Ιατρικές θεραπείες

Μαστοπηξία: οφέλη και κίνδυνοι της ανόρθωσης στήθους

Ανάμεσα στις διάφορες εναλλακτικές που χρησιμοποιούνται για τη σύσφιξη ή την ανύψωση των μαστών, υπάρχει και η μαστοπηξία. Στη συνέχεια θα μάθουμε σε τι συνίσταται αυτή η αισθητική διαδικασία.

Η μαστοπηξία είναι μια χειρουργική επέμβαση που Εκτελείται για αισθητικούς λόγους, για ανύψωση ή ανύψωση των μαστών, και να τους δίνουμε συμμετρία όταν είναι άνισα. Μπορεί να γίνει με μειωμένο ή αυξημένο όγκο μέσω εμφυτευμάτων.

Η διαδικασία Γίνεται σε χειρουργείο και χρειάζεται αναισθησία γενικός. Αυτή η τεχνική επιδιώκει να δώσει μια πιο νεανική εμφάνιση, βοηθώντας το άτομο να νιώσει καλύτερα με την εμφάνισή του.

Τι είναι ο Μαστοπηξία και σε τι γίνεται;

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που προκαλούν πτώση του μαστού. Αυτό κυμαίνεται από την εγκυμοσύνη, τις αλλαγές ηλικίας και βάρους, μέχρι το να φοράτε λάθος σουτιέν, το κάπνισμα, την κακή στάση του σώματος και τη μη άσκηση. Επίσης, Όσο μεγαλύτερο είναι το αρχικό μέγεθος, τόσο πιο αισθητή μπορεί να είναι η πτώση..

Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις. Μερικά είναι φυσικά και περιλαμβάνουν ασκήσεις για σύσφιξη του στήθους, κρέμες, κατανάλωση εγχυμάτων και βελτίωση της στάσης του σώματος.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αισθητικές επεμβάσεις:

 • Μεσοθεραπεία.
 • Ραδιοσυχνοτητα.
 • Υαλουρονικό οξύ.
 • Πολυκαπρολακτόνη.
 • Αισθητικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της μαστοπηξίας, γνωστές και ως ανόρθωση στήθους. Σκοπός του είναι να ξαναβάλει τους μαστούς στη θέση τους, όταν έχουν πέσει, σε αυτό που ορίζεται ως α πτώση του μαστού.

Αυτή η χειρουργική τεχνική μπορεί να περιλαμβάνει μείωση σε περιπτώσεις που ο μαστός είναι πολύ μεγάλος. Ή αυξητική με εμφυτεύματα όταν το στήθος είναι μικρό. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη θέση της θηλής και της θηλής.

Η μαστοπηξία επιδιώκει να δώσει στο στήθος μια ανανεωμένη όψη, ώστε να φαίνονται πιο συμμετρικά. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά το άτομο να νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ενισχύει την αυτοεκτίμησή του.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Ιατρικές εξετάσεις για ηλικιωμένους: τι συνιστώνται;

Προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση

Ανάλογα με την ηλικία και ορισμένους παράγοντες κινδύνου, σε ορισμένες περιπτώσεις ο χειρουργός μπορεί να συστήσει προηγούμενη μαστογραφία ή άλλες απεικονιστικές εξετάσεις. Από την πλευρά του, το άτομο πρέπει να ενημερώσει εάν είναι έγκυος, ποια φάρμακα παίρνει και ακόμη και ποια φυσικά συμπληρώματα χρησιμοποιεί.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας διατάξει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε αραιωτικά αίματος, όπως η βαρφαρίνη. και αντιαιμοπεταλιακά, όπως η ασπιρίνη.

Άλλες προηγούμενες συστάσεις είναι οι ακόλουθες:

 • Ο ασθενής πρέπει να είναι νηστικός. Θα ενημερωθείτε πόσες ώρες πριν πρέπει να σταματήσετε να τρώτε και να πίνετε.
 • Πρέπει επίσης Φορέστε φαρδιά ρούχα που είναι εύκολο να τα φορέσετε και να τα βγάζετε. Πάνω από όλα, έχει κουμπιά ή κλείσιμο στο μπροστινό μέρος.
 • Είναι απαραίτητο να πάτε με σύντροφοαφού δεν θα μπορείτε να οδηγείτε μετά.
Η ηλικία του ασθενούς μπορεί να είναι ενδεικτική της ανάγκης για μαστογραφία πριν την επέμβαση.

Πώς είναι η διαδικασία;

Οπως αναφέρθηκε, Η μαστοπηξία γίνεται με γενική αναισθησία, συνήθως με ενδοφλέβια καταστολή. Ομοίως, πρέπει να γίνεται σε χειρουργείο, με κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και από επαγγελματίες με εκπαίδευση και εμπειρία στη διαχείριση της εν λόγω τεχνικής.

Ο χειρουργός κάνει από ένα έως τρία κοψίματα, ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα, τον βαθμό χαλάρωσης, τη θέση της θηλαίας άλωσης, την περίσσεια δέρματος ή όταν, εκτός από την ανόρθωση, γίνεται και μείωση του μαστού.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τομών που μπορούν να γίνουν:

 • Στην «άγκυρα»: γύρω από την θηλή, από αυτήν, κατακόρυφα προς τα κάτω, μέχρι την πτυχή του μαστού. και μετά οριζόντια, κατά μήκος της εν λόγω πτυχής.
 • Στην “κλειδαρότρυπα”: γύρω από την άλω και μετά προς τα κάτω, σε φθίνουσα κάθετη γραμμή.
 • Περιαρεολικός: Όπως υποδηλώνει το όνομά του, γίνεται γύρω από την άλω.
 • Στο “μισό φεγγάρι”: Γίνεται κατά μήκος του άνω μισού της θηλής.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα για το θέμα, αυτή τη στιγμή, Στις περισσότερες μαστοπεξίες γίνεται χειρισμός του παρεγχύματος.προκειμένου να διασφαλιστούν αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας. Με τη σειρά του, ανάλογα με την ανάγκη, θα αφαιρεθεί πρόσθετος ιστός δέρματος ή μαστού, μετατοπίζοντας τη θηλή και τη θηλή ή τοποθετώντας εμφυτεύματα, εάν αυτό συμβαίνει.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Οδοντιατρικοί συγκρατητές: ποιοι τύποι υπάρχουν και ποια είναι τα οφέλη τους;

Από την άλλη πλευρά, μια μελέτη του 2015 πρότεινε μια περιστροφική τεχνική, η οποία συνδυάζει τη μείωση της περιφέρειας βάσης, την περιστροφή του αδένα και την επανατοποθέτηση. Αυτό υποστηρίζεται ότι αυξάνει την πρόσθια προβολή και καθορίζει καλύτερα το πλάγιο όριο του κόλπου.

Για να τελειώσουμε, είναι πιθανό σε ορισμένες περιπτώσεις να μείνει αποχέτευση. Στη συνέχεια γίνεται συρραφή και εφαρμόζεται επίδεσμος γάζας. Η γενική διάρκεια της παρέμβασης υπολογίζεται μεταξύ δύο και τεσσάρων ωρών. Η ανάρρωση είναι σύντομη. Το πιθανότερο είναι ότι ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο και να φύγει από το νοσοκομείο την ίδια μέρα.μετέπειτα φροντίδα

Μία εβδομάδα μετά τη διαδικασία, Το άτομο μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του με απόλυτη κανονικότητααρκεί να συμμορφώνεστε με τα υπόλοιπα και την ακόλουθη φροντίδα:

 • Φορέστε ένα ειδικό σουτιέν για το χρόνο που υποδεικνύει ο χειρουργός.
 • Αποφύγετε τις ξαφνικές κινήσεις ή σηκώστε βάρος.
 • Διακόψτε τη σωματική δραστηριότητα για μια εβδομάδα.

Δεν πρέπει να εφαρμόζεται πάγος, εκτός εάν σας υποδείξει ο γιατρός. Για να μετριάσει τον πόνο, ο χειρουργός θα συστήσει ορισμένα αναλγητικά ανάλογα με τις ανάγκες.

Εκτός, Εάν η ασθενής είναι καπνίστρια, συνιστάται να αποφύγει τη συνήθεια. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη μικροκυκλοφορία και, κατά συνέπεια, την επούλωση.

Αποτελέσματα και οφέλη

Με μαστοπηξία, Όχι μόνο ανυψώνονται οι μαστοί, αλλά μπορούν να βελτιωθούν το σχήμα, η συμμετρία και η προβολή τούτου. Ο στόχος είναι συνήθως να κάνει το άτομο να νιώσει καλύτερα με την εμφάνισή του.

Παρόλο που ο χειρουργός κάνει τα κοψίματα έτσι ώστε να μην είναι τόσο αισθητά (ακολουθώντας, για παράδειγμα, τη γραμμή της θηλαίας άλωσης), τα σημάδια είναι ορατά για λίγο, μέχρι ένα χρόνο. Μετά ξεθωριάζουν λίγο, αλλά όχι εντελώς.

Φυσικά δεν θα γίνουν αντιληπτά με τα ρούχα. ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται λαιμόκοψη. Εάν επιθυμείτε, μπορούν να εφαρμοστούν ορισμένα προϊόντα, όπως φυσικές κρέμες για τη μείωση των ουλών, αρκεί να έχετε την έγκριση του γιατρού.

Τα αποτελέσματα της μαστοπηξίας συνήθως διαρκούν μακροπρόθεσμα. Όλα εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η διατροφή, το υπερβολικό βάρος, η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός και η ορμονική δράση.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΜΗΝ τα κατεβάσετε! Αυτές οι ιατρικές «εφαρμογές» είναι φάρσα

Παρ ‘όλα αυτά, μπορεί επίσης να υπάρχουν κάποια μη ικανοποιητικά αποτελέσματα, όταν τα εμφυτεύματα τοποθετούνται σε οπισθομυϊκή θέση. Οι πιο συχνές που επισημάνθηκαν στην έρευνα είναι: ασυμμετρίες, μετατοπίσεις και διπλό περίγραμμα του μαστού.

Επιπλέον, Είναι πιθανό με την ηλικία τα στήθη να πέφτουν ξανά. Αλλά, εάν το άτομο το σκεφτεί, είναι δυνατό να εφαρμόσει ξανά τη διαδικασία ανόρθωσης στήθους ή να αλλάξει τα εμφυτεύματα.

Η επανάληψη της διαδικασίας είναι δυνατή. Ωστόσο, αυτό πρέπει να αξιολογηθεί από γιατρό.

Σε ποιους συνιστάται η μαστοπηξία;

Η μαστοπηξία μπορεί να είναι μια επιλογή για γυναίκες στις οποίες η αύξηση ή η απώλεια βάρους, η γήρανση ή η εγκυμοσύνη έχουν αφήσει το στήθος τους ανεπηρέαστο. Επιπλέον, Είναι εναλλακτική όταν ο χειρουργός θεωρεί ότι τα εμφυτεύματα από μόνα τους δεν θα επιτύχουν επαρκή ανύψωση.

Είναι δυνατός ο συνδυασμός και των δύο διαδικασιών.

Παρ ‘όλα αυτά, Δεν συνιστάται εάν το άτομο σχεδιάζει να χάσει βάρος, εάν είναι έγκυος ή αν σκοπεύετε να είστε. Ούτε αν ακόμα θηλάζεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι προτιμότερο να περιμένετε.

Πιθανοί κίνδυνοι και επιπλοκές

Όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, με τη μαστοπηξία υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που σχετίζονται με την αναισθησία, πιθανές λοιμώξεις, αιμορραγία πληγών, φλεγμονές και πυκνές ουλές. Επιπλέον, μπορεί να εμφανιστούν ιδιαίτερες επιπλοκές:

 • Δυσκολία θηλασμού.
 • Απώλεια ευαισθησίας στις θηλές.
 • Ασυμμετρία στο στήθος (μεγαλύτερο ή διαφορετικό σχήμα) ή στις θηλές.

Γενικά, τέτοια προβλήματα είναι σπάνια. Σε αυτά όμως πρέπει να προσθέσουμε και επιπλοκές λόγω της χρήσης εμφυτευμάτων, όπως ενθυλάκωση, μετατόπιση ή ρήξη.

Τέλος, υπάρχουν και συναισθηματικοί κίνδυνοι, που απορρέουν από τις προσδοκίες του ατόμου από αισθητική άποψη. Αυτά θα μπορούσαν να απογοητευτούν εάν το στήθος δεν φαίνεται όπως αναμενόταν.

Μερικοί από αυτούς τους κινδύνους μπορούν να ελαχιστοποιηθούν εάν η επέμβαση γίνει από ειδικό., με εμπειρία στο χειρισμό της τεχνικής. Και επίσης εάν πραγματοποιείται υπό τις κατάλληλες συνθήκες, δηλαδή σε κατάλληλα εξοπλισμένο χειρουργείο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button