover παρέχουν ένα αίσθημα ασφάλειας. Αν και τα έφηβα κορίτσια περνούν τη νύχτα έξω από το σπίτι τους, οι γονείς γνωρίζουν ότι βρίσκονται υπό την προστασία άλλων ενηλίκων.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Πώς να διδάξετε έναν έφηβο να παίρνει σωστές αποφάσεις;

4. Απόγευμα βιντεοπαιχνιδιών

Τα αγόρια έχουν τη δική τους εκδοχή του sleepover: τα βιντεοπαιχνίδια. Το να προγραμματίσετε ένα απόγευμα με τις αγαπημένες κονσόλες και τα παιχνίδια του γκρουπ είναι ένα καλό σχέδιο για να γιορτάσουν τα γενέθλια των εφήβων. Παρέχετε σνακ και ποτά για να ζωντανέψετε τη συνάντηση.

5. Πάρτε τους στον κινηματογράφο

Εάν έχετε έναν έφηβο που αγαπά τον κινηματογράφο στο σπίτι, ζητήστε του να διαλέξει μια ταινία και να τον πάει σινεμά με τους φίλους του. Στο δρόμο της επιστροφής, τραγουδήστε χρόνια πολλά. Με αυτόν τον τρόπο, Δείχνεις τη διάθεσή σου να γνωρίσεις τα ενδιαφέροντά τους και επιλύεις τη διασκέδαση με πρακτικό τρόπο.6. Ρυθμίστε ένα θάλαμο φωτογραφιών

Αν έχετε ήδη αποφασίσει ότι θα κάνετε πάρτι, μην το σκέφτεστε τόσο πολύ: δημιουργήστε ένα φωτογραφικό θάλαμο με πολλά αξεσουάρ και «ομιλητές» για την εξατομίκευση των εικόνων. Αυτή η ιδέα είναι μια επιτυχία μεταξύ των εφήβων, που τους αρέσει να ντύνονται με γυαλιά, καπέλα και περούκες για να δείχνουν πρωτότυπες στις φωτογραφίες.

Θα μπορούσατε να προσλάβετε έναν φωτογράφο ή να αναθέσετε την εργασία σε ένα μέλος της οικογένειας. Αν και λίγο ακριβό, υπάρχει η υπηρεσία του φωτοθάλαμοι αυτοματοποιημένη. Με την απλή εισαγωγή τους και την τοποθέτηση των αξεσουάρ, τα γραφικά αποτυπώνονται και αποκαλύπτονται αμέσως.

7. Ετοιμάστε θεματικά φαγητά και ποτά

Τα ορεκτικά σε ένα πάρτι ή μια απλή συγκέντρωση πρέπει να είναι τόσο νόστιμα όσο και γοητευτικά. Η παρουσίαση λέει πολλά, λοιπόν Επωφεληθείτε από το θέμα του πάρτι για να εξατομικεύσετε το φαγητό.

Λάβετε υπόψη ότι οι επισκέπτες είναι έφηβοι, επομένως τα πιάτα θα περιστρέφονται γύρω από νάτσος, πίτσες και γλυκά. Ενσωματώστε χορτοφαγικές εναλλακτικές στο μενού.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Αλκοολισμός σε εφήβους: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σε όλες τις περιπτώσεις συνδυάστε τις χαρτοπετσέτες, τα ποτήρια και τα πιάτα, ώστε να ανταποκρίνονται στον λόγο των γενεθλίων. Από την άλλη, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι ανήλικοι, Καλό θα ήταν να ετοιμάζετε κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.

8. Δυναμική σχεδίου

Οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν ο αποδέκτης και οι καλεσμένοι του προσθέτουν μια διασκεδαστική πινελιά στις γιορτές. Παιχνίδια όπως Twister® ή το Jenga® Βοηθούν να σπάσει ο πάγος και να φωτίσει τη στιγμή.

Το καραόκε είναι διασκεδαστικό και δεν αποτυγχάνει ποτέ. Φτιάξτε μια λίστα με τραγούδια που αρέσει να ερμηνεύει το αγόρι γενεθλίων. Μπείτε κρυφά σε ένα τραγούδι που δεν του αρέσει τόσο, γιατί η έκπληξη θα το κάνει αστείο.

 

Οποιαδήποτε δυναμική θα είναι επιτυχημένη αν στο τέλος απονείμετε ένα βραβείο.

9. Προσφέρετε αναμνηστικά στους επισκέπτες

Τίποτα καλύτερο από το, στο τέλος της γιορτής, κάθε καλεσμένος να φύγει με ένα αναμνηστικό. Είναι μια χειρονομία που θα εκτιμήσουν και δείχνει ότι λήφθηκαν υπόψη κατά τον προγραμματισμό. Μπορείτε να δώσετε λεπτομέρειες, όπως μια φωτογραφία ή ένα μπρελόκ.

Αν σας αρέσουν οι χειροτεχνίες, χρησιμοποιήστε την εφευρετικότητά σας για να φτιάξετε μπρελόκ που μπορούν να πάρουν οι φίλοι της κόρης σας.

10. Δημιουργήστε ένα σπιτικό talent show

Αφήστε τους έφηβους να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους τη βραδιά γενεθλίων. Οι παραστάσεις χορού, το τραγούδι, η υποκριτική και το παίξιμο μουσικών οργάνων τους επιτρέπουν να ξεχωρίζουν.

Αυτές οι δραστηριότητες είναι ευνοϊκές για την τόνωση του ταλέντου των νέων. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής τονίζει ότι ο καθένας διαπρέπει σε κάτι και είναι σωστό οι έφηβοι να κυνηγούν το πάθος και τα ενδιαφέροντά τους, ακόμα κι αν φαίνονται επιπόλαια.Συμβουλές για να κάνετε επιτυχημένο τον εορτασμό των γενεθλίων ενός εφήβου

Τώρα που έχετε πολλές ιδέες για τη γιορτή, μην παραβλέπετε ορισμένες βασικές συστάσεις. Το κυριότερο είναι επιλέξτε μια κατάλληλη ημερομηνία. Τις διακοπές υπάρχουν εκείνοι που προτιμούν να ταξιδεύουν.

Εάν τα γενέθλια θα είναι μακριά από το σπίτι, αναζητήστε έναν μοντέρνο χώρο που ταιριάζει στο γούστο των εφήβων. Τέλος, δώστε προσοχή στη λίστα των καλεσμένων. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε ότι δεν υπάρχει έλλειψη της σωστής ποσότητας φαγητού, ποτών και αναμνηστικών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button