Σχέσεις ζευγαριού

Λόγοι για τους οποίους πονάει να έχεις ένα “σχεδόν κάτι”

Ένα «σχεδόν κάτι» είναι μια σχέση στην οποία η δέσμευση δεν γίνεται συγκεκριμένη. Η εξιδανίκευση και η σύντομη διάρκειά της εξηγούν σε μεγάλο βαθμό γιατί προκαλεί τόση δυσφορία όταν τελειώνει. Ανακαλύψτε άλλους λόγους.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πονάει να έχεις ένα «σχεδόν κάτι». Γενικά, σε αυτό το είδος ρομαντικής σχέσης, το ένα από τα μέρη φοβάται τη δέσμευση, ενώ το άλλο διατηρεί την ελπίδα ότι η ερωτοτροπία θα υλοποιηθεί.

Το πρόβλημα είναι ότι Ο δεσμός συνήθως προχωρά με τα περισσότερα από τα προνόμια και τις εμπειρίες μιας επίσημης σχέσης. Το ένα ή και τα δύο μέρη εμπλέκονται με συναισθήματα και η σύνδεση φαίνεται έντονη. Ωστόσο, τίποτα δεν ορίζεται, δεν υπάρχουν ευθύνες ή λογοδοσία, πολύ λιγότερο βεβαιότητα.

Στο τέλος, όταν τελειώνει ο δεσμός, υπάρχει η αίσθηση ότι τα πράγματα έμειναν ημιτελή. Η συνήθεια του ατόμου, όπως και η εξιδανίκευση, προκαλεί συναισθηματικό πόνο που μπορεί να ξεπεράσει αυτόν κάθε χωρισμού. Ταυτίζεσαι; Σας λέμε αναλυτικά γιατί πονάει τόσο πολύ και πώς μπορείτε να το ξεπεράσετε.

7 λόγοι για τους οποίους το να έχεις ένα «σχεδόν κάτι» σε πληγώνει

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ένα «σχεδόν κάτι» κάποια στιγμή στη ζωή τους. Είναι μια σχέση χωρίς ταμπέλα γνωριμιών, στις οποίες συνήθως δεν υπάρχει ευθύνη ο ένας για τον άλλον ή αξιώσεις. Ωστόσο, υπάρχει έντονη σωματική και συναισθηματική έλξη, ραντεβού, οικειότητα και σχέδια σχέσεων.

Η σύνδεση είναι φαινομενικά ισχυρή, αλλά δεν υλοποιείται ως επίσημη σχέση. Το αποτέλεσμα? Ένα από τα μέρη —ή μερικές φορές και τα δύο— υπόκειται σε πιθανότητες που δεν πραγματοποιούνται ποτέ. Στο τέλος, όταν όλα τελειώνουν, η συναισθηματική πληγή είναι συνήθως δυνατή και δύσκολα ξεπερνιέται.

Αν περνάς αυτή την κατάσταση, Ίσως αναρωτιέστε γιατί πονάει τόσο πολύ και γιατί είναι δύσκολο να το αφήσετε. Για να σας βοηθήσουμε να διευκρινίσετε, παρακάτω εξετάζουμε τους πιο συνηθισμένους λόγους. Αναγνώρισέ τους!1. Εξιδανίκευση

Ο κύριος λόγος που ένα «σχεδόν κάτι» πονάει είναι λόγω της εξιδανίκευσης του ατόμου και της σχέσης. Έχετε την αίσθηση ότι η σύνδεση είναι τόσο δυνατή, που μπορεί να αγνοείτε τα ελαττώματά της ή τα δικά της κόκκινες σημαίες.

Και στις περισσότερες περιπτώσεις, Αυτές οι σχέσεις δεν προχωρούν πέρα ​​από τη φάση της ερωτεύσεως. Σε αυτό το στάδιο, συμβαίνουν χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο που ενισχύουν τον συναισθηματικό δεσμό και τη σεξουαλική έλξη.

Για το λόγο αυτό, είναι σύνηθες να προβάλλει κανείς τις επιθυμίες του σε αυτό το άτομο και να πιστεύει ότι είναι η «αδελφή ψυχή», χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι είναι κάποιος που έχει επίσης λάθη, ελαττώματα και φόβους. Στο τέλος, αυτή η ίδια εξιδανίκευση οδηγεί στη φαντασίωση ότι θα μπορούσε να ήταν μια «τέλεια σχέση».

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Αποφύγετε αυτά τα 20 πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν το πρώτο σας ραντεβού

2. Rollercoaster συναισθημάτων

Σε αυτούς τους τύπους σχέσεων, το ένα άτομο συνήθως εμπλέκεται περισσότερο από το άλλο. Εάν υποφέρετε από το «σχεδόν κάτι» σας, μπορεί να έχετε πέσει σε αυτόν τον ρόλο. Το πρόβλημα? Αρχίζεις να νιώθεις ένα τρενάκι συναισθημάτων γιατί δεν έχεις ορίσει τα πράγματα.

Κάποιες μέρες θα νιώσετε συναισθήματα που θα σας κάνουν να σηκωθείτε, αλλά μετά θα αισθανθείτε αβεβαιότητα και κατάθλιψη. Η διαλείπουσα κατάσταση του άλλου μέρους προκαλεί πολλή σύγχυση και φόβο. Δεν είσαι σε θέση να του βάλεις όρια, αλλά ούτε τολμάς να το αφήσεις.

3. Αβεβαιότητα

Αφιερώνεις χρόνο στη σχέση, δέχεσαι εξόδους και ραντεβού, είσαι οικεία με αυτό το άτομο και του εμπιστεύεσαι τα πράγματά σου. Παρόλα αυτά, ζεις με την ιδέα ότι «δεν είναι τίποτα». Και παρόλο που στην αρχή αυτό φαίνεται υποφερτό, με τον καιρό προκαλεί αβεβαιότητα και αμφιβολίες.

Γνωρίζετε ότι έχετε έντονα συναισθήματα για αυτό το άτομο, αλλά δεν ξέρετε πού πηγαίνει η σχέση. Μέσα σου υπάρχει ένας διαρκής φόβος ότι θα τελειώσει, αλλά και ότι θα παραμείνεις απλώς ένα μπαλαντέρ για αυτόν τον κάποιον. Με τη σειρά της, η αβεβαιότητα συνήθως έρχεται χέρι-χέρι με την εμφάνιση άγχους, χαμηλής αυτοεκτίμησης και ανασφάλειας.

4. Αίσθημα χάσιμο χρόνου

Παρά το γεγονός ότι «αποδέχεσαι» με μισή καρδιά αυτή τη σχέση και ό,τι συνεπάγεται, είναι πολλές οι φορές που νιώθεις ότι χάνεις τον χρόνο σου. Εάν γνωρίζετε ότι θέλετε πραγματικά σταθερότητα και ασφάλεια, το συναίσθημα θα είναι χειρότερο.

Η έλλειψη αυτής της ετικέτας γνωριμιών σας εμποδίζει να νιώθετε ότι χτίζετε κάτι για το μέλλον. Επιπλέον, όταν τελειώσει, συνήθως σκέφτεσαι αυτούς τους άλλους μνηστήρες που προσπέρασες και που ίσως θα μπορούσαν να σου προσφέρουν κάτι απτό.

5. Απογοήτευση

Η απογοήτευση εξηγεί επίσης γιατί νιώθετε «σχεδόν λίγο» πληγωμένοι. Λόγω των συναισθημάτων που έχετε εμπλακεί, Ελπίζετε με έναν συγκεκριμένο τρόπο ότι αυτό το άτομο αποφασίζει να είναι εκατό τοις εκατό μαζί σας. Τότε, συνειδητοποιείς ότι δεν έχει αυτή την πρόθεση και ότι αφήνει ακόμη και άλλους ανθρώπους στη ζωή του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αισθάνεστε επίσης απογοητευμένοι όταν προσπαθείτε να εξηγήσετε στους φίλους και την οικογένειά σας το είδος της σχέσης που έχετε. Δεν μπορείτε να αναφερθείτε σε αυτό το άτομο ως ζευγάρι, γιατί δεν υπάρχει σαφήνεια σχετικά με αυτό.

6. Αίσθημα ενοχής

Υπάρχουν αρκετές φορές στη σχέση σας με το «σχεδόν κάτι» σας που θα βιώσετε ένα αίσθημα ενοχής. Το πρώτο είναι όταν συνειδητοποιείς ότι αισθάνεσαι “πάρα πολύ”, όταν η συμφωνία ήταν να μην ερωτευτούμε. Είναι σαν να σπάζεις αυτόν τον χρυσό κανόνα που τελειώνει τη «πλάκα» του δεσμού.

Υποτίθεται ότι απλά «απόλαυσες τη στιγμή», αλλά τώρα νιώθεις ερωτευμένος. Έπειτα, αυτή η ενοχή αυξάνεται όταν δεν νιώθεις ότι μπορείς να βάλεις τέλος, παρόλο που σου κοστίζει την ψυχική σου ηρεμία.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Οργάνωση γάμου εξπρές: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

7. Δεν υπάρχει κλείσιμο

Η στιγμή που ένα «σχεδόν κάτι» πονάει περισσότερο είναι συνήθως όταν τελειώνει. Σε αυτό το σημείο, Πολλά ανάμεικτα συναισθήματα συνήθως σας κατακλύζουν για μέρες ή εβδομάδες. Δεν μπορείς να απαντήσεις γιατί τελείωσε, αφού ουσιαστικά δεν ξεκίνησε ποτέ.

Και ναι, υπάρχουν περιπτώσεις που και οι δύο συμφωνούν να χωρίσουν και δίνονται επιχειρήματα για τη μη συνέχιση της εμπλοκής. Ωστόσο, συχνά δεν υπάρχει «δικαιολογημένο» κλείσιμο και ένα μέρος μένει με ανασφάλειες: «Είμαι ανεπαρκής, κάτι δεν πάει καλά με μένα, «Γιατί με άλλο άτομο ναι και όχι με εμένα;»

Μερικές φορές η πιθανότητα να προσπαθήσει ξανά αφήνεται ανοιχτή, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ψεύτικη ελπίδα στο άτομο που αισθάνεται πάρα πολύ.

Πώς να ξεπεράσετε ένα «σχεδόν κάτι»

Ένα από τα κύρια εμπόδια για να ξεπεράσεις ένα «σχεδόν κάτι» είναι συνήθως η απόκρυψη συναισθημάτων. Μπορεί να νιώθετε ενοχές ή απογοήτευση επειδή εμπλακείτε σε τέτοιο επίπεδο. Είναι δύσκολο για εσάς να αποδεχτείτε ότι πονάει και θέλετε να καταπιέσετε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.

Αλλά όπως συμβαίνει με άλλες σχέσεις, ο πόνος είναι εκεί και χρειάζεται χρόνο και αποδοχή για να θεραπευτεί. Επομένως, το πρώτο βήμα για να αφήσετε πίσω τα αρνητικά συναισθήματα αυτής της εμπειρίας είναι να τα αποδεχτείτε όπως είναι.

Είτε πρόκειται για θυμό, είτε για πόνο είτε για απογοήτευση, πρέπει να το αφήσεις έξω για να μπορέσεις να το διαχειριστείς σωστά. Ας δούμε άλλες συμβουλές.

1. Συντονιστείτε με αυτό που θέλετε

Εάν έχετε ήδη αναγνωρίσει ότι σας πονάει να είστε στα μισά του δρόμου με αυτό το άτομο, Ήρθε η ώρα να συντονιστείτε με αυτό που πραγματικά θέλετε. Σίγουρα, στον εσωτερικό σας διάλογο έχετε αναλογιστεί τη ζημιά που σας κάνει η παραμονή σε αυτό το είδος σχέσης γιατί δεν είναι αυτό που θέλετε.

Αν δεν έχει τελειώσει ακόμα, ήρθε η ώρα να τραβήξετε τη γραμμή. Είναι δύσκολο, αλλά είναι ο τρόπος για να επιβεβαιώσετε ότι αξίζετε περισσότερα, ότι είστε ανοιχτοί στο να το βρείτε και ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστείτε.

2. Αποδεχτείτε το ως χωρισμό

Ετσι είναι! Ακόμα κι αν η σχέση δεν είχε ποτέ ταμπέλα ραντεβού, ο χωρισμός περιλαμβάνει τα συναισθήματα οποιουδήποτε χωρισμού. Η αποδοχή του ως τέτοιου θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τι νιώθετε και να ζήσετε μέσα από τη θλίψη. Μην νιώθεις ένοχος γι’ αυτό, τελικά, ήταν ο χρόνος σου, η ενέργειά σου και η αγάπη σου που επένδυσες σε αυτόν τον δεσμό.

3. Να έχετε επίγνωση της εξιδανίκευσης

Όσο κι αν νιώθετε ότι ο δεσμός σας με αυτό το άτομο ήταν ιδιαίτερος και εξαιρετικός, προσπαθήστε να μην πέσετε σε εξιδανίκευση. Δείτε τον άλλον για το τι είναι—ένας άνθρωπος με ελαττώματα όπως όλα τα άλλα— Θα σας βοηθήσει να μην δημιουργήσετε φαντασιώσεις και σενάρια που μάλλον δεν επρόκειτο να συμβούν.

Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι, αφού δεν κατάφερες να γνωρίσεις αρκετά καλά το άτομο και τα πράγματα έμειναν ημιτελή. Με τον καιρό θα δεις σιγά σιγά ότι δεν ήταν και τόσο απίστευτο. Θα νιώσετε μάλιστα ότι η ζωή σας «έσωσε» από κάτι ή σας έβαλε στη σωστή θέση.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Εύκολος οδηγός για την προετοιμασία ενός ρομαντικού δείπνου στο σπίτι

4. Ζητήστε υποστήριξη από τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσεις τα συναισθήματά σου όταν τα μοιράζεσαι με κάποιον άλλο. Ίσως το να εκφράσετε τα συναισθήματά σας με έναν φίλο, μέλος της οικογένειας ή θεραπευτή μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε για να αρχίσετε να το αφήνετε. Σχεδόν πάντα, Η συζήτηση για το θέμα δίνει σαφήνεια στα συναισθήματα και σας βοηθά να βρείτε τον τρόπο να συνεχίσετε.

5. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Αν και δεν είναι λάθος να στηρίζεστε στα κοντινά σας άτομα, έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να κάνετε και χώρο για τον εαυτό σας. Αυτό σας επιτρέπει να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας σύμφωνα με την κατεύθυνση που θέλετε να ακολουθήσετε. Επιπλέον, είναι η τέλεια ευκαιρία να αναθεωρήσετε τις συνήθειές σας, να φροντίσετε τον εαυτό σας και να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν.

6. Να είστε υπομονετικοί

Τα συναισθήματα που έχετε από αυτή τη σχεδόν σχέση δεν θα αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη. Στην πραγματικότητα, είναι συνήθως μια διαδικασία με σκαμπανεβάσματα. Σε λίγες μέρες θα νιώθετε ότι έχει ήδη περάσει, αλλά μετά μπορεί να το χάσετε ξανά. Να είστε υπομονετικοί και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να νιώσει όλα αυτά τα συναισθήματα όπως είναι.

Όσο περνούν οι μέρες, όλα θα αρχίσουν να παίρνουν διαφορετική κατεύθυνση. Τα συναισθήματα μεταμορφώνονται και αρχίζεις να βλέπεις την κατάσταση με άλλα μάτια. Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις ότι ήταν ένα κεφάλαιο της ζωής σου, με το οποίο σίγουρα κάτι έμαθες.

7. Ζητήστε ψυχολογική βοήθεια

Αν η κατάσταση με το «σχεδόν κάτι» σας σε κυριεύει, είτε γιατί σε πληγώνει και δεν μπορείς να το αφήσεις, είτε γιατί ο χωρισμός σε επηρεάζει πάρα πολύ, αξίζει να πας σε ψυχοθεραπεία. Τα συναισθήματα δεν πρέπει να ελαχιστοποιούνται μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από μια σχέση που δεν υλοποιήθηκε ως δέσμευση.

Ο ψυχολόγος μπορεί να σας δώσει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε αυτό που νιώθετε ως αποτέλεσμα αυτού του δεσμού και για να μπορέσετε να συντονιστείτε με αυτό που θέλετε για τον εαυτό σας. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια!Γιατί δεν είναι καλή ιδέα να κρατάτε ένα «σχεδόν κάτι»;

Οι προσδοκίες «σχεδόν κάτι» προκαλούν σύγχυση, εξιδανίκευση και στασιμότητα. Εάν είστε στη θέση να θέλετε κάτι περισσότερο, αλλά αυτό το άτομο δεν το θέλει, ήρθε η ώρα να το αφήσετε και να προχωρήσετε.

 

Το να κρατάς αυτές τις σχέσεις μπορεί να σου προκαλέσει πολλά βάσανα. Εξοικονομήστε την ενέργειά σας, τη στοργή σας και το χρόνο σας για όσους θέλουν το ίδιο πράγμα με εσάς.

Να θυμάστε ότι Δεν αξίζει να μείνετε ή να προσπαθήσετε να κάνετε τα πράγματα να αλλάξουν. Εάν αυτό το άτομο δεν μπορεί να σας προσφέρει αυτό που θέλετε, δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να προχωρήσετε και να βρείτε κάποιον που θέλει να σας κάνει ευτυχισμένους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button