Εφηβοι

Πώς να αντιμετωπίσεις το να είσαι γονείς στην εφηβεία;

Το να είσαι γονείς στην εφηβεία συμβαίνει πιο συχνά από όσο φανταζόμασταν. Θα πρέπει να είναι θέμα συζήτησης και όχι ταμπού.

Τελευταία ενημέρωση: 6 Ιουλίου 2023

Το να γίνετε γονείς στην εφηβεία είναι μια είδηση ​​που σίγουρα θα γίνει δεκτό με έκπληξη. Συμβαίνει, αλλά δεν θα είναι σύνηθες, να επιδιώκουμε ρητά να μείνουμε έγκυος. Γενικά, εμφανίζεται λόγω έλλειψης επικοινωνίας, παραπληροφόρησης ή απροσεξίας.

Οι γονείς που γίνονται παππούδες χωρίς να το καταλάβουν πρέπει να εντείνουν την προσοχή τους στα παιδιά τους γιατί είναι τώρα που τα χρειάζονται περισσότερο. Η έκπληξη στους εφήβους μπορεί να συνοδεύεται από φόβους και άγχος που πρέπει να διαχειριστούν οι γονείς με αγάπη, υπομονή και αφοσίωση.

Άλλωστε, είναι η ζωή που έρχεται στην οικογένεια και αν είναι ευπρόσδεκτη, θα δώσει χαρά σε αφθονία. Μαζί, οι προκλήσεις του ερχομού ενός μωρού θα είναι διαχειρίσιμες και ξεπερασμένες. Διαβάστε παρακάτω για μερικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε το να γίνετε γονείς ως έφηβος.

Τα κύρια εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι γονείς

Οι έφηβοι γονείς αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα σε πολλές βασικές πτυχές: στέγαση, εργασία, οικονομική σταθερότητα. Βρίσκονται σε μια διαδικασία εκπαίδευσης και μάθησης όταν συναντούν την εμπειρία της γονεϊκότητας. Έτσι αναγκάζονται να φροντίσουν για την ανατροφή και να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Στην περίπτωση των νεαρών γυναικών, θα πρέπει να τις σταματήσουν όταν πλησιάζει ο τοκετός ή πριν, εάν πρόκειται για επικίνδυνη εγκυμοσύνη. Ομοίως, τουλάχιστον οι πρώτοι 6 μήνες θα πρέπει να αφιερώνονται αποκλειστικά στη φροντίδα του μωρού. Αν είναι νέος, πρέπει να μοιράζεται τις σπουδές του με τη δουλειά και την εκμάθηση του πατέρα.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  11 συστάσεις για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφηβεία

Το να είσαι γονείς στην εφηβεία έχει τα πλεονεκτήματά του

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα είναι η ενέργεια. Το να είσαι γονείς στην εφηβεία είναι σπατάλη ζωτικότητας για να αναλάβεις το έντονο έργο της ανατροφής των παιδιών. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι, σε έναν κόσμο όπου τόσες πολλές αλλαγές συμβαίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, το χάσμα γενεών μεταξύ γονέων και παιδιών θα είναι μικρότερο.

Τα παιδιά που γεννιούνται σε μικρή ηλικία εξασφαλίζουν τη γονιμότητα και τη δυνατότητα δημιουργίας οικογένειας. Αν και τα κρούσματα είναι πιο συχνά σε περιβάλλοντα πληθυσμών χαμηλού εισοδήματος, γεγονός που μερικές φορές επιδεινώνει την κατάσταση της φτώχειας.

Σε χώρες με καλύτερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, από την άλλη πλευρά, τα ζευγάρια τείνουν να κάνουν παιδιά σε μεταγενέστερες ηλικίες, με συνέπεια την αύξηση των θεραπειών για την αναστροφή της υπογονιμότητας.

Τα έφηβα ζευγάρια, γενικά, δεν ψάχνουν να γίνουν γονείς εκείνη την περίοδο. Τα νέα είναι συνήθως έκπληξη.

Οι κίνδυνοι της εφηβικής μητρότητας

Μελέτες κατατάσσουν την εφηβική εγκυμοσύνη ως πρόβλημα δημόσιας υγείας. Οι μητέρες υποφέρουν συχνά από μαιευτικές επιπλοκές, γεγονός που αυξάνει τα ποσοστά μητρικής και παιδικής θνησιμότητας. Το σώμα του εφήβου δεν είναι ακόμη ώριμο για τη διαδικασία της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η μητέρα μεγαλώνει την ίδια στιγμή που μεγαλώνει μια ζωή μέσα της. Θα υπάρξει ένας εσωτερικός αγώνας για θρεπτικά συστατικά, που μπορεί να επηρεάσουν το βάρος και το μέγεθος του εμβρύου. Επομένως, τα μωρά τείνουν να γεννιούνται με χαμηλό βάρος..

Οι έφηβες μητέρες είναι πιο επιρρεπείς στην υπέρταση που προκαλείται από την εγκυμοσύνη. Ομοίως, η προεκλαμψία, η αναιμία και οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις είναι συχνές.5 συμβουλές για έφηβους γονείς

Ο ερχομός ενός παιδιού στην οικογένεια αφορά όλα τα μέλη της. Χωρίς αμφιβολία, θα είναι περισσότερο αν ο επόμενος γονέας είναι έφηβος.

Θα υπάρξει αρχική σύγχυση. Μόλις περάσει αυτή η στιγμή, θα είναι καιρός να αναλάβουμε, με το καλύτερο πνεύμα, το καθήκον να συνοδεύσουμε αυτό το έντονο και νέο στάδιο.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Συνιστώνται αθλητικά συμπληρώματα για εφήβους;

1. Κατανοήστε και υποστηρίξτε

Το πρώτο πράγμα είναι να κατανοήσουμε την κατάσταση, να σταματήσουμε να δούμε το οικογενειακό σενάριο και να τοποθετήσουμε τον έφηβο στη θέση του οποίου χρειάζεται περισσότερο από όλα. Το άμεσο περιβάλλον σας πρέπει να κοιτάζεται ή να εστιάζεται προς τα μέσα., αφού η οικογένεια είναι ένα σύνθετο σύνολο ενταγμένο σε βαθιά αλληλεπίδραση. Οι σιωπές μιλούν και οι λέξεις, μερικές φορές, δεν τα λένε όλα.

Είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί κατανόησης και συναισθηματικής υποστήριξης, γιατί ο έφηβος που ανοίγεται στη γονεϊκότητα δεν έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται. Δεν είναι προετοιμασμένος και θα πρέπει να μάθει να είναι έτοιμος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Έχει τους γονείς και τους παππούδες του αγοριού ή του κοριτσιού που είναι καθ’ οδόν.

2. Βοηθήστε και διδάξτε

Κατά τη διάρκεια της ανατροφής του εφήβου, οι γονείς έχουν μάθει να είναι γονείς. Μάλλον έτσι έγιναν αφού πήραν μια απόφαση. Αν και τα στατιστικά λένε άλλα. Πράγματι, Οι έφηβοι γονείς είναι συνήθως παιδιά εφήβων..

Το θέμα είναι ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του να είσαι γονείς όταν δεν ήταν στα σχέδια. Η βοήθεια των παππούδων είναι απαραίτητη. Έχουν την εμπειρία και χειρίζονται μυστικά και διαδικασίες που πρέπει να μάθουν οι νέοι. Όταν υπάρχει αγάπη και ισχυρές επιθυμίες για προστασία, η μάθηση είναι αμοιβαία και ικανοποιητική.

3. Οικονομική στήριξη και ώθηση

Ένας από τους βασικούς φόβους είναι πώς να υποστηρίξουμε το μωρό που έρχεται στην οικογένεια εάν οι γονείς μόνο σπουδάζουν και δεν εργάζονται. Η ανησυχία είναι φυσική, δεδομένων των πολλών εξόδων που συνεπάγεται η ανατροφή ενός παιδιού. Είναι πολύ πιθανό οι παππούδες και οι γιαγιάδες να αναλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος των εξόδων.

Αλλά οι έφηβοι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνονται να αναζητήσουν μερική απασχόληση. Αυτό που τους επιτρέπει να μελετούν και να παρακολουθούν την ανατροφή του μωρού. Είναι αναγκαστικό και σύνθετο, γιατί χωρίς προσόντα, οι θέσεις εργασίας θα είναι κακοπληρωμένες. Γι’ αυτό είναι σημαντική η υποστήριξη των παππούδων και των γιαγιάδων και άλλων μελών της οικογένειας.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Πώς να διδάξετε έναν έφηβο να παίρνει σωστές αποφάσεις;

Η σταθερότητα δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και προσωπική και συλλογική κατασκευή ευθύνης. Το καθήκον της ανάπτυξης είναι του καθενός. Έτσι η οικογένεια θα ενισχυθεί και το σπίτι θα είναι ανταποδοτικό και προστατευτικό για το παιδί.

4. Οι έφηβοι γονείς πρέπει να μελετούν

Η σημασία της μελέτης του εφήβου είναι ότι θα μεταφραστεί σε καλύτερες θέσεις εργασίας και υψηλότερες αποδοχές. Κάτι που θα σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια για το παιδί που μεγαλώνει. Ταυτόχρονα, δίνει στους παππούδες την ηρεμία που δίνει στον έφηβο γονέα την ευκαιρία να ξεκινήσει το μονοπάτι της ζωής με τα πόδια του.

Η γονική υποστήριξη στο πλαίσιο μιας εφηβικής εγκυμοσύνης είναι απαραίτητη.

5. Συμβολή στην κοινή οικοδόμηση της ευθύνης

Η γονική μέριμνα του εφήβου επιταχύνει την ωρίμανση. Όπως συμβαίνει συχνά, η έφηβη μητέρα είναι πιο κοντά σε αυτή την ιδιότητα, καθώς συχνά πρέπει να αναλάβει την ανατροφή των παιδιών χωρίς την παρουσία του πατέρα και μόνη με την οικογένειά της.

Στην περίπτωση των ανδρών, οι παππούδες και γιαγιάδες είναι υποχρεωμένοι να απαιτήσουν την ανάληψη ευθύνης. Το παιδί ενός ζευγαριού εφήβων γονέων είναι μια στοργική ευθύνη και των δύο οικογενειών.Το να είσαι γονείς στην εφηβεία: μια πραγματικότητα με πολλές πτυχές

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 1 στις 8 γεννήσεις προέρχεται από έφηβες μητέρες και η τάση αυξάνεται. Οι αριθμοί προκαλούν ανησυχία. Από την άλλη πλευρά, μια τάση προς την υπερσεξουαλοποίηση της κοινωνίας είναι αναμφισβήτητη. ένα φαινόμενο που επηρεάζει παιδιά και εφήβους.

Το σώμα είναι πηγή συναισθημάτων και αντικείμενο κατανάλωσης στο πλαίσιο μιας οικονομίας που στοχεύει στην σύλληψη της επιθυμίας των νέων. Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας, Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι συνέπεια της ανώριμης υποθέσεως σχέσεων ενθαρρύνεται από την έκθεση στην αισθητική και τη μόδα των σεξουαλικών ρόλων.

Για το λόγο αυτό, η οικογένεια είναι το κλειδί για την υγιή και πλήρη ανάπτυξη των εφήβων στο δρόμο τους προς τη νεότητα, με ευθύνες ανάλογες με την ηλικία τους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button