Περιποίηση σώματος

Πώς να φτιάξετε ένα σαπούνι απολέπισης καφέ στο σπίτι;

Ο καφές έχει σημαντικό αριθμό πλεονεκτημάτων όταν εφαρμόζεται τοπικά. Μάθετε ποια είναι αυτά και πώς να φτιάξετε ένα σαπούνι απολέπισης.

Το να πίνετε ένα φλιτζάνι το πρωί δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αποκομίσετε τα οφέλη του καφέ. Αποδεικνύεται ότι όταν εφαρμόζεται στο δέρμα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής, στη θεραπεία των μαύρων κύκλων και στην πρόληψη της εμφάνισης κηλίδων και γραμμών έκφρασης. Έτσι λοιπόν, ένα σαπούνι απολέπισης καφέ είναι μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις για να επωφεληθείτε από αυτές τις ιδιότητες.

Όχι μόνο είναι πολύ εύκολο να γίνει αυτό το μπαρ, αλλά Μπορεί επίσης να είναι πολύ απαλό όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε ένα σαπούνι απολέπισης καφέ και τα πλεονεκτήματα της χρήσης του.

Δημιουργήστε το δικό σας σαπούνι απολέπισης καφέ

Το να φτιάξετε το δικό σας χάπι απολέπισης καφέ είναι απλό. Απλά πρέπει να συμμορφωθείτε με τα παρακάτω συστατικά και να ακολουθήσετε τις οδηγίες βήμα προς βήμα.

Υλικά και υλικά

 • Υπέρυθρο θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης.
 • Ζεστό ιαματικό ή καθαρό νερό: 6 ουγγιές.
 • Αλεσμένος καφές: 1 μικρή κουταλιά της σούπας.
 • Λάδι καρύδας: 5 ουγγιές.
 • Ελαιόλαδο: 5 ουγγιές.
 • Σογιέλαιο: 6 ουγγιές.
 • Ψηφιακή κλίμακα ανάγνωσης.
 • Ξύλινο κουτάλι.
 • Καλούπια σαπουνιού.
 • Μπλέντερ (προαιρετικό).
 • Λευκαντικό: 2 ουγγιές.
Το λάδι καρύδας, από μόνο του, είναι ένα ιδιαίτερα μελετημένο προϊόν για τις πιθανές επιδράσεις του στο δέρμα.


Λειτουργία προετοιμασίας

 1. Ανακατέψτε τον καφέ με τις ουγγιές νερό με τον ίδιο τρόπο που κάνετε συνήθως για το ρόφημα. Αφήστε το να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει.
 2. Τώρα προσθέστε την αλισίβα στον καφέ και Ανακατεύετε μέχρι να καταφέρετε να διαλυθούν οι κρύσταλλοι..
 3. Περιμένετε να φτάσει το διάλυμα σε θερμοκρασία μεταξύ 120 και 130 βαθμών Κελσίου. Χρησιμοποιήστε το υπέρυθρο θερμόμετρο για μεγαλύτερη ακρίβεια.
 4. Ανακατεύουμε όλα τα λάδια και ζεσταίνουμε. Προσπαθήστε να φτάσετε σε θερμοκρασία 120 βαθμών Κελσίου, παρόμοιο με αυτό του μείγματος καφέ. Σε εκείνο το σημείο ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
 5. Ξεκινήστε να χτυπάτε τα υλικά με τη βοήθεια του κουταλιού για ένα διάστημα 45 λεπτών. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίξερ για να μειώσετε το χρόνο στα 6 λεπτά.
 6. Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες και σκεπάζουμε.
 7. Αποθηκεύστε τα καλούπια σε ασφαλές μέρος για αρκετές ημέρες. Αυτό θα το βοηθήσει να τακτοποιηθεί και να γίνει σταθερό.
 8. Βγάλτε το σαπούνι από τη φόρμα και, αν έχετε χρησιμοποιήσει ολοκληρωμένη φόρμα, κόψτε την σε όσα κομμάτια θέλετε. Αποθηκεύστε ξανά για 3 ακόμη εβδομάδες.
ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Βοηθά ο κουρκουμάς στην πρόληψη του διαβήτη; Αυτό λέει η επιστήμη

Τα οφέλη του σαπουνιού απολέπισης του καφέ

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cosmetic Scienceο καφές μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση κυτταρίτιδας στο δέρμα. Αυτό, χάρη στο γεγονός ότι διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το χόριο. Πιστεύεται επίσης ότι το τρίψιμο του καφέ θα μπορούσε να δώσει μια ομοιόμορφη εμφάνιση.

Από την άλλη, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Dermatology διαπίστωσε ότι η τοπική εφαρμογή καφέ μείωσε την εμφάνιση κηλίδων από τον ήλιο, λεπτών γραμμών και ερυθρότητας. Ομοίως, η μελέτη αποκάλυψε την αποτελεσματικότητα του καφέ στη μείωση της φλεγμονής.

Ο καφές είναι επίσης πηγή βιταμίνης Β3γνωστός ως νικοτινικό οξύ. Σύμφωνα με Ίδρυμα για τον καρκίνο του δέρματος, αυτή η ουσία μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη μη μελανωματικού καρκίνου του δέρματος. Τέλος, υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην επούλωση μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Ο καφές είναι μια ουσία με πολλαπλές ιδιότητες. Οι χρήσεις του ξεπερνούν τη γαστρονομία.


Τι περιμένετε για να φτιάξετε ένα καφέ απολεπιστικό μπαρ στο σπίτι;

Έχουμε υποδείξει πώς μπορεί να ωφεληθεί το δέρμα του προσώπου και του σώματος από τη χρήση ενός δισκίου απολέπισης καφέ. Ομοίως, έχουμε υποδείξει τα συστατικά που πρέπει να συγκεντρώσετε και καθένα από τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το μπαρ στο σπίτι!

Λάβετε όμως προφυλάξεις. Μπορείτε να το δοκιμάσετε πρώτα σε μια περιοχή του σώματος ή να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.. Αφού βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει δυσμενής αντίδραση, ξεκινήστε να το εφαρμόζετε χωρίς ανησυχίες.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  5 φυσικές θεραπείες για τον βήχα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

 • Roure, R., Oddos, T., Rossi, A., Vial, F., & Bertin, C. (2011). Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας ενός τοπικού καλλυντικού προϊόντος αδυνατίσματος που συνδυάζει τετραϋδροξυπροπυλοαιθυλενοδιαμίνη, καφεΐνη, καρνιτίνη, φορσκολίνη και ρετινόλη, In vitro, ex vivo και in vivo μελέτες. International Journal of Cosmetic Science, 33(6), 519–526. https://doi.org/10.1111/j.1468-2494.2011.00665.x
 • Fukushima, Y., Takahashi, Y., Hori, Y., Kishimoto, Y., Shiga, K., Tanaka, Y., Masunaga, E., Tani, M., Yokoyama, M., & Kondo, K. (2015). Φωτοπροστασία δέρματος και κατανάλωση καφέ και πολυφαινολών σε υγιείς μεσήλικες Ιάπωνες. International journal of dermatology, 54(4), 410–418. https://doi.org/10.1111/ijd.12399
 • Heffernan, T.P., Kawasumi, M., Blasina, A., Anderes, K., Conney, A.H., & Nghiem, P. (2009). Η αναστολή της οδού ATR-Chk1 προάγει την απόπτωση μετά από θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία σε πρωτογενή ανθρώπινα κερατινοκύτταρα: πιθανή βάση για τις προστατευτικές επιδράσεις της καφεΐνης από την υπεριώδη ακτινοβολία. The Journal of Investigative Dermatology, 129(7), 1805–1815. https://doi.org/10.1038/jid.2008.435

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button