Περιποίηση σώματος

Πώς να ανακουφίσετε τον πόνο στον αυχένα και τους ώμους;

Ο πόνος στον αυχένα και τους ώμους μπορεί να είναι αναπηρία όταν δεν αντιμετωπίζεται σωστά. Αν και μπορούμε να το βελτιώσουμε με κάποια βασική φροντίδα, καλό είναι να πάτε στον γιατρό για να μάθετε για άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Ο πόνος στον αυχένα και στους ώμους είναι ένα από τα πιο κοινά μυϊκά παράπονα στον πληθυσμό. Εκδηλώνεται ως αίσθημα έντασης που μπορεί να μειώσει σημαντικά την ικανότητα κίνησης.

Το πρόβλημα είναι ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας αναγκάζει να υποβάλλουμε το σώμα σε συνεχή σωματική προσπάθεια που θέτει σε κίνδυνο αυτόν τον τομέα. Επιπλέον, άλλοι παράγοντες όπως το άγχος, η έντονη άσκηση ή το τραύμα μπορεί να οδηγήσουν σε αυτές τις παθήσεις.

Συνήθως, για να μειωθεί αυτό το πρόβλημα, Καταναλώνονται αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη ή η παρακεταμόλη. Ακόμα κι έτσι, υπάρχουν κι εκείνοι που αναζητούν άλλους τρόπους να το ηρεμήσουν, αφού τα φάρμακα δεν αρκούν πάντα.

Ποιες είναι οι αιτίες του πόνου στον αυχένα και τους ώμους;

Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να κάνετε μια σύντομη ανασκόπηση των αιτιών του πόνου στον αυχένα και τους ώμους. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί ο τύπος της θεραπείας προέρχεται από αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ένταση είναι αποτέλεσμα συνεχούς πίεσης στην περιοχή.

 • Συνήθειες όπως η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων ή υπολογιστών μπορούν να πυροδοτήσουν αυτόν τον πόνο. Όταν γέρνετε το κεφάλι σας προς τα κάτω, οι μύες του λαιμού και των αυχενικών σπονδύλων καταλήγουν να υποστηρίζουν το βάρος του, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την ένταση.
 • Η έντονη άσκηση ή το τραύμα από ατυχήματα είναι μια άλλη αιτία. Στην τελευταία περίπτωση, η ιατρική φροντίδα είναι καθοριστική για τη σωστή θεραπεία.
 • Ορισμένες ασθένειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή ο καρκίνος, Έχουν αυτή την ασθένεια ανάμεσα στις κλινικές τους εκδηλώσεις. Είναι απαραίτητο να ακολουθείτε τις ιατρικές οδηγίες για να γίνει υποφερτό.
ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Οφέλη και χρήσεις του αιθέριου ελαίου σταφυλιού
Η κακή στάση του σώματος κατά τη χρήση υπολογιστή ή φορητών συσκευών μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και στους ώμους.

 

You might like: Γιατί πονάει ο λαιμός μου;

Συμβουλές για να απαλύνετε τον πόνο στον αυχένα και τους ώμους

Η θεραπεία για τον πόνο στον αυχένα και τον ώμο ποικίλλει ανάλογα με την αιτία του. Εάν πρόκειται για συγκεκριμένο πόνο, που προκαλείται από κακή στάση του σώματος ή από μια ξαφνική κίνηση, τα παυσίπονα και κάποια βασική φροντίδα μπορούν να βοηθήσουν. Ωστόσο, Εάν πρόκειται για τραύμα ή ασθένεια, ο γιατρός θα καθορίσει το θεραπευτικό σχέδιο. Τι μπορούμε να κάνουμε?

Σωστή στάση σώματος

Η στάση του σώματος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην ανάπτυξη αυτής της δυσφορίας. Επομένως, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. όχι μόνο στη δουλειά, αλλά και σε καθημερινές συνήθειες όπως η χρήση κινητών συσκευών.

Το ιδανικό είναι να στέκεσαι με το κεφάλι ψηλά. Παραμένοντας για πολλή ώρα με το κεφάλι γερμένο προς τα κάτω κάνει αυτή την περιοχή να αντέχει όλη την ένταση. Ως εκ τούτου, είναι επίσης σκόπιμο να κάνετε διαλείμματα για την κινητοποίηση του αυχένα και τη χαλάρωση των μυών.

Κινητοποιήστε την περιοχή

Για να προωθήσετε την ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα και τους ώμους, είναι απαραίτητο να κινητοποιήσετε την περιοχή. Δεν πρόκειται για την καταπόνηση των μυών, αλλά για το να κρατάτε στάσεις για 15 ή 20 δευτερόλεπτα για να μειώσετε την ένταση στους μύες.

 • Πρωτα απο ολα, Συνιστάται να γείρετε το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.
 • Μια άλλη σημαντική κίνηση είναι η περιστροφή, τόσο του κεφαλιού όσο και των ώμων.
 • Είναι επίσης καλό να τεντώνετε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας, και πιέστε προς τα κάτω με τον αγκώνα σας.
ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Κολπική πλύση: τι είναι και ποιοι οι κίνδυνοι τους
Οι ασκήσεις διατάσεων χρησιμεύουν ως βοηθητικά για τη μείωση της έντασης στον αυχένα. Μπορούν να καθοδηγηθούν από φυσιοθεραπευτή.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τι συμβαίνει όταν τρίζει ο λαιμός;

Φυσικοθεραπευτικά μέτρα

Η μετάβαση στον φυσιοθεραπευτή θα πρέπει να είναι μία από τις κύριες ενέργειες όταν ο πόνος στον αυχένα και στους ώμους επιμένει με την πάροδο του χρόνου. Αυτός ο επαγγελματίας μπορεί να μας καθοδηγήσει για το πώς να κάνουμε τις διατάσεις και ποιες στάσεις πρέπει να διορθώσουμε.

Εκτός, Μέσω μασάζ, τεχνικών ηλεκτρικής διέγερσης ή με την εφαρμογή θερμότητας, βοηθά στη βελτίωση της ενόχλησης.. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η έλξη με βάρη και τροχαλίες χρησιμοποιείται για το τέντωμα του λαιμού. Ο λαιμός μπορεί ακόμη και να ακινητοποιηθεί για σύντομα χρονικά διαστήματα για μείωση της πίεσης.

Τι πρέπει να θυμόμαστε για τον πόνο στον αυχένα και τους ώμους;

Ο πόνος στον αυχένα και τους ώμους μπορεί να μας ταλαιπωρήσει όλους κάποια στιγμή, είτε λόγω κακής στάσης του σώματος, άγχους, τραύματος, υπερβολικής σωματικής προσπάθειας, μεταξύ άλλων παραγόντων. Χωρίς επαρκή φροντίδα, γίνεται αναπηρικό, καθώς διαρκεί στο χρόνο.

Αρχικά, η διόρθωση της στάσης του σώματος και η εκτέλεση ασκήσεων διατάσεων μπορεί να είναι αρκετές για να προωθήσουν την ανακούφιση. Ωστόσο, εάν ο πόνος επιμένει, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Όταν η προέλευσή του είναι πιο σοβαρά αίτια, όπως ασθένειες, επιβάλλεται η εξατομικευμένη θεραπεία.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


 • Πόνος στον αυχένα, τον ώμο και το χέρι που σχετίζεται με τη χρήση υπολογιστή, τη σωματική δραστηριότητα, το στρες και την κατάθλιψη σε ολλανδούς εφήβους. (ν.δ.). Ανακτήθηκε στις 22 Ιουλίου 2020, από https://pdfs.semanticscholar.org/c3c5/d066b02dae22050f80e52ab81d7dbd8e3c08.pdf
 • Binder AI. Αυχενική σπονδύλωση και πόνος στον αυχένα. B.M.J.. 2007;334(7592):527-531. doi:10.1136/bmj.39127.608299.80
 • Borenstein ΓΔ. Χρόνιος πόνος στον αυχένα: πώς να προσεγγίσετε τη θεραπεία. Curr Πόνος Κεφαλαλγίας Rep. 2007, 11(6):436-439. doi:10.1007/s11916-007-0230-4
 • Cramer H, Mehling WE, Saha FJ, Dobos G, Lauche R. Η στάση της στάσης και η σχέση της με τον πόνο: επικύρωση ενός καινοτόμου οργάνου που μετράει την επίγνωση της στάσης του σώματος σε ασθενείς με χρόνιο πόνο. Μυοσκελετική διαταραχή BMC. 2018; 19(1):109. Δημοσιεύθηκε 6 Απριλίου 2018. doi:10.1186/s12891-018-2031-9
 • Tunwattanapong P, Kongkasuwan R, Kuptniratsaikul V. Η αποτελεσματικότητα ενός προγράμματος άσκησης διάτασης αυχένα και ώμου μεταξύ των εργαζομένων γραφείου με πόνο στον αυχένα: μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή. Clin Rehabil. 2016; 30 (1): 64-72. doi: 10.1177/0269215515575747
 • Skillgate E, Bill AS, Côté P, Viklund P, Peterson A, Holm LW. Η επίδραση της θεραπείας μασάζ και/ή της θεραπείας άσκησης στον υποξεία ή μακροχρόνια αυχεναλγία–η δοκιμή στον αυχένα της Στοκχόλμης (STONE): πρωτόκολλο μελέτης για μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή. Δοκιμές. 2015; 16:414. Δημοσιεύθηκε 16 Σεπτεμβρίου 2015. doi:10.1186/s13063-015-0926-4
ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Κινεζικό skullcap: χρήσεις και οφέλη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button