Ιατρικές θεραπείες

Επέμβαση Endolaser για κιρσούς: από τι αποτελείται και ποια είναι τα οφέλη της

Επί του παρόντος, υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές για τη θεραπεία των κιρσών, από σπιτικές θεραπείες μέχρι χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια, θα μάθουμε λίγα περισσότερα για τη χειρουργική με ενδολαζέρ.

Η επέμβαση Endolaser είναι μια διαδικασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κιρσών. Για τους σκοπούς αυτούς, Μια συσκευή χρησιμοποιείται για τη χορήγηση θερμότητας στο εσωτερικό των νοσούντων φλεβών. να τα σφραγίσει.

Το διασφαλίζει Είναι αποτελεσματικό, ελάχιστα επεμβατικό και δεν απαιτεί νοσηλεία. Επιπλέον, είναι ακίνδυνο και έχει σχετικά λίγες παρενέργειες. Στη συνέχεια, θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την τεχνική.

Κιρσοί: αιτίες και θεραπείες

Η μη φυσιολογική διαστολή των φλεβών ονομάζεται κιρσός. Αν και εμφανίζονται συνήθως στα πόδια, εμφανίζονται και σε άλλα μέρη του σώματος.. Υπάρχουν ακόμη κιρσοί του αιδοίου, ακόμη και του οισοφάγου.

Η αιτία αυτού του προβλήματος έχει να κάνει με αδυναμία των φλεβικών τοιχωμάτων και των βαλβίδων, που έχει ως αποτέλεσμα ακανόνιστη ροή αίματος στην καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο οι φλέβες διευρύνονται και παραμορφώνονται.

Πριν γίνει η επέμβαση, σημειώνονται οι κιρσοί.

Την ίδια στιγμή, Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την εμφάνιση κιρσών.; Μεταξύ αυτών αναφέρονται:

 • Εγκυμοσύνη.
 • Υπέρβαρος.
 • Καθιστική ζωή.
 • Μένοντας όρθιοι ή καθιστοί για πολλή ώρα.
 • Παρενέργειες των αντισυλληπτικών.
 • Όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.
 • Φύλο: σύμφωνα με έρευνες, είναι πιο συχνό στις γυναίκες.
 • Γενετικοί παράγοντες, μεταξύ άλλων.
ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Σκληροθεραπεία για κιρσούς: πώς γίνεται;

Παρά το τι μπορεί να πιστέψει κανείς, οι μελέτες δεν έχουν αποδείξει σαφή συσχέτιση μεταξύ αλκοολισμού ή καπνίσματος και παρουσίας κιρσών.Επέμβαση Endolaser για κιρσούς

Στη θεραπεία των κιρσών, Υπάρχουν διάφορες επιλογές που προκύπτουν, από θεραπείες στο σπίτι μέχρι αισθητικές επεμβάσεις.. Ως προς αυτό αναφέρονται:

 • Χειρουργική (φλεβοεκχύλιση).
 • Σκληροθεραπεία.
 • Υπέρηχος.
 • Ραδιοκύματα.
 • Χρήση καλτσών συμπίεσης.
 • Πράσινος πηλός.
 • Πιπέρι καγιέν, μεταξύ άλλων.

Επιπρόσθετα, υπάρχει χειρουργική επέμβαση endolaser για κιρσούς. Αυτή είναι μια διαδικασία που συνίσταται στην εισαγωγή ενός διοδικού λέιζερ στη φλέβααπό περίπου 300 έως 600 μικρά.

Η επίδραση του endolaser συμβαίνει επειδή το αίμα μεταδίδει την ενέργεια, αμετάβλητη, στις παρακείμενες δομές. Όταν φτάσει σε θερμοκρασία 85 °C, εμφανίζεται ένα φαινόμενο φωτοπηξίας μέσα στη φλέβαεπιτυγχάνοντας την προοδευτική σύγκλεισή του, για να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των κιρσών.Πώς γίνεται η χειρουργική επέμβαση endolaser για κιρσούς

Με σκοπό τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης με ενδολαζέρ για τη θεραπεία κιρσών, Ο ασθενής πρέπει να παρακολουθήσει τη διαβούλευση για να μάθει τη γενική κατάσταση της υγείας του. Συγκεκριμένα, πρέπει να αξιολογηθεί από το άτομο που πρόκειται να αναλάβει την αναισθησία.

Δεν απαιτείται προηγούμενη προετοιμασία. Στη διαδικασία ακολουθείται μια σειρά βημάτων που περιγράφονται παρακάτω:

 1. Η σχεδίαση και η σήμανση των προς θεραπεία φλεβών πραγματοποιούνται με δερμογραφικό μολύβι, καθοδηγούμενο από υπερήχους.
 2. Τοπική αναισθησία: εφαρμόζεται λιδοκαΐνη στο σημείο που θα γίνει η παρακέντηση και περιμένουμε λίγο να δράσει.
 3. Διόγκωση: η φλεβική περιοχή διαχωρίζεται από το δέρμα με έγχυση αλατούχου διαλύματος στον υποδόριο ιστό.
 4. Εισαγωγή της συσκευής: πραγματοποιείται μια μικρή ανατομή για την εισαγωγή του καθετήρα οπτικών ινών.
 5. Απελευθέρωση ενέργειας: το λέιζερ εκπέμπεται στη φλέβα.
 6. Η απόφραξη ελέγχεται με υπερηχογράφημα Doppler.
ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΜΗΝ τα κατεβάσετε! Αυτές οι ιατρικές «εφαρμογές» είναι φάρσα

Αυτά τα τελευταία βήματα επαναλαμβάνονται στις διάφορες φλέβες που πρόκειται να αντιμετωπιστούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά σε άτομα με παχυσαρκία, το σημείο που βρίσκεται η ίνα ελέγχεται με ηχώ, για μεγαλύτερη ασφάλεια πριν από την εκπομπή.

Η συνολική διάρκεια της διαδικασίας είναι συνήθως λιγότερο από μία ώρα. Μετά από μια ελαφρά περίοδο ανάρρωσης, ο ασθενής παίρνει εξιτήριο. και μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πλεονεκτήματα και πλεονεκτήματα της χειρουργικής με ενδολαζέρ

Η χειρουργική επέμβαση με ενδολάερ είναι ελάχιστα επεμβατική.

Εξασφαλίζεται ότι η χειρουργική με ενδολαζέρ είναι αποτελεσματική στη θεραπεία ανεπαρκών φλεβικών τομέων και βοήθεια σε την οριστική εξάλειψη των θεραπευμένων κιρσών . Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί μόνο μία συνεδρία θεραπείας.

Οπως σημειώθηκε, Είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που δεν απαιτεί νοσηλεία.. Επομένως, σε αντίθεση με τη συμβατική χειρουργική, δεν γίνονται τομές ή ράμματα, ούτε εφαρμόζονται επίδεσμοι.

Από την άλλη, η ανάρρωση είναι άμεση. Δεν απαιτεί ξεκούραση ούτε επηρεάζει τη μετέπειτα εξέλιξη των καθημερινών δραστηριοτήτων του ασθενούς, ο οποίος μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του.

Τέλος, η θεραπεία με χειρουργική με ενδολαζέρ βελτιώνει την αιμοδυναμική των άκρων και βοηθά στην πρόληψη πιθανών επιπλοκών που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα κιρσώνόπως έλκη ή θρομβοφλεβίτιδα.

Κίνδυνοι και αντενδείξεις της χειρουργικής επέμβασης ενδολαζερ

Αυτή είναι μια μη επιθετική διαδικασία και, καθώς γίνεται με αναισθησία, δεν προκαλεί πόνο. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύ λίγες, μπορεί να υπάρχει ήπια ευαισθησία καθώς και μώλωπεςτα οποία εξαφανίζονται μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτή τη στιγμή, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους κιρσούς, ακόμη και σε άτομα που έχουν προηγουμένως υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, συνιστάται ιδιαίτερα όταν υπάρχει σαφηνώδης στοματική ανεπάρκεια.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  5 συστάσεις για να προσλάβετε την καλύτερη ασφάλιση υγείας

Η επέμβαση Endolaser δεν ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνοαρκεί να πραγματοποιείται από επαγγελματία με εμπειρία στο χειρισμό αυτής της τεχνικής και να γίνεται υπό κατάλληλες συνθήκες.

Ένα πρόβλημα που απαιτεί ολοκληρωμένη προσοχή

Οι κιρσοί μπορούν να αντιμετωπιστούν χρησιμοποιώντας διάφορες διαδικασίες, οι οποίες είναι αρκετά αποτελεσματικές. Μόλις σφραγιστεί, η φλέβα γίνεται μη λειτουργική. Ωστόσο, δεδομένου ότι το φλεβικό σύστημα είναι πολύ περίπλοκο, Είναι πιθανό ακόμη και μετά από μια επέμβαση να υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες.

Σε αυτή τη σειρά ιδεών, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι θεραπείες εξαλείφουν τους κιρσούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αλλά, ειδικά σε άτομα με προδιάθεση, το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί ξανά σε άλλους τομείςδηλαδή σε φλέβες που δεν προσβλήθηκαν.

Εξ ου και η σημασία της, αφενός, της παρακολούθησης μετά την παρέμβαση. Και από την άλλη, Συνιστάται να λάβετε κάποια μέτρα για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση. Μεταξύ αυτών, συνιστάται η τακτική άσκηση, η τήρηση υγιεινής διατροφής, η αποφυγή υπερβολικού βάρους, η χρήση καλτσών συμπίεσης και η αποφυγή στενών ρούχων, καθώς και η χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών, μεταξύ άλλων.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button