Εφηβοι

Ηλικία της Τουρκίας: Πώς να αναγνωρίσετε και να κατανοήσετε αυτό το στάδιο

Εάν έχετε ένα παιδί που μπαίνει στην εφηβεία ή στην «ηλικία της γαλοπούλας» και θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το στάδιο, αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Για να αναγνωρίσετε την ηλικία της γαλοπούλας, σημειώστε φυσικές και φυσιολογικές αλλαγές, αλλά και κοινωνικές και συναισθηματικές. Αυτά συμβαίνουν στο ευρύτερο πλαίσιο της εφηβείας, η οποία διαρκεί μεταξύ 11 και 13 ετών έως 18-19. Συνολικά, αυτοί είναι μετασχηματισμοί που καθορίζουν και θέτουν τα θεμέλια για την προσωπική ανάπτυξη.

Η σκηνή δοκιμάζει τα αποθέματα κατανόησης και ανεκτικότητας που έχουν οι πατέρες και οι μητέρες. Και όπως συμβαίνει συχνά με όλους τους γονείς, η αγάπη και η υπομονή θα είναι οι καλύτεροι οδηγοί για να οδηγήσουν τον ανεμοστρόβιλο των συναισθημάτων που κλονίζουν την άφιξη της εφηβείας.

Πώς να αναγνωρίσετε την ηλικία της γαλοπούλας;

Η ηλικία της γαλοπούλας φέρνει εμφανείς σωματικές αλλαγές, εξ ου και αυτός ο τρόπος ονομασίας του που μας θυμίζει την πολύχρωμη εμφάνιση του πουλιού. Καθώς και οι συνεχείς ανατροπές χιούμορ, που σου επιτρέπουν να περνάς από την ευτυχία στο θυμό από τη μια στιγμή στην άλλη.

Φυσιολογικοί μετασχηματισμοί

Υπάρχει μια σχέση μεταξύ της ενδοκρινικής δραστηριότητας και του σκελετικού συστήματος, η οποία θα αντανακλάται στην ταχεία ανάπτυξη. Ορμόνες όπως η θυροξίνη και η ινσουλίνη θα επηρεάσουν την αύξηση του ύψους.

Η GH (αυξητική ορμόνη) είναι το κλειδί στη διαμήκη διάταση. Οι ορμόνες του θυρεοειδούς, τα ανδρογόνα των επινεφριδίων και τα στεροειδή του φύλου των γονάδων επηρεάζουν την ωρίμανση των οστών. Κρίσιμη θα είναι η άφιξη της πρώτης εμμήνου ρύσεως και η νυχτερινή ρύπανση

Οι αλλαγές στην ηλικία της γαλοπούλας περιλαμβάνουν διαφορετικές σωματικές και ορμονικές τροποποιήσεις.

Φυσικές αλλαγές

Για να αναγνωρίσουμε την ηλικία της γαλοπούλας, οι σωματικές αλλαγές είναι οι πιο εμφανείς και αυτές που προκαλούν τη μεγαλύτερη έκπληξη σε οικογένεια και αγνώστους. Συμβαίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και δίνουν στο σώμα μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση από αυτή που είχε πριν από την έναρξη της εφηβείας. Η νέα εμφάνιση γίνεται λόγος έλξης και αποπλάνησης και σε αυτή τη βάση αναδύεται το ενδιαφέρον τους για το σεξ και τις σεξουαλικές σχέσεις.

Η ανάπτυξη του μαστού στις γυναίκες και η εφηβική ανάπτυξη και στα δύο φύλα αντικατοπτρίζουν την επιταχυνόμενη ανάπτυξη. Με ίσο όγκο, το αρσενικό είναι πιο βαρύ, λόγω μυϊκής μάζας. Από την άλλη πλευρά, η λεκάνη της γυναίκας αυξάνεται σε πλάτος.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  6 συμβουλές για να μιλήσετε για το σεξ με έναν έφηβο

Ψυχολογικές πτυχές

Οι αλλαγές διάθεσης θα γίνουν συχνές και η σχέση με τους γονείς θα γίνει μεταβλητή. Από την εξάρτηση στην απόσταση, μεταξύ καχυποψίας και αδιαφορίας. Στην εποχή της γαλοπούλας, η αφηρημένη σκέψη και οι επαγγελματικές ψευδαισθήσεις αυξάνονται και κάποιος βρίσκεται περισσότερο στο έλεος των παρορμήσεων.

Την κοινωνική

Ο κύκλος των φίλων είναι απαραίτητος για τον έφηβο. Είναι ο χώρος σας για ανάπτυξη και εκπλήρωση. Αν είστε ανασφαλείς για την εμφάνισή σας, με τους κοινούς φίλους, αυτοί οι φόβοι εξαφανίζονται όσο καταφέρετε να ανακατευτείτε.

Είναι επίσης ο χώρος για να αλληλεπιδράσετε με το αντίθετο φύλο. Ή όπου αρχίζουν να εξερευνούν οι συναντήσεις αγάπης. Συζητείται η κοινωνική κατασκευή του φύλου και η μελλοντική σεξουαλικότητα.

7 συμβουλές για να καταλάβω το παιδί μου και να αναγνωρίσω την ηλικία της γαλοπούλας

Χωρίς αμφιβολία, δεν είναι εύκολο να σερφάρεις στα ιλιγγιώδη κύματα της εφηβείας. Η εικόνα σώματος που επιστρέφει ο καθρέφτης στον έφηβο τον οδηγεί να θεωρεί ότι είναι πολύ εκτεθειμένος σε αυτό που θα πει ο κόσμος. Και επομένως, του απαιτούνται συμπεριφορές που δεν έχει μάθει ακόμα.

Το να είμαστε κοντά και να υποστηρίζουμε τα παιδιά μας σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο. για να τους βοηθήσει να σπάσουν τον πάγο, ώστε να μπορούν να κινούνται σταθερά στη ζωή.

1. Κατανόηση

Για να είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε, πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ένα κομμάτι της ζωής μας. Αυτό απαιτεί θάρρος και ωριμότητα για να χειριστεί κανείς με αυτοπεποίθηση καταστάσεις που μπορεί να υπερβαίνουν τις δυνατότητες του εφήβου. Η φυσική απάντηση σε αυτό είναι ένα συγκεκριμένο πείσμα..

Ας είμαστε κατανοητοί, γιατί είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από τα λάθη, αλλά δεν είναι καλό να κάνουμε λάθη μόνοι μας. Η μάθηση είναι μια διαλογική σχέση, οπότε ας είμαστε κοντά στο παιδί μας.

Είμαστε εκεί για να σας στηρίξουμε. Αν και η πεισματική σιωπή σας μπορεί να μην μεταφραστεί σε λόγια, πιθανότατα θα μεταφραστεί σε μια δυνατή αγκαλιά.

2. Αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο ο έφηβος αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και τον εαυτό του, καθορίζοντας τον τρόπο δράσης του. Οι αλλαγές, ιδιαίτερα οι φυσικές και φυσιολογικές αλλαγές, προκαλούν αστάθεια και δυσπιστία.
Σε στρεσογόνες καταστάσεις, η αυτοεκτίμηση των εφήβων πέφτειπου επηρεάζει την εικόνα του εαυτού σας και φτιάχνει ολόκληρο το περιβάλλον “μια αμφιβολία γι ‘αυτόν και θα τονώσει τον φόβο σε ορισμένες καταστάσεις.”

Εναπόκειται στους γονείς και τους δασκάλους να εξηγήσουν τη φυσικότητα αυτών των διαδικασιών και να αντιμετωπίσουν, για παράδειγμα, περιπτώσεις ακμής, υπερβολικού βάρους, διορθώσεων στάσης ή δίαιτας, για να εξουδετερώσουν τις επιπτώσεις στην εμφάνιση που συμβαίνουν με φυσιολογικές αλλαγές.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Ακανόνιστες περίοδοι στην εφηβεία, τι τις προκαλεί;

Η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση πάνε χέρι-χέρι. Με αυτή την έννοια, η οικογένεια πρέπει να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ταυτότητάς της με βάση τα ταλέντα, να υποβαθμίζει τη φυσική εμφάνιση και να αποδεικνύει ότι ένα όμορφο σώμα είναι ένα υγιές και δυνατό σώμα.

 

«Ηλικία απο Τουρκία Το λέμε, η εκθαμβωτική ανακάλυψη από μόνη της σώματα τη χειρότερη ώρα: αυτή της αδιαφορίας, της ακμής…»

– Antonio Gala –

3. Διαχείριση ελεύθερου χρόνου

Ο έφηβος χρειάζεται και αγαπά τον ελεύθερο χρόνο. Αυτή την περίοδο γνωρίζει τον εαυτό του και μπορεί να επιδείξει την προσωπικότητά του. Αλλά Αυτή η ενέργεια χρειάζεται κανάλι και μορφές έκφρασης.

Οι ομάδες κοινοτικής δράσης, οι αθλητικές ομάδες, οι μουσικοί οργανισμοί, όπως χορωδίες ή ορχήστρες, είναι ιδανικές για να διασταυρωθούν ταλέντο, πειθαρχία, υπευθυνότητα και προσωπικά και συλλογικά έργα.

Βλέπεται έτσι, Η ηλικία της γαλοπούλας είναι αυτή της γέννησης στην κοινωνία, αν και πρέπει να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για προσωπική ανάπτυξη και όχι απλή κατανάλωση.όπως το θέτει ο Φράνκο Σόλντι: «Ταΐζουμε -λέει- την ηλικία της γαλοπούλας. Δεν δίνουμε τις επιλογές, αλλά δίνουμε την κατανάλωση. Οι τεχνολογίες δεν χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξή τους ως άνθρωποι, αλλά για τη διασκέδασή τους.

4. Περνάμε εμείς οι γονείς

Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι ήμασταν έφηβοι. Επομένως, ας μην κρίνουμε με βάση τα χρόνια και την εμπειρία. Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα το μάθαμε εκεί, στην αβεβαιότητα, στην αμφιβολία ανάμεσα στο τι είναι σωστό και τι είναι λάθος.

Ας θυμηθούμε τι χάσαμε. Ας θυμηθούμε εκείνες τις στιγμές και ας τις κρατήσουμε παρόντες και προσεχείς. Μπορεί να βοηθήσει τον γιο μας. Από την άλλη, προσέξτε να μην τον κατακλύσετε, κάνοντας την ατμόσφαιρα κάπως άπνοη λόγω των φόβων και των ανησυχιών σας. Το παιδί σας προσπαθεί να είναι ανεξάρτητο. Καταλάβετε ότι πολλά από αυτά που μάθατε προέκυψαν από λάθη.

5. Επικοινωνία

Η επικοινωνία με τον γιο ή την κόρη στην ηλικία της γαλοπούλας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Δεδομένου ότι νιώθει ότι αντιμετωπίζει μια θάλασσα δυσκολιών, υποθέτει ότι το να μιλήσει για το έργο του με τους γονείς του αφαιρεί την ενέργεια και την αποφασιστικότητά του.

Εκείνη τη στιγμή που νικάτε τον εαυτό σας, η συζήτηση μαζί του μπορεί να είναι άκαρπη. Θα το νιώσουν σαν εισβολή.
Οι λέξεις πρέπει να εμφανίζονται τη στιγμή της κλίσης που προηγείται της ισορροπίας. Οι μελέτες αποκαλύπτουν ότι τα αγόρια στρέφονται περισσότερο στις μητέρες τους παρά στους φίλους, σε αντίθεση με τα κορίτσια, που τείνουν να στρέφονται περισσότερο στους φίλους τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Τελική εφηβεία: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Θα περνούν πολύ περισσότερο χρόνο συνδεδεμένοι σε μακροχρόνιες συζητήσεις ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους και όταν πρόκειται να εκφράσουν τον εαυτό τους θα το κάνουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με πολλές περισσότερες απαιτήσεις.

Δημιουργήστε χώρους για να συζητήσετε θέματα όπως το αλκοόλ, ο καπνός ή τα ναρκωτικά και οι επιπλοκές που προκύπτουν από την εξάρτηση. Συνολικά, το θέμα δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί γιατί έχουν χρησιμοποιηθεί σύμβολα ανεξαρτησίας και εξέγερσης με βάση την κατανάλωσή τους και την ακολασία που προκαλούν. Μη χάσετε την ευκαιρία να εισαγάγετε θέματα όπως το μέτρο και ο αυτοέλεγχος.

6. Μοιραστείτε

Αργά παρά γρήγορα τα παιδιά θα φύγουν από το σπίτι και θα κάνουν οικογένεια. Έτσι, όσο είστε μαζί μας, Ας αδράξουμε την ευκαιρία να περάσουμε τις καλύτερες στιγμές μαζί τους. Ειδικά γεύματα, αγαπημένες ταινίες, βόλτες που γίνονται αγαπητοί.

Ας προγραμματίσουμε συναντήσεις με οικογενειακούς φίλους και ξαδέρφια. Οι συναντήσεις με τους παππούδες και τη γιαγιά καλλιεργούν επίσης τη γοητεία των ιστοριών που τους βοήθησαν να μεγαλώσουν.

7. Σεβασμός

Ο έφηβος γιος μας είναι υπερευαισθητοποιημένος στην ανάκριση. Πάντα να πιστεύεις ότι τα κάνεις όλα σωστά και βυθίζεται στους λόγους του.

Είναι σοφό να τον αφήσετε να τρέξει, για να μάθει να γνωρίζει τα όριά του. Θα ξέρουμε ότι ήρθε η ώρα να παρέμβουμε όταν τον δούμε πιο απορροφημένο από το συνηθισμένο.

Αν μπορείτε να εξωτερικεύσετε ό,τι σας ανησυχεί, ας απομακρυνθούμε « Σου είπα” και ας βάλουμε το «προσπάθησε ξανά”. Σε αυτές τις πτυχές αξίζει να αναφερθεί η αείμνηστη Αργεντινή ψυχαναλύτρια Arminda Aberastury (Μπουένος Άιρες, 1910-1972):

 

«Μέχρι σήμερα η μελέτη της εφηβείας επικεντρωνόταν μόνο στον έφηβο. Αυτή η προσέγγιση θα είναι πάντα ημιτελής αν δεν ληφθεί υπόψη η άλλη πλευρά του προβλήματος: η αμφιθυμία και η αντίσταση των γονέων να αποδεχτούν τη διαδικασία ανάπτυξης.»

Η δυνατότητα ρευστής γονικής επικοινωνίας είναι δύσκολη στην ηλικία της γαλοπούλας, αλλά απαραίτητη.

Από την αναγνώριση της ηλικίας της γαλοπούλας μέχρι την επίγνωση της αλλαγής

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για την εφηβεία που τροφοδοτούνται από την ανάγκη να συλλάβουμε την επιθυμία για κατανάλωση που διαμορφώνεται από τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα. Δηλαδή, Η εικόνα έχει χτιστεί από έναν νεαρό άνδρα ή γυναίκα που πετυχαίνει την επιβεβαίωσή τους μόνο μέσα από στυλ και μόδες..

Ο κινηματογράφος, η τηλεόραση και η ποπ κουλτούρα υπερεκμεταλλεύονται ιδιοτελώς την εικόνα των επαναστατημένων εφήβων χωρίς αιτία. Είναι επιτακτική ανάγκη να μιλήσετε για αυτό με τα παιδιά σας, ώστε αυτό το στάδιο να αναληφθεί με ωριμότητα, χωρίς δημιουργημένες ή τεχνητές συγκρούσεις.

Από την άλλη, κάθε κεφάλι είναι ένας κόσμος και Τα παιδιά δεν χρειάζεται απαραίτητα να εκπληρώσουν τον ρόλο που φαίνεται να τους αποδίδει η κοινωνία. Είναι αλήθεια ότι συμβαίνουν αλλαγές, αλλά αν υπάρξει επικοινωνία και κατανόηση, είναι πολύ πιθανό να ενσωματωθούν σε φυσικές και μάλιστα ανέκδοτες διαδικασίες.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button