Ιατρικές θεραπείες

Τι είναι η μονάδα εγκεφαλικού επεισοδίου;

Σήμερα παρουσιάζουμε μερικά από τα κύρια οφέλη αυτών των εξειδικευμένων κέντρων φροντίδας που έχουν σώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο ή το εγκεφαλοαγγειακό ατύχημα είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση που απαιτεί επείγουσα νευρολογική βοήθεια, γιατί με κάθε λεπτό που περνά χωρίς επαγγελματική φροντίδα, οι πιθανότητες ανάρρωσης μειώνονται.

Χάρη στην πρόοδο που σημειώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στη διάγνωση και τη θεραπεία των εγκεφαλικών επεισοδίων, η άμεση φροντίδα των ασθενών έχει βελτιωθεί. Κάτι υψίστης σημασίας, αφού το εγκεφαλικό αντιπροσωπεύει τη δεύτερη πιο διαδεδομένη αιτία θανάτου στην Ισπανία. Το πρώτο στις γυναίκες και το τρίτο στους άνδρες.

5 ιατρικά οφέλη της μονάδας εγκεφαλικού

Από την άφιξή του πριν από μερικές δεκαετίες, Οι μονάδες εγκεφαλικού έχουν σώσει τις ζωές ασθενών με κρίσιμα περιστατικά εγκεφαλικού. Και επειδή κανείς δεν εξαιρείται από το να υποστεί εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή του, η αγορά ασφάλισης υγείας είναι μια ενδεδειγμένη απόφαση για να φροντίσουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολο να λάβουμε φροντίδα κατά προτεραιότητα και να βρεθούμε στα χέρια επαγγελματιών που θα διασφαλίζουν την ευημερία μας.

Τώρα, ποια άλλα πλεονεκτήματα παρέχουν οι μονάδες εγκεφαλικού επεισοδίου;

1. Επιτρέπουν γρήγορη και εξειδικευμένη βοήθεια

Τα εγκεφαλικά απαιτούν επείγουσα ιατρική φροντίδα, καθώς κάθε χαμένο λεπτό μπορεί να σημαίνει τη ζωή του ασθενούς. Εξαιτίας αυτού, αρκετές μελέτες έχουν τονίσει ότι το κύριο όφελος της μονάδας εγκεφαλικού είναι να προσφέρει ταχεία και εξειδικευμένη φροντίδα που βελτιώνει την πρόγνωση της νόσου.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Κολπικός πεσσός: τύποι, φροντίδα και κίνδυνοι

Οι ασθενείς που υποφέρουν από αιμορραγίες γενικά φτάνουν στο νοσοκομείο γρηγορότερα από εκείνους με καρδιακή προσβολή. κάτι που θα μπορούσε να εξηγηθεί από τη δραματική έναρξη της κατάστασης και τις αλλαγές στο επίπεδο συνείδησης. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ενεργήστε γρήγορα και Η άμεση μετάβαση στη μονάδα εγκεφαλικών επεισοδίων παρουσία ύποπτων συμπτωμάτων είναι ζωτικής σημασίας.

2. Διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για έγκαιρη θεραπεία

Στις μονάδες εγκεφαλικού επεισοδίου, οι ασθενείς με εγκεφαλικά επεισόδια, όπως εμφράγματα και εγκεφαλικά, εισέρχονται σε μια φάση παρακολούθησης στην οποία παραμένουν για 48 έως 72 ώρες για να λάβουν την απαραίτητη νευρολογική φροντίδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου νοσηλείας, τα άτομα παρακολουθούνται από εξειδικευμένους ειδικούς που έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα εργαλεία.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται οθόνες που αξιολογούν την καρδιακή και αναπνευστική λειτουργία και τη θερμοκρασία. Εκτός από την ύπαρξη εξειδικευμένων νοσηλευτών που φροντίζουν και αξιολογούν περιοδικά τη νευρολογική κατάσταση των ασθενών (επίπεδο συνείδησης, γλωσσική ικανότητα και δύναμη άκρων κ.λπ.).

3. Μειώνουν την πρώιμη νευρολογική επιδείνωση

Η φροντίδα του εγκεφάλου σε ένα εγκεφαλικό πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον χρόνο, γιατί όσο πιο γρήγορα εφαρμοστούν τα μέτρα, τόσο λιγότερες μελλοντικές επιπλοκές υπάρχουν.

Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές επιπλοκές μεταξύ εκείνων που υποφέρουν από εγκεφαλικό, επηρεάζοντας το 20-30% των ασθενών. Ευτυχώς, έχει αποδειχθεί ότι χάρη στην έγκαιρη ανίχνευση, τις αποτελεσματικές θεραπείες και το εξειδικευμένο προσωπικό στις μονάδες εγκεφαλικού, Οι περιπτώσεις πρώιμης γνωστικής εξασθένησης μπορούν να μειωθούν έως και 50%.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτή η ψυχική επιδείνωση δεν έχει καμία θεραπεία. Επομένως, είναι απαραίτητο να πάτε γρήγορα για βοήθεια σε περίπτωση συμπτωμάτων για να το αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Μετά την είσοδο στη μονάδα και ανάλογα με τη σοβαρότητά της, οι ασθενείς που παρουσιάζουν αυτή την επιπλοκή είναι πολύ πιθανό να υποστούν άλλο εγκεφαλικό επεισόδιο και να επιδεινωθούν.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Σπασμένα πλευρά: Ασκήσεις και συμβουλές αποκατάστασης

4. Βοηθούν στην ενημέρωση των ανθρώπων

Η πρόσβαση στην έγκαιρη ενημέρωση είναι ένα από τα θεμελιώδη κλειδιά για τη διάσωση ζωών μέσω της πρόληψης και της ταχείας δράσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στις μονάδες εγκεφαλικού, πραγματοποιούνται εργαστήρια ευαισθητοποίησης για τη διδασκαλία σημαντικών στοιχείων σχετικά με τα εγκεφαλικά. όπως την αναγνώριση των συμπτωμάτων συναγερμού και τη σημασία της ταχείας αντίδρασης.

Και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν δραματικά επεισόδια όπως αιμορραγίες, επιληπτικές κρίσεις ή ξαφνική λιποθυμία, αλλά μάλλον το σώμα στέλνει σήματα που μπορεί να παρερμηνευθούν. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να αναζητάτε βοήθεια αμέσως όταν αντιμετωπίζετε αστάθεια, οπτικές διαταραχές και πονοκεφάλους ή αλλαγές στη γλώσσα, τη μνήμη και την ψυχική κατάσταση.

Τα εγκεφαλικά δεν είναι πάντα τόσο αισθητά. Μερικές φορές συμπτώματα που συγχέονται με κοινά συμπτώματα καθυστερούν τη διαβούλευση.

5. Προσφέρουν πρόσβαση σε επείγοντα χειρουργεία

Όταν εμφανίζονται περιπτώσεις αιμορραγικής εγκεφαλοαγγειακής νόσου, είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις για τη μείωση του υψηλού ποσοστού θνησιμότητας που αναφέρεται από αυτές τις καταστάσεις. Έτσι, όταν οι ασθενείς μπορούν να μεταφερθούν έγκαιρα στην πλησιέστερη μονάδα εγκεφαλικού επεισοδίου, Αυτές οι λεπτές διαδικασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και έτσι να σώσουν τη ζωή σας.

Με τη σειρά τους, τα άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο καρδιακής προέλευσης απαιτούν άμεση και έμμεση επέμβαση επαναγγείωσης. Εξαιτίας αυτού, οι ασθενείς με συμπιέσεις σπονδυλικής αρτηρίας και εκείνοι που χρειάζονται ενδαγγειακές θεραπείες αντιπροσωπεύουν ορισμένες από τις ειδικές ομάδες χειρουργικής θεραπείας στις ιατρικές μονάδες.

Η άφιξη της μονάδας εγκεφαλικού έχει σώσει εκατομμύρια ζωές

Αν και η εφαρμογή αυτών των εξειδικευμένων μονάδων ιατρικής περίθαλψης χρονολογείται πριν από μερικές δεκαετίες, η αλήθεια είναι ότι με τους ποιοτικούς επαγγελματίες και τον εξοπλισμό τους έχουν καταφέρει να σώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Επέμβαση Endolaser για κιρσούς: από τι αποτελείται και ποια είναι τα οφέλη της

Και επειδή προσφέρουν νέες θεραπευτικές μεθόδους για τη θεραπεία συγκεκριμένων ασθενειών, επιτρέπουν την πρόληψη και τη θεραπεία των εγκεφαλικών επεισοδίων. Έτσι, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, το να ζητήσετε βοήθεια σημαίνει να βάζετε τον εαυτό σας στα καλύτερα δυνατά χέρια.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


  • Roquer J, Rodríguez A, Gomis M, Jiménez J, Cuadrado E, Vivanco R, Giralt E, Sepúlveda M, Pont-Sunyer C, Cucurella G, Ois A. (2008). Φροντίδα μονάδας οξείας εγκεφαλικού επεισοδίου και πρώιμη νευρολογική επιδείνωση στο ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο. J Neurol. 2008 Jul;255(7):1012-7. doi:10.1007/s00415-008-0820-z. Epub 2008 Jun 2. PMID: 18712428.
  • Salih F, Becker A, Andrees N, Tempel H. Aktuelle Aspekte in der Intensivtherapie des Schlaganfalls. (2022). [Update on Intensive Care Unit Management of Stroke]. Anasthesiol Intensivmed Notfallmed Schmerzther. 2022 Mar;57(3):222-229. Γερμανός. doi: 10.1055/a-1374-1932. Epub 2022 23 Μαρτίου. PMID: 35320844.
  • Vega Basulto, Sergio D. (2003). Η μονάδα εγκεφαλικού επεισοδίου. Μια πολλά υποσχόμενη πιθανότητα. Medical Archive Magazine of Camagüey, 7(5), 626-637.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button