Σχέσεις ζευγαριού

Πώς να ανακτήσεις την αυτοπεποίθηση όταν σου δίνουν άλλη μια ευκαιρία

Η εμπιστοσύνη σε έναν συνεργάτη μπορεί να χαθεί για πολλούς λόγους. Σε αυτό το άρθρο, σας λέμε πώς να το ανακτήσετε. Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαΐου 2023

Η εμπιστοσύνη είναι ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες σε κάθε σχέση.. Αν αυτό χαθεί, η πιο ασφαλής μοίρα θα είναι οι συγκρούσεις και ο τελικός χωρισμός. Ευτυχώς, μπορούμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη και να ξαναχτίσουμε τη σχέση σε μια καλύτερη εκδοχή.

Φυσικά, αυτή η διαδικασία απαιτεί δέσμευση και υπομονή, αφού τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο. Ας δούμε παρακάτω πώς θα το πετύχετε.

9 συμβουλές για να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη στη σχέση

Η εμπιστοσύνη σε έναν συνεργάτη μπορεί να χαθεί για πολλούς λόγους.. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων είναι οι απιστίες, τα ψέματα και η απόκρυψη πολύτιμων πληροφοριών από τους άλλους.

Όπως και να έχει, το ένα από τα μέρη (ή και τα δύο) δεν συμμορφώνεται με τις συμφωνίες (σιωπηρές ή μη) που έγιναν, οπότε το ζευγάρι καταλήγει να γίνει κάποιος στον οποίο δεν μπορούμε να βασιστούμε. Ωστόσο, δεν έχουν χαθεί όλα.

Ακόμα κι αν κάνουμε λάθη, είναι πιθανό να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του συντρόφου μας. Για να το κάνετε αυτό, σας συμβουλεύουμε τα εξής.

1. Καλλιεργήστε την υπομονή

Το πρώτο βήμα είναι να το λάβεις υπόψη Η εμπιστοσύνη του συντρόφου σας δεν θα αποκατασταθεί σε μια νύχτα. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Και ανάλογα με την ποιότητα του δεσμού πριν από την εξαπάτηση, θα είναι ευκολότερο ή πιο δύσκολο.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Τι είναι το σύνδρομο Rebecca;

Ομοίως, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα. Δηλαδή, θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώθετε ότι η σχέση προχωράει, αλλά άλλες φορές θα αισθάνεστε στάσιμοι.

 

Ας θυμηθούμε ότι υπάρχουν πληγές για επούλωση και συγκρούσεις για επιδιόρθωση.

Η διαδικασία δεν είναι γραμμική. Πρέπει να δείξουμε περισσότερη δέσμευση και προθυμία να επιλύσουμε τις συγκρούσεις με δυναμικό.

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης απαιτεί χρόνο. Θα υπάρξουν καλές και κακές στιγμές στη διαδικασία.

2. Δείξτε τη δέσμευσή σας με πράξεις

Είναι άλλο πράγμα να υποσχεθούμε ότι θα αλλάξουμε και θα κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, και πολύ άλλο να το κάνουμε πράξη. Δεν ωφελεί να δίνετε κενές υποσχέσεις. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε όποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη.

Το να υπερβούμε τα λόγια, να τις κάνουμε πράξη, είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας έδωσε ο σύντροφός μας. Λοιπόν, σας δείχνουμε ότι δεσμευόμαστε να κάνουμε το καθήκον μας.3. Να είστε συνεπείς

Είναι επίσης σημαντικό να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του συνεργάτη μας διατηρήστε τη δέσμευση με την πάροδο του χρόνου. Το είπαμε ήδη σε προηγούμενες παραγράφους: αυτή η διαδικασία έχει τα πάνω και τα κάτω της και απαιτεί χρόνο.

Επομένως, το ιδανικό θα είναι δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για την αποκατάσταση της ζημιάς. Όχι μόνο για να λάβουμε συγχώρεση, αλλά και για να ξαναχτίσουμε τον δεσμό με γερές βάσεις.

Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε πάντα τις λεπτομέρειες, κρατήστε τον λόγο σας και δεσμευτείτε να αλλάξετε όλες αυτές τις αρνητικές δυναμικές που προκάλεσαν συγκρούσεις.

4. Εργαστείτε για διεκδικητική επικοινωνία και ενσυναίσθηση

Είναι σημαντικό να δώσετε ο ένας στον άλλον χρόνο και χώρο για να εκφράσετε με βεβαιότητα τα συναισθήματα και τις απόψεις σας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να μπορούν και τα δύο μέρη ενεργητική ακρόαση, κατανόηση της θέσης του άλλου και έκφραση του εαυτού του χωρίς να πέφτει σε ασέβεια.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  7 σημάδια που δείχνουν ότι αρέσεις στον φίλο του φίλου σου

Στην αρχή είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε δύσκολες κουβέντες, όπου αναδύεται πόνος, θυμός, απογοήτευση… Ωστόσο, είναι απαραίτητο να έχετε αυτή τη σύνδεση για να προτείνετε εναλλακτικές και να ξεπεράσετε τη σύγκρουση μαζί.

Ομοίως, μπορείτε να ενισχύσετε την επικοινωνία ρωτώντας τον σύντροφό σας εάν παρατηρεί πρόοδο στη σχέση. Ή ρωτήστε τον ποιες πτυχές μπορείτε να βελτιώσετε και πώς.

5. Προτείνετε συγκεκριμένες λύσεις

Σας συμβουλεύουμε επίσης να χρησιμοποιείτε την επικοινωνία για να εντοπίσετε συγκρούσεις που μπορεί να βλάψουν τη σχέση και να προτείνετε ρεαλιστικές και συγκεκριμένες λύσεις.

Γι ‘αυτό, Αναγνωρίστε ποιες καταστάσεις προκαλούν καβγάδες ή δυσφορία μέσα στη σχέση. Στη συνέχεια, προτείνετε λύσεις που ωφελούν και τους δύο, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τις δυνατότητες του καθενός.

Εάν η επιλεγμένη στρατηγική δεν λειτουργεί στην πράξη, μπορούν να καθίσουν ξανά για να αξιολογήσουν άλλες εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, εάν ένα από τα ερεθίσματα για σύγκρουση είναι η άδικη κατανομή των οικιακών δουλειών, συνιστάται και για τους δύο να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές πρόγραμμα με τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσει ο καθένας σας όλη την εβδομάδα.

6. Να είσαι ειλικρινής

Η ειλικρίνεια είναι μια άλλη προϋπόθεση για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του ζευγαριού. Δεν μπορούμε να επιδιορθώσουμε όλες τις ζημιές του παρελθόντος και να δεσμευτούμε να αλλάξουμε με βάση ψέματα, παραλείψεις ή εξαπάτηση.

Επομένως, πρέπει να μπορούμε δείχνουμε στον συνεργάτη μας ότι οι προθέσεις μας είναι γνήσιες και διαφανείς. Χωρίς αυτό, είναι αδύνατο να ξαναχτίσετε ένα έργο μαζί.7. Αναλάβετε την ευθύνη για τα λάθη

Το να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα λάθη μας δεν σημαίνει μόνο να μετανοούμε και να ζητάμε συγχώρεση. Αυτό πάει παραπέρα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε αποτύχει.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Λόγοι για τους οποίους πονάει να έχεις ένα "σχεδόν κάτι"

Ας το αναλογιστούμε, ας αποδεχτούμε το λάθος μας και ας μάθουμε. Αυτή η εσωτερική δουλειά θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε ως άνθρωποι και να αποφύγουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον.

8. Αποφύγετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να τηρήσετε

Όταν θέλουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη, Συνήθως δίνουμε πολλές υποσχέσεις φορτωμένες με καλές προθέσεις. Μπορούμε όμως πραγματικά να τις εκπληρώσουμε; Εάν είμαστε άπιστοι ή έχουμε πει ψέματα στον σύντροφό μας, είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε ότι δεν θα συμβεί ξανά;

Αυτό συμβαδίζει με την ειλικρίνεια, αλλά όχι μόνο με τον σύντροφό μας, αλλά και με τον εαυτό μας. Επομένως, πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.

Προσδιορίστε ποιες είναι οι αδυναμίες, τα δυνατά σημεία και οι ανάγκες σας. Από εκεί, δώστε πιο ακριβείς υποσχέσεις.

Αν οι διάλογοι δεν είναι ειλικρινείς και υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος, δεν θα μπορέσει να ξαναχτιστεί η σχέση.

9. Παρακολουθήστε τη θεραπεία ζευγαριών

Η θεραπεία ζεύγους είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στη σχέση. Στην πραγματικότητα, η δυσπιστία είναι ένα από τα κύρια προβλήματα για τα οποία τα ζευγάρια αναζητούν αυτό το είδος βοήθειας.

Σε αυτήν την περίπτωση, Ένας ειδικός θα προσφέρει υποστήριξη σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες και των δύο. Επομένως, εάν πιστεύετε ότι η κατάσταση είναι έξω από τα χέρια σας, αλλά θέλετε να ανακάμψετε και να ενισχύσετε τον δεσμό, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία.

Μια δέσμευση δύο

Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης είναι συνήθως μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία απαιτεί πολλή επιμονή, υπομονή και αγάπη. Ως εκ τούτου Θα χρειαστεί δέσμευση και από τους δύο για να λειτουργήσουν οι στρατηγικές.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button