Σχέσεις ζευγαριού

Τι είναι ένα αρωματικό άτομο και πώς χαρακτηρίζεται;

Οι αρωματικοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια ρομαντική σχέση με έναν άλλον και είναι απολύτως φυσικό.

“Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορείς να ζήσεις χωρίς αγάπη”, «Το να είσαι ρομαντικός είναι αυτό που εμποτίζει μια σχέση»Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά ένας ερωτικός άνθρωπος.

Σε έναν κόσμο όπου ο ρομαντισμός είναι υπερεκτιμημένος, τα αρωματικά ταξινομούνται ως «ψυχρά», «ρομπότ» ή «ιδιότροπα». Αυτό είναι αλήθεια? Φυσικά και όχι. Το να είσαι αρωματικός δεν έχει να κάνει με καπρίτσιο ή να πηγαίνεις κόντρα στο σύστημα. Αυτός είναι ένας προσανατολισμός, εξίσου έγκυρος με κάθε άλλο. Ας δούμε.

Τι σημαίνει να είσαι αρωματικός;

Οι ειδικοί στο θέμα το αναφέρουν Το να είσαι αρωματικός είναι ένας προσανατολισμός, αλλά δεν σχετίζεται με το σεξ, αλλά ακριβώς σε σχέση με έναν ρομαντικό προσανατολισμό. Δεν έχει να κάνει με το να αρνείσαι να δώσεις λουλούδια ή να περπατάς χέρι-χέρι στο φως του φεγγαριού. Αυτή μπορεί να είναι μια πτυχή, αλλά δεν είναι το ουσιαστικό.

Το αρωματικό άτομο είναι εκείνο που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να το κάνει, δεν αισθάνεται την ανάγκη ή την επιθυμία να έχει μια ρομαντική σχέση με άλλον ή άλλους ανθρώπους. Δεν έχουν κίνητρο να δημιουργήσουν αυτό το είδος σύνδεσης ή δεσμού με άλλους.

Επιστρέφοντας στο προηγούμενο παράδειγμα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι Το γεγονός ότι γιορτάζουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή δίνουμε σοκολάτες είναι μια κοινωνική και πολιτιστική κατασκευή που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τις χειρονομίες ως «ρομαντικές». Ωστόσο, δεν έχουν άμεση σχέση με τον «αρωματισμό».

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Λόγοι για τους οποίους πονάει να έχεις ένα "σχεδόν κάτι"

Αυτό έχει ένα φάσμα επιλογών. Ανάμεσά τους, τα «δημιρομαντικά» άτομα, που σχετίζονται ρομαντικά όσο υπάρχει προηγούμενος δεσμός, και τα «γκρίζα αρωματικά» άτομα, που μπορούν να αισθανθούν έλξη εάν υπάρχουν ορισμένες συνθήκες.

Είναι τα αρωματικά και τα ασέξουαλ το ίδιο πράγμα;

Τόσο οι αρωματικοί όσο και οι ασεξουαλικοί άνθρωποι μπορούν να αναγκαστούν κοινωνικά να έχουν στενές σχέσεις χωρίς αυτό να είναι προς το πραγματικό τους συμφέρον.

Όχι, δεν είναι το ίδιο. Όπως αναφέραμε, και οι δύο όροι είναι προσανατολισμοί, αλλά ο ένας είναι ρομαντικός και ο άλλος σεξουαλικός. Ένα ασεξουαλικό άτομο δεν βιώνει σεξουαλική έλξη. Σε αυτό το σημείο, θα είναι απαραίτητο να διαφοροποιηθεί από άλλες καταστάσεις όπως η αποχή. Το τελευταίο είναι επιλογή, ενώ η ασεξουαλικότητα όχι. Απλώς δεν υπάρχει σεξουαλική έλξη.

Από τον ακτιβισμό, πολλοί άνθρωποι διεκδικούν και τους δύο όρους και δίνουν έμφαση στο να τους δίνουν μεγαλύτερη προβολή. Λένε ότι «τιμωρούνται» κοινωνικά μόνο και μόνο επειδή δεν ενδιαφέρονται να ζήσουν μια ρομαντική κωμωδία ή επειδή δεν ταιριάζουν σε μια κοινωνία που αποκαλούν «σεξοκεντρική».

Ακόμη και στην περίπτωση της ασεξουαλικότητας, σχεδόν πάντα έχουν να αντιμετωπίσουν παθολογικά σχόλια όπως π.χ «Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει φάρμακο για αυτό». Η υποκινητική διαταραχή της σεξουαλικής επιθυμίας είναι μια από τις ταξινομήσεις που «αρρωσταίνουν» την ασεξουαλικότητα.

Τέλος, σε σχέση με την ασεξουαλικότητα, από το 2001 στην Δίκτυο Ασεξουαλικής Εκπαίδευσης και Ορατότητας (AVEN) Εργαζόμαστε για τη θετική προβολή του. Εκεί μπορείτε να βρείτε πληροφορίες, εμπειρίες και πόρους.Πώς είναι μια ερωτική σχέση;

Ανάλογα με τον τύπο της εν λόγω σχέσης, μπορεί να είναι σαν οποιαδήποτε άλλη. Για παράδειγμα, μεταξύ φίλων μπορεί να αφορά στοργή, στοργή, ακρόαση ή συνενοχή. Τώρα, αυτό δεν τους κάνει ρομαντικούς.

Είναι πολύ συνηθισμένο να ακούμε ότι οι ερωτικοί άνθρωποι είναι έτσι επειδή έχουν προβλήματα κοινωνικοποίησης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ένας αρωματικός μπορεί να έχει φίλους και να είναι διασκεδαστικός άνθρωπος. Σχετικά με το να έχετε σύντροφο ή όχι και το είδος της σχέσης, συνάπτονται συμφωνίες με εσάς εταίρος.

Από την άλλη, υπάρχει και το “στρίμωγμα”, που είναι ένα είδος αγάπης χωρίς ρομαντισμό ή σεξ. Η επιθυμία είναι να έχετε μια έντονη σχέση με άλλο άτομο. Για παράδειγμα, όταν ένα αρωματικό άτομο νιώθει μια συναισθηματική έλξη πιο δυνατή από αυτή μιας φιλίας.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Πώς μπορείτε να υποστηρίξετε κάποιον που βρίσκεται σε μια καταχρηστική σχέση

Διευκρινίσεις για ερωτικούς ανθρώπους

Είναι σαφές ότι, καθώς προκύπτει μια έννοια, προκύπτει επίσης ένας σχετικός μύθος. Ακολουθούν ορισμένες διευκρινίσεις που βασίζονται στις πιο συνηθισμένες σύγχυση ή λανθασμένες πεποιθήσεις.

Το να είσαι αρωματικός δεν σημαίνει να είσαι ψυχρός άνθρωπος

Συχνά θεωρείται ότι οι ερωτικοί άνθρωποι δεν βιώνουν συναισθήματα, ότι είναι «σκληροί σαν πέτρα», ότι δεν τους συγκινεί τίποτα. Όλα αυτά είναι λάθος.

Το να μην έχουν ενδιαφέρον να συνάψουν μια ρομαντική σχέση δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν συναισθήματα ή να νιώθουν αγάπη για άλλους ανθρώπους, για παράδειγμα τους φίλους τους, την αγάπη μεταξύ των αδερφών κ.λπ.

Αποφύγετε να συγχέετε το να είστε αρωματικοί με τους μύθους της ρομαντικής αγάπης

Για πολύ καιρό, μας μάθαιναν ότι ο καθένας έχει ένα καλύτερο μισό, ότι είναι δυνατόν να νιώθεις αγάπη μόνο για ένα άτομο, ότι η αγάπη μπορεί να κάνει τα πάντα, μεταξύ άλλων ιδεών.

Αυτά είναι τα λεγόμενα μύθοι ρομαντικής αγάπης που, σε πολλές περιπτώσεις, ευθύνονται για απογοητεύσεις στις σχέσεις. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι θολώνει την εστίασή μας στην ιδέα ότι η αγάπη είναι δεσμόςκάτι που χτίζεται καθημερινά και που συνεπάγεται προσπάθεια.

Μέσα από αυτούς τους μύθους, η αγάπη αξιολογείται με βάση τον ρομαντισμό, ενώ το πιο σημαντικό σε κάθε σχέση αγάπης είναι η φροντίδα και ο σεβασμός. Επομένως, όταν ένα ζευγάρι ή μια σχέση δεν ταιριάζει σε αυτό το ιδανικό της «ροζ αγάπης», πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να νιώθουν δυσφορία και κρίνουν μόνο με βάση τη φαντασία.

Μπορείς να είσαι αρωματικός και να σου αρέσουν οι ιστορίες αγάπης;

Το να πιστεύει κανείς ότι ένα αρωματικό άτομο δεν έχει συναισθήματα και δεν μπορεί να συμπάσχει με άλλες ιστορίες αγάπης είναι λάθος.

Ναι, και οι δύο περιπτώσεις δεν είναι ασύμβατες, αφού μπορεί να σου αρέσει το ρομαντικό είδος στη διασκέδαση. Εκτός, Το να είσαι αρωματικός σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει να δημιουργήσεις μια ρομαντική σχέση με κάποιον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ακούσετε τη φίλη σας όταν σας λέει για τα δικά της. Απλώς δεν προβάλλετε τον εαυτό σας στην εν λόγω ιστορία.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Τι πρέπει να κάνεις (και τι όχι) για να κατακτήσεις μια ώριμη γυναίκα

Είναι ένας αρωματικός άνθρωπος έτσι επειδή έχει παιδικά τραύματα;

Αυτό είναι απολύτως ψευδές. Δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ μιας ευτυχισμένης παιδικής ηλικίας και του να είσαι αρωματικός ή όχι. Είναι μια εξήγηση που βασίζεται σε έναν μύθο, παρόμοιο με εκείνον που ίσχυε για καιρό για την ομοφυλοφιλία, ότι οι ομοφυλόφιλοι είχαν υποστεί κακοποίηση στην παιδική τους ηλικία.

Ως θέμα σεβασμού, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτούς τους μύθους, δεδομένου ότι είναι προσβλητικά και ενθαρρύνουν την παραπληροφόρηση και την προκατάληψη.

Επιπλέον, επικυρώνει μόνο έναν τρόπο αγάπης ή αίσθησης έλξης προς τους άλλους ανθρώπους, όταν στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι διαβίωσης σχέσεων, σεξουαλικότητας και αγάπης.

Ο αρωματισμός υπάρχει και είναι φυσικός

Για μια ζωή, ακούμε στενές εξηγήσεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αγάπης, σχέσεις, περιστασιακό και μη περιστασιακό σεξ και αμέτρητα άλλα θέματα.

Για πολλούς από αυτούς, το μόνο λιμάνι στο οποίο μας οδήγησαν ήταν η δυσαρέσκεια που δεν ήξεραν τι ετικέτα να χρησιμοποιήσουν, η πίεση του εαυτού τους για έναν ορισμό, η προσπάθεια προσαρμογής σε κανονιστικές παραμέτρους για τις σχέσεις, μεταξύ άλλων.

Γκέι, λεσβία, αμφιφυλόφιλη, πανσεξουαλική, ασεξουαλική, αρωματική, ομορομαντική, ετερορομαντική. Δεν πειράζει; Υπάρχουν πολλοί σεξουαλικοί προσανατολισμοί και όλοι είναι εξίσου έγκυροι και αξίζουν σεβασμό και τη δική τους θέση στην κοινωνία..

Κανένας δεν ενοχλεί και δεν πονάει. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να νοιάζεστε για τους ανθρώπους και να τους επιτρέπετε την ελευθερία της έκφρασης. Αν και οι έννοιες, αυτές που έχουν ονόματα, βοηθούν στο ξεκαθάρισμα καταστάσεων, δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως δεσμευτικά.

Ίσως, από ορισμένες απόψεις, είναι καιρός να θεωρητικοποιήσετε λιγότερο για το τι είστε και τι δεν είστε, και αφήστε κάποια πράγματα να κυλήσουν λίγο περισσότερο, αρκεί να βρίσκεται σε έναν τομέα σαφήνειας, σεβασμού και συναισθηματικής ευθύνης μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button