Εφηβοι

Πώς να διδάξετε έναν έφηβο να παίρνει σωστές αποφάσεις;

Οι έφηβοι έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους, αλλά όταν πρόκειται να πάρουν αποφάσεις μπορεί να αισθάνονται πίεση. Το να τους μάθεις να αποφασίζουν σημαίνει ότι τους βοηθάς να ελέγξουν το άγχος και να αξιολογήσουν ήρεμα τα υπέρ και τα κατά.

Η διδασκαλία σε έναν έφηβο να παίρνει σωστές αποφάσεις είναι α έργο που απαιτεί υπομονή και διακριτικότητα. Από τη σκοπιά τους, η ζωή φαίνεται πιο περίπλοκη. Και ακόμα κι αν η εμπειρία των γονιών είναι στην πλήρη διάθεσή του, θα μπει στον πειρασμό να αψηφήσει τις συμβουλές της εξουσίας.

Επιπλέον, στο δωμάτιό του μπορεί να κλειδωθεί δύο φορές. σχετικά με την οικογένειά του, αλλά και χαμένος στις σκέψεις του. Το να τον βοηθήσετε να βγει και να σπάσει τη σιωπή, να αξιολογήσετε μαζί σενάρια και εναλλακτικές, να τον κάνετε να νιώθει ότι δεν είναι μόνος, είναι απαραίτητο.

Γιατί η εφηβεία είναι τόσο καθοριστικό στάδιο στη ζωή;

Η εφηβεία είναι ένα στάδιο στο οποίο όλα αλλάζουν δραστικά. Μεταμορφώνουν και l σώμα, σχέσεις και συναισθήματα. Οι έφηβοι αναθεωρούν την προσωπικότητά τους και την κοινωνική τους ύπαρξη εξερευνώντας τον κόσμο πέρα ​​από το οικογενειακό περιβάλλον, αναζητώντας επιβεβαίωση και νόημα στη ζωή.

Σε αυτό το στάδιο λαμβάνονται υπερβατικές αποφάσεις και λόγω της ιδέας ή της αντίληψής σας για το χρόνο, είναι πιθανό να μην πραγματοποιηθεί το βάρος τους. Μπορείτε να επιλέξετε επαγγελματική εξέλιξη, αθλητική καριέρα, είτε θα συνεχίσετε είτε όχι με ένα μουσικό όργανο ή μια καλλιτεχνική έκφραση, όπως το θέατρο ή ο χορός.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το εφηβικό σώμα που μεγαλώνει και αναπτύσσεται δημιουργεί μια ηχηρή και απαιτητική σχέση μεταξύ της μουσικής ή αθλητικής δραστηριότητας και του φορέα που την εκτελεί. Η συνοδεία και η διέγερση του εφήβου αυτή την περίοδο είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Πώς να αντιμετωπίσεις το να είσαι γονείς στην εφηβεία;

 

Θα σας ενδιαφέρει να μάθετε Ποιες είναι οι ψυχολογικές αλλαγές κατά την εφηβεία;

Οι πιο σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στην εφηβεία

Η παρορμητικότητα είναι χαρακτηριστική των εφήβων, γεγονός που κάνει τη λήψη μιας απόφασης λίγο απερίσκεπτη. Επομένως, όταν διδάσκουμε έναν έφηβο να αποφασίζει, είναι στρατηγικό σας παρέχει πληροφορίες για τη συνειδητή διαχείριση χρόνου, τον προγραμματισμό και τη ρύθμιση οδικού χάρτη.

Ο αθλητισμός μπορεί να είναι καθοριστικός στην εφηβεία, τόσο για τα σωματικά του οφέλη όσο και για την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Στην επαγγελματική εξέλιξη

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που βρίσκουν τον χώρο τους για προσωπική ανάπτυξη σε πλήρη ωριμότητα. Ωστόσο, στην εφηβεία και με την κατάλληλη παρακολούθηση, η κατεύθυνση που παίρνει ο έφηβος μπορεί να είναι καθοριστική.

Από παιδί σίγουρα είχε κλίσεις και θα είναι στην εφηβεία όταν αξίζει προαγωγή, εξειδίκευση, έλεγχος από ειδικούς, πρακτική και επαγγελματική άσκηση. Η μουσική, ο στίβος και η γυμναστική, για να αναφέρουμε μόνο τρία ταλέντα, απαιτούν ιδιαίτερη αφοσίωση από τους εφήβους και κατηγορηματική υποστήριξη από τους γονείς.

Στον κύκλο ή επιλογή φίλων

Είναι γνωστό ότι οι φίλοι είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τους εφήβους. Είναι καθρέφτες, βιτρίνες, συνεργοί και έμπιστοι.. Οι γονείς δεν διεισδύουν στην οικειότητα των συνομιλιών που υφαίνονται σε εκείνους τους κύκλους στους οποίους ορίζεται η προσωπικότητα.

Εξ ου και η σημασία της δημιουργίας χώρων συνάντησης και εξοικείωσης για να συναντήσετε και να εξερευνήσετε με σιγουριά και εγγύτητα τους φίλους των παιδιών. Είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει στοιχεία για να βοηθήσει στη διαμόρφωση ή να επηρεάσει το σύνθετο πεδίο αυτών των σχέσεων, μερικές φορές τοξικό ή ανθυγιεινό.

Με λίγα λόγια, είναι αυτοί οι φίλοι με τους οποίους περνούν πολύ χρόνο, που σε κρίσιμες στιγμές μπορεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες ή συναισθηματική υποστήριξη.

Σε ερωτοτροπίες και σεξουαλικές εμπειρίες

Η επικοινωνία και η εγγύτητα είναι συμπληρωματικά για να συνοδεύουν τη λήψη αποφάσεων των εφήβων παιδιών στον τομέα της σεξουαλικής εμπειρίας ή του ερωτευμένου. Ανάμεσα στον κύκλο των φίλων σας θα βρείτε τις κατευθυντήριες γραμμές για αυτές τις συναντήσεις και διαφωνίες που είναι τόσο κοινές και επηρεάζουν τη συναισθηματική εκπαίδευση.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  11 συστάσεις για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφηβεία

Αφ ‘ετέρου, Χωρίς επικοινωνία, αυξάνονται οι κίνδυνοι για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ή πρόωρη εγκυμοσύνη.. Είναι η προσωπικότητα που διαμορφώνεται και η κοινωνία του θεάματος προσφέρει εικόνες και αξίες στις οποίες κυριαρχεί μια εύκολη και αδίστακτη ζωή.

Στην οικοδόμηση αυτοεκτίμησης

Οι φίλοι σε βοηθούν να έχεις μια εικόνα για τον εαυτό σου που σε αποδέχεται αν σε αποδέχονται. Είναι μια διαλεκτική σχέση που Πρέπει να φροντίζεται ώστε να μην παρεκκλίνει ή να πάρει ανεπιθύμητα μονοπάτια., το οποίο μπορεί ακόμη και να επηρεάσει σοβαρά την υγεία σας. Η βουλιμία ή η ανορεξία έχουν κοινωνική συνιστώσα στη μόδα και τα στερεότυπα.

Ως οικογένεια, πρέπει να προσέχουμε τις διατροφικές συνήθειες και το τι καταναλώνεται γενικά, είτε υλικό είτε άυλο. Τα πράγματα είναι φορτωμένα με σημάδια της εποχής, τα οποία αντικατοπτρίζονται στα ρούχα, τα χρώματα των τοίχων, τη μουσική και άλλα γούστα. Υπό αυτή την έννοια, η οικογένεια είναι ένα σύνολο και κάθε μέλος πρέπει να νιώθει μέρος της.

Συμβουλές για να διδάξετε έναν έφηβο να παίρνει αποφάσεις

Είναι σύνηθες τα προβλήματα στην εφηβεία να φαίνονται πολλές φορές μεγαλύτερα από ό,τι είναι και να θεωρούνται οριστικά. Σαν να μην υπήρχε διέξοδος και ο ορίζοντας έκλεινε.

Να διδάξει έναν έφηβο να παίρνει σωστές αποφάσεις Είναι σημαντικό να σηκωθείς και να του δείξεις ότι η ζωή συνεχίζεται λίγο πιο πέρα. Βοηθήστε τον να σηκωθεί.

Αυξήστε την επικοινωνία

Για να διδάξετε έναν έφηβο να παίρνει σωστές αποφάσεις, η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια είναι αναντικατάστατη. Πρέπει να καλλιεργείται ανά πάσα στιγμή και τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν κάτω από το περιβάλλον και την ευεργετική επιρροή του. Αυτό είναι σημαντικό ώστε η επικοινωνία να γίνει οικογενειακή συνήθεια.

Η επικοινωνία δεν γεμίζει μόνο με λόγια, αλλά με κατανόηση σιωπών. Οι γονείς πρέπει να πληρώσουν για τη διαίσθηση και την εμπιστοσύνη.

Ο έφηβος γιος χρειάζεται τους γονείς ως μια λεπτή και περιβάλλουσα παρουσία στο οποίο μπορούν να συντηρηθούν αν χρειαστεί. Πρέπει να αναπνεύσετε και να το κάνετε άνετα.

άστο να πάει

Συμβουλέψτε τον, αλλά μην τον παροτρύνετε. Ο έφηβος χρειάζεται να περπατάει και να σφάλλει. Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς δεν πρέπει να είναι τόσο σίγουροι ότι γνωρίζουν ό,τι είναι καλύτερο ή τι είναι καλύτερο για αυτούς. Στη σημερινή εποχή, οι έφηβοι έρχονται σε επαφή με πραγματικότητες που οι ενήλικες δεν υποψιάζονταν στην ηλικία τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  7 συμβουλές για να βελτιώσετε τη σχέση σας με τους γονείς

Είναι λίγο παράδοξο ότι ο γιος είναι αυτός που αποκτά σταδιακά τις ικανότητες για να αντιμετωπίσει αυτόν τον γρήγορο κόσμο. Προχωρούν και με κάποιο τρόπο το πηγαίνουν, ανοίγοντας νέους δρόμους. Το να είσαι πρόθυμος να μάθεις είναι ένα κλειδί που πρέπει να μοιραστείς.

Η έλλειψη επικοινωνίας στην οικογένεια με τους εφήβους προωθεί τις κακές αποφάσεις, αφού δεν υπάρχει χώρος για συζήτηση και συζήτηση.

Μην παρεμβαίνετε στην εμπειρία των ηλικιωμένων

Αρκεί να δούμε τον αριθμό των θέσεων εργασίας που προσφέρονται μέσω της τηλεργασίας σήμερα για να παρατηρήσουμε ότι μόλις πριν από μια δεκαετία δεν υπήρχε καμία από αυτές. Τα ίδια τα πανεπιστήμια πρέπει να ξανασκεφτούν τον ρόλο τους στην κοινωνία και οι έφηβοι συμμετέχουν με κάποιο τρόπο σε αυτόν τον επανασχεδιασμό.

Η πατρική εμπειρία λοιπόν είναι σημαντική, αλλά Είναι πιο σκόπιμο να το θέσουμε σε διάλογο και σε αλληλεπίδραση με τα δεδομένα της πραγματικότητας.. Πρόσφατα, το παρελθόν καθόρισε το πέρασμα των ημερών. Σήμερα το βάρος βρίσκεται στις αλλαγές και τα τεχνολογικά ρεύματα ενός μέλλοντος που ενημερώνεται καθημερινά.

Ο έφηβος γιος συνδέεται με αυτά τα ρεύματα και πλοηγείται με διαφορετική ταχύτητα από τους γονείς του. Αλλά δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα πας αν κάθε φορά που κοιτάς πίσω βλέπεις τα χέρια, τις αγκαλιές ή τους ώμους του.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει 5 στρατηγικές για την προώθηση υγιεινών συνηθειών στους εφήβους

Κατανόηση και εγγύτητα για να διδάξει έναν έφηβο να παίρνει καλές αποφάσεις

Ο έφηβος γιος χρειάζεται να αισθάνεται αυτοπεποίθηση και η φυσική του παρορμητικότητα θα τον οδηγήσει να κάνει επιλογές σε ορισμένες καταστάσεις. Από απόσταση και σύμφωνα με τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει οι γονείς για τις ανθρώπινες σχέσεις, θα πιστέψουν ότι το καλύτερο ανάλογα με την περίπτωση είναι αυτό ή εκείνο. Μάλλον τους πονάει που δεν συμφωνούν, αλλά σίγουρα θα υπάρξει αμοιβαία μάθηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς δεν πρέπει να τον χάσουν από τα μάτια τους, αλλά να παραμείνουν στο πλευρό του, προσεκτικοί στο κάλεσμά του, πάντα προσεκτικοί με αγάπη. Αν αποτύχει ή κάνει λάθος, να είστε εκεί για να τον βοηθήσετε να σηκωθεί, να συγκεντρωθεί και να προχωρήσει. Η ζωή μόλις αρχίζει.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button