Περιποίηση σώματος

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις κάλτσες για την αρθρίτιδα

Οι κάλτσες αρθρίτιδας είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα για τη μείωση του πόνου και του πρηξίματος. Σας λέμε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά του.

Οι κάλτσες αρθρίτιδας είναι μια καλή εναλλακτική για μειώστε τα ενοχλητικά συμπτώματα που προκαλεί αυτή η ασθένεια. Όχι μόνο σας βοηθούν να βιώσετε μεγαλύτερη αίσθηση ανακούφισης στα πόδια σας, αλλά και στους αστραγάλους και τα γόνατά σας.

Όπως γνωρίζουν ορισμένοι, αυτή η κατάσταση προκαλεί πόνο, πρήξιμο και δυσκαμψία. Μάλιστα, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις προκαλεί παραμόρφωση σε ορισμένες περιοχές του σώματος, όπως τα πόδια. Ευτυχώς, αξεσουάρ όπως αυτού του είδους οι κάλτσες βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτών των ενοχλήσεων. Πώς λειτουργούν; Τι είδη υπάρχουν; Εδώ το αναλύουμε.

Τι είναι οι κάλτσες αρθρίτιδας;

Οι κάλτσες αρθρίτιδας – ή κάλτσες συμπίεσης αρθρίτιδας – είναι ρούχα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για άτομα που πάσχουν από αυτή την ασθένεια. Ο στόχος κατά τη χρήση τους είναι να Μειώστε τα συμπτώματα ασκώντας ελαφριά πίεση στις προσβεβλημένες αρθρώσεις.

Μερικές φορές αυτή η κατάσταση προκαλεί συσσώρευση υγρού στην άρθρωση. Με τη σειρά του, αυτό οδηγεί σε φλεγμονή των γύρω μαλακών ιστών. Με αυτή την έννοια, αυτό που κάνουν αυτές οι ειδικές κάλτσες είναι να μειώνουν το πρήξιμο και να προάγουν την καλή ροή του αίματος στους μύες και τις αρθρώσεις.

Επιπλέον, μειώνουν την αίσθηση μουδιάσματος και ευαισθησίας που συνήθως υποφέρουν τα πόδια λόγω φλεγμονής. Το καλύτερο? Συνήθως είναι κατασκευασμένα από μαλακό βαμβακερό υλικό που αναπνέει και δεν προκαλεί ενόχληση κατά τις καθημερινές δραστηριότητες.

Οι κάλτσες αρθρίτιδας βοηθούν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως φλεγμονή και πόνο.

Πώς είναι οι κάλτσες για την αρθρίτιδα;

Υπάρχουν πολλά είδη κάλτσες για την αρθρίτιδα. Αυτά μπορεί να είναι κοντά, έτσι ώστε να φτάνουν μόνο μέχρι τον αστράγαλο. ή μακριά, όταν φτάσουν στο γόνατο ή ψηλότερα. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ρούχα που το σχέδιο τους ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην κάτω περιοχή, δηλαδή στους αστραγάλους και τα πόδια.

Ο κύριος σκοπός τους είναι να μειώσουν το επίπεδο πίεσης καθώς ανεβαίνουν στο πόδι. Με αυτό, το αίμα ρέει πιο βέλτιστα προς την καρδιά. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου, Μπορούν να φορεθούν στο ύψος των μηρών ή κάτω από το γόνατο.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Βήματα και φροντίδα για τον καθαρισμό του κεριού αυτιού με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Σε γενικές γραμμές, ενδείκνυνται για εκείνους τους ασθενείς με αρθρίτιδα του γόνατος ή των αστραγάλων. Αυτές οι περιοχές καλύπτονται καλά και, με αυτό, επιτυγχάνονται τα οφέλη που έχουν ήδη αναφερθεί.

Τύποι κάλτσες για αρθρίτιδα

Διάφοροι τύποι κάλτσες αρθρίτιδας έχουν δημιουργηθεί ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στις διαφορετικές ανάγκες των ασθενών με αυτή την πάθηση. Αναλυτικά τα πιο συνηθισμένα παρακάτω.

Κάλτσες συμπίεσης

Οι κλασικές κάλτσες για τη μείωση των συμπτωμάτων αυτής της ασθένειας είναι οι λεγόμενες «συμπιεστικές». Σε αυτήν την ομάδα υπάρχουν αρκετοί υποτύποι, όπως οι ακόλουθοι:

 • Κάλτσες συμπίεσης Δρ Σολ. Διαθέτουν στήριξη για την καμάρα του ποδιού, με σκοπό τη μείωση της κούρασης στα κάτω άκρα. Διαθέτουν επιπλέον επένδυση στη φτέρνα και στο δάχτυλο.
 • Κάλτσες συμπίεσης Sockwell. Είναι πιο μαλακά και ζεστά γιατί είναι φτιαγμένα με νήμα με βάση το μαλλί μερινό.
 • Κάλτσες συμπίεσης Δρ. Comfort. Είναι κατασκευασμένα από νάιλον και σπαντέξ; Αυτό τα κάνει πιο άνετα από τα άλλα για πολλούς ανθρώπους, αφού δεν είναι ούτε πολύ χαλαρά ούτε πολύ στενά. Διεγείρουν την κυκλοφορία σε όλο το πόδι.
 • Κάλτσες συμπίεσης με φερμουάρ. Διαθέτουν πλαϊνό κλείσιμο που το καθιστά εύκολο στη χρήση.

Κάλτσες με μαξιλαράκια

Το κύριο χαρακτηριστικό των κάλτσων με επένδυση είναι ότι Προσφέρουν μεγαλύτερη αντικραδασμική προστασία στην επαφή μεταξύ των ποδιών και του δαπέδου. Έχουν ένα πρόσθετο στρώμα που αποτρέπει τους μώλωπες και τις εκδορές. Υπάρχουν επίσης διάφορα είδη.

 • Με επένδυση Θόρλος. Κατασκευασμένο με ακρυλικό νήμα. Είναι ζεστά, ελαστικά και απαλά. Μερικοί έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν υγρασία κατά τη διάρκεια της άσκησης. Έρχονται σε διαφορετικά ύψη και μοντέλα.
 • Με επένδυση σόλας Orthofeet. Έχουν απρόσκοπτη σχεδίαση και αναφέρονται ως “εξαιρετικά άνετα”. Υπάρχουν μικρά, μεσαία, μεγάλα και εξαιρετικά μεγάλα.
 • Με επένδυση gel Wearever. Το padding είναι ένα gel που περιέχει βιταμίνη Ε και λεβάντα. Με αυτόν τον τρόπο, ενυδατώνουν τα πόδια ενώ παράλληλα παρέχουν απορρόφηση κραδασμών.

Θερμαινόμενες κάλτσες

Η αρθρίτιδα είναι μια κατάσταση που επιδεινώνεται στο κρύο ενώ ανταποκρίνεται επίσης καλά στη ζέστη. Να γιατί, οι κάλτσες έχουν σχεδιαστεί με θερμικά χαρακτηριστικά. Στόχος του είναι να μειώσει τον πόνο και να αυξήσει την κινητικότητα. Μέσα σε αυτή την ομάδα βρίσκουμε δύο τύπους:

 • Θερμός Zacro. Διαθέτουν ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί 19 ώρες. Κατανέμουν τη θερμότητα ομοιόμορφα και σας επιτρέπουν να επιλέξετε τη θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς.
 • Οροι NY Golden Fashion. Είναι κατασκευασμένα με ακρυλικό νήμα υψηλής πρόσκρουσης. Δημιουργούν θύλακες θερμότητας που διεγείρουν την κυκλοφορία στα πόδια. Είναι μαλακά και ζεστά. Επιπλέον, δεν προκαλούν φαγούρα.
ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Δάφνη: οφέλη, χρήσεις και ιδιότητες

Αξεσουάρ για κάλτσες

Επί του παρόντος, υπάρχουν επίσης διάφοροι τύποι συσκευών που συμπληρώνουν τα αποτελέσματα αυτών των κάλτσων. Η λειτουργία του είναι να βοηθήσει να τα φορέσετε ή να τα αφαιρέσετε εύκολα, χωρίς κινδύνους. Είναι ιδανικά για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ή που έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση. Μεταξύ των πιο κοινών βοηθημάτων είναι τα ακόλουθα:

 • Εύκαμπτη κάλτσα και βοήθημα κάλτσας Relaxus. Βοηθά να φορέσετε όλους τους τύπους κάλτσες αρθρίτιδας. Είναι μια συσκευή που έχει νάιλον εσωτερική στρώση και ιμάντα λαβής.
 • Βοήθεια για κάλτσες DMI Deluxe. Διευκολύνει τη στάση της κάλτσας ενώ κάθεστε. Διαθέτει βελούδινο, αντιολισθητικό κάλυμμα, το οποίο παρέχει μεγάλη ασφάλεια.
 • Κάλτσες συμπίεσης RMS. Βοηθά να βγάλετε τις κάλτσες για την αρθρίτιδα χρησιμοποιώντας μια αντιολισθητική συσκευή. Είναι εύκολο στη μεταφορά.
 • Κάλτσες συμπίεσης Jobst Donner. Προσφέρει λαβές αφρού εύκολης λαβής. Κάνει πολύ εύκολο να βάζετε και να βγάζετε τις κάλτσες σας.

Πώς χρησιμοποιείτε τις κάλτσες για την αρθρίτιδα;

Οι κάλτσες αρθρίτιδας διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή. Για το λόγο αυτό, πολλοί τα αγοράζουν από φαρμακεία ή εξειδικευμένα καταστήματα χωρίς κανένα πρόβλημα. Συχνά επιλέγονται εκείνα με ελαφρύτερη συμπίεσητο οποίο συνήθως παρέχει πολλά οφέλη.

Ωστόσο, το ιδανικό είναι να υποδείξει ο γιατρός ποια είναι τα καταλληλότερα για κάθε περίπτωση. Αυτά με τη μέγιστη συμπίεση είναι συνήθως τα καλύτερα, αλλά η τοποθέτησή τους είναι συχνά δύσκολη, ειδικά όταν οι άνθρωποι έχουν περιορισμούς κινητικότητας.

Αν ναι, είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιήσετε με τα βοηθήματα που είδαμε στην προηγούμενη ενότητα. Αφ ‘ετέρου, Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας είναι καθαρά και στεγνά, χωρίς να εφαρμόζετε λοσιόν ή κρέμες. Εάν αισθάνεστε ενόχληση κατά τη χρήση τους, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Κάλος του συγγραφέα: γιατί εμφανίζεται και πώς να το αντιμετωπίσετε;
Οι κάλτσες αρθρίτιδας είναι συνήθως πολύ σφιχτές. Επομένως, οι ασθενείς με περιορισμένη κινητικότητα χρειάζονται βοήθεια για να τα φορέσουν.

Μερικές πληροφορίες ενδιαφέροντος

Προς το παρόν, Δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες για τις κάλτσες αρθρίτιδας και τα πιθανά οφέλη τους. Τα ελάχιστα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με αυτό δεν δίνουν σε αυτά τα ρούχα συγκεκριμένες ιδιότητες κατά αυτής της ασθένειας.

Έχουν τεκμηριωθεί μόνο ότι έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τη φλεγμονή. Επιπλέον, ενδείκνυνται για τη μείωση του κινδύνου εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης και για τον έλεγχο του λεμφοιδήματος. Άλλες ιατρικές χρήσεις δεν τεκμηριώνονται.Τι να θυμάστε για αυτές τις κάλτσες;

Οι κάλτσες αρθρίτιδας από μόνες τους δεν μπορούν να θεραπεύσουν αυτή την ασθένεια. Παρ ‘όλα αυτά, Ναι, είναι χρήσιμα για τη μείωση παθήσεων και φλεγμονών. Ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπευτικό βοήθημα κατά την αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας για να καθορίσετε ποιες κάλτσες είναι πιο κατάλληλες για την περίπτωσή σας. Μεταξύ άλλων, ο επαγγελματίας μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης για την αποφυγή πιθανών προβλημάτων.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


 • Lim CS, Davies AH. Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης. CMAJ. 2014;186(10):E391-E398. doi:10.1503/cmaj.131281
 • Naik Kardile, A., Gómez de Paula, MN, & Torrecillas, J. (2000). Μελέτη της συμπεριφοράς τριβής των ακρυλικών νημάτων και των μιγμάτων τους με μαλλί και μοχέρ. A. Naik; N. Gomez; J. Torrecillas, «Μελέτη της συμπεριφοράς τριβής των ακρυλικών νημάτων και των μιγμάτων τους με μαλλί και μοχέρ» στο Intexter Bulletin, αρ. 117, 2000, σελ. 47-55.
 • Tischer TS, Oye S, Lenz R, et al. Επίδραση των καλτσών συμπίεσης στο πρήξιμο των ποδιών μετά από αρθροσκόπηση – μια προοπτική τυχαιοποιημένη πιλοτική μελέτη. Μυοσκελετική διαταραχή BMC. 2019; 20 (1): 161. Δημοσιεύθηκε 9 Απριλίου 2019. doi:10.1186/s12891-019-2540-1
 • Rabe Ε, Partsch Η, Hafner J, et αϊ. Ενδείξεις για ιατρικές κάλτσες συμπίεσης σε φλεβικές και λεμφικές διαταραχές: Μια συναινετική δήλωση βασισμένη σε στοιχεία. Φλεβολογία. 2018; 33 (3): 163-184. doi: 10.1177/0268355516689631

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button