Σχέσεις ζευγαριού

Εξάντληση ή εξάντληση αγάπης: δείτε τα σημάδια και εφαρμόστε αυτές τις αλλαγές στη σχέση σας

Αν και ο όρος επαγγελματική εξουθένωση έχει επινοηθεί στον εργασιακό χώρο, μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε ζευγάρια που εκτίθενται σε πολύ άγχος. Θα σας πούμε περισσότερα!

Αυτός εξουθένωσης ή ερωτική εξάντληση μπορεί να συμβεί σε εκείνα τα ζευγάρια που εκτίθενται σε πολύ άγχος. Μπορεί να συγχέεται με την έλλειψη αγάπης ή την επιθυμία να τερματιστεί η σχέση., αλλά δεν χρειάζεται να είναι πάντα έτσι. Σήμερα θα σας μιλήσουμε για τα σημάδια που προειδοποιούν για αυτή την εξάντληση και τι να κάνετε γι’ αυτήν.

Οι άνθρωποι εκτίθενται σε διαφορετικές πηγές άγχους, ανάλογα με την ηλικία και τις ευθύνες μας. Όταν έχετε μια ρομαντική σχέση, συνήθως συμβαίνει αυτό το αίσθημα ψυχικής και σωματικής υπερφόρτωσης να διαπερνά αυτόν τον πολύ στενό κύκλο. Ωστόσο, το σημαντικό είναι να ξέρεις πώς να αναγνωρίζεις αυτά τα όχι και τόσο καλά στάδια και πώς να τα ξεπερνάς.

Αυτό ακριβώς είναι το εξουθένωσης ή αγάπη εξάντλησης;

Στην αρχή, το εξουθένωσης είναι ένας όρος που επινοήθηκε στο χώρο εργασίας για να αναφέρεται “αίσθημα καύσης” ή “υπερβολικά εξαντλημένος”. Είναι ένα σύνδρομο που σχετίζεται με το άγχος που, συσσωρευμένο, δημιουργεί έλλειψη κινήτρων για συνέχιση των εργασιών που έχουν ανατεθεί.

Έτσι τα πράγματα, τα εξουθένωσης Η ερωτική συμπεριφορά νοείται ως ένα λανθάνον πρόβλημα μεταξύ των ζευγαριών που εκτίθενται σε πολύ στρεσογόνες καταστάσεις, τόσο από εξωτερικές όσο και από εσωτερικές πηγές. Μιλάμε για τα πάντα, από πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας μέχρι υπερβολική αφοσίωση στις δουλειές του σπιτιού ή την οικογενειακή φροντίδα.

Σύμφωνα με τη σεξολόγο και θεραπεύτρια ζευγαριών Eva Moreno, η ερωτική εξάντληση περιγράφεται ως «μια αρνητική συναισθηματική κατάσταση που Σε συνδυασμό με την έλλειψη ενέργειας, δημιουργεί τις τέλειες συνθήκες για σύγκρουσηπου μεγαλώνει πολύ εύκολα και είναι όλο και πιο δύσκολο να επισκευαστεί.

Αν και οι προοπτικές είναι πολύ κακές για τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν αυτό το σύνδρομο, πρέπει να πούμε ότι δεν έχουν χαθεί όλα. Κατανοώντας ότι το κύριο έναυσμα για αυτήν την εξάντληση είναι το άγχος, είναι δυνατό να σωθεί η σχέση εντοπίζοντας τις πηγές που επηρεάζουν τη σχέση.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  11 σχέδια να κάνεις με τον σύντροφό σου το καλοκαίρι

Σύμφωνα με Αμερικάνικη Ομοσπονδία Ψυχολογίας, «Το κλειδί για τη διαχείριση του άγχους είναι ο εντοπισμός και η τροποποίηση των συμπεριφορών που το προκαλούν».

Ποιες είναι μερικές από τις αιτίες αυτής της επαγγελματικής εξουθένωσης;

Όπως αναφέραμε, τα αίτια της εξουθένωσης ή εξάντληση αγάπης είναι πολλαπλές. Στην πραγματικότητα, Εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από κάθε μέλος του ζευγαριού και το ατομικό περιβάλλον του.. Ωστόσο, θα σας επισημάνουμε μερικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε αν περνάτε αυτή τη στιγμή.

Υπερβολική αυτοπεποίθηση

Στην αρχή, είναι φυσιολογικό η αγάπη, το πάθος και η συνενοχή να είναι στην επιφάνεια. Και οι δύο κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους και περισσότερο για να ευχαριστήσουν τον άλλον και να προσφέρουν ο ένας το καλύτερο από τον άλλον. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, αναπτύσσεται υπερβολική αυτοπεποίθηση. Σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια από τον σύντροφό σου, ακόμα και χωρίς να κάνεις τίποτα γι’ αυτόν.

Λοιπόν, σε ζευγάρια που είναι μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό το σενάριο μπορεί να συμβεί, καθώς είναι μια πιθανή αιτία εξουθένωσης ή αγαπώ την εξάντληση. Το να ξεχάσετε μια ειδική ημερομηνία για μια φορά μπορεί να είναι φυσιολογικό, αλλά σιγά σιγά αυτού του είδους τα γεγονότα θα συσσωρεύονται, προκαλώντας άγχος και αδιαφορία, καθώς και απογοήτευση και έλλειψη εκτίμησης.

υπερβολικός φόρτος εργασίας

Μία από τις πιο συχνές αιτίες εξάντλησης από την αγάπη είναι η υπερκόπωση του ενός ή και των δύο μελών του ζευγαριού. Αυτό συμβαίνει σε ατελείωτες μέρες εργασίας, δηλαδή, λιγότερος χρόνος για να μοιραστείτε στιγμές που ενισχύουν το γάμο ή ερωτοτροπία, υποβιβάζοντάς το στον χρόνο που απομένει.

Αυτή η κατάσταση αδιαφορίας επηρεάζει τους ανθρώπους, τους κάνει να νιώθουν ότι δεν εκτιμώνται και δεν είναι σημαντικοί, κάτι που στη συνέχεια δίνει τη θέση του σε εξουθένωσης τρυφερός. Ταυτόχρονα, το να είσαι κακός με τον σύντροφό σου επηρεάζει αρνητικά την απόδοση της εργασίας, όπως δείχνουν κάποιες έρευνες.

Το καλύτερο είναι να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ του συντρόφου σας και της δουλειάς σας, ώστε να μην χρειαστεί να θυσιάσετε ένα από τα δύο.

Αγονία

Σε μια μελέτη που έλαβε δείγμα 98 υπογόνιμων ζευγαριών, διαπιστώθηκε ότι αυτή η κατάσταση δημιουργεί πίεση στη σχέση. Αυτό το άγχος μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικές κρίσεις που επηρεάζουν τον δεσμό.επομένως είναι ένας παράγοντας που μπορεί να πυροδοτήσει το σύνδρομο του εξουθένωσης τρυφερός.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Αποφύγετε αυτά τα 20 πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν το πρώτο σας ραντεβού

Όπως περιγράφεται στο έγγραφο, είναι οι γυναίκες που βιώνουν αυτή την εξάντληση περισσότερο, σε σχέση με τους άνδρες.

Σημάδια που προειδοποιούν για εξουθένωσης τρυφερός

Σύμφωνα με όσα έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα, η εξουθένωσης ή η ερωτική εξάντληση δεν εμφανίζεται από τη μια μέρα στην άλλη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να το πυροδοτήσουν, σιγά σιγά. Ωστόσο, Είναι πιο λανθάνον όταν το ζευγάρι βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Στη συνέχεια, θα σας πούμε ποια είναι εκείνα τα σημάδια που σας προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

1. Συχνές συζητήσεις

Οι συχνές διαφωνίες μπορεί να υποδηλώνουν ότι υπάρχει εξάντληση μεταξύ του ζευγαριού.

Οι καβγάδες συμβαίνουν σε κάθε ζευγάρι, αλλά όταν γίνονται πολύ συχνοί, μπορεί να είναι σημάδι εξουθένωσης. Αυτά δημιουργούν ένα τοξικό και αρνητικό περιβάλλον για τη σχέση, πολύ περισσότερο όταν δεν έχει ολοκληρωθεί ικανοποιητικά ή δεν θέτει τέλος στη σύγκρουση.

2. Σεξουαλική αδιαφορία

Η σεξουαλική επιθυμία υποκινείται σε ένα ζευγάρι για πολλούς λόγους. Επομένως, εάν υπάρχει αίσθημα εξάντλησης, αποσύνδεσης και καταστροφής, η συχνότητα των σεξουαλικών σχέσεων μπορεί να μειωθεί ή να μην υπάρχει. Όλα αυτά επιδεινώνουν πολύ περισσότερο το σενάριο και δημιουργούν μεγαλύτερο κενό μεταξύ των δύο ανθρώπων.

3. Αρνητικά συναισθήματα

Όπως είπαμε, καυγάδες μπορεί να προκύψουν σε κάθε ζευγάρι. Σε ένα κανονικό σενάριο, αυτά επιλύονται χωρίς μεγάλα προβλήματα και πάντα με την προϋπόθεση ότι κανένας δεν έχει τίποτα εναντίον του άλλου και έχει τις καλύτερες προθέσεις.

Αλλά όταν υπάρχει εξάντληση της αγάπης, Οι αρνητικές σκέψεις κυριαρχούν και κάνουν τον άλλον να μοιάζει με κακό.

4. Η σχέση γίνεται βάρος

Μόλις το εξουθένωσης ή ερωτική εξάντληση, η σχέση γίνεται βάρος για το άτομο που είναι πιο εξαντλημένο. Τα σημάδια στοργής μειώνονται, υπάρχει φόβος να περάσετε χρόνο με τον άλλον λόγω της αρνητικής ιδέας ότι θα προκύψουν καβγάδες ή κακές στιγμές.

5. Επιθυμίες τερματισμού της σχέσης

Στο υψηλότερο σημείο του εξουθένωσης ή αγαπούν την εξάντληση, όσοι νιώθουν πιο εξαντλημένοι ονειρεύονται να ξεφύγουν από τη σχέση. Η εύκολη διέξοδος είναι να τερματίσετε την ερωτοτροπία ή τον γάμο για να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μια λύση που απαιτεί θέληση για να το πετύχεις.

Αυτή η ίδια επιθυμία οδηγεί τα ζευγάρια να αισθάνονται έλξη για άλλα άτομα που τους παρουσιάζουν ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο, πολύ πιο ήρεμο και ασφαλές.Αλλαγές στη σχέση σας για να το ξεπεράσετε εξουθένωσης ή αγαπώ την εξάντληση

Ανακεφαλαιώνοντας λίγο όσα έχουμε εξηγήσει μέχρι τώρα, πρέπει να καταλάβουμε ότι το εξουθένωσης ή η ερωτική εξάντληση δεν είναι συνώνυμη με την έλλειψη αγάπης. Είναι ένα σύνδρομο που προκαλείται από πολλαπλές μεταβλητές, το οποίο έχει θεραπεία και μπορεί να ξεπεραστεί, αν αυτή είναι η επιθυμία του ζευγαριού. Ακολουθούν ορισμένες αλλαγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτό το διάστημα.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Τι πρέπει να κάνεις (και τι όχι) για να κατακτήσεις μια ώριμη γυναίκα
Για να ξεπεραστεί η εξουθένωσης ή αγαπάτε την εξάντληση, είναι σημαντικό να επανασυνδεθείτε με τον σύντροφό σας, να μιλήσετε και να είστε ειλικρινείς για τα συναισθήματά σας.

1. Να είστε ειλικρινείς

Το πρώτο βήμα για να ξεπεραστεί εξουθένωσης Αγάπη είναι να είσαι ειλικρινής για τα συναισθήματα που βιώνεις. Τολμήστε να επικοινωνήσετε, σε μια ήσυχη στιγμή, τι συμβαίνει στο κεφάλι σας.

Αυτό περιλαμβάνει έναν τόνο διαφάνειας και διεκδικητικότητας που επιτρέπει την αποκάλυψη των συναισθηματικών και σωματικών αναγκών που βιώνονται, καθώς και των αδυναμιών τους. Για να είναι πετυχημένη αυτή η στιγμή, πρέπει να αφήσετε στην άκρη τις ενοχλητικές και μπερδεμένες λέξεις. Η ιδέα είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο σαφής.

2. Κατανοήστε τον άλλον

Κάθε άτομο έχει τη δική του γλώσσα αγάπης. Επομένως, όταν είστε σε μια σχέση είναι απαραίτητο να εντοπίσετε τον καλύτερο τρόπο για να τις ισορροπήσετε και να τις διατηρήσετε. Ετσι, ο καθένας θα νιώσει ότι τον εκτιμούν, τον θέλουν και τον αγαπούν ο άλλος.

Ομοίως, είναι απαραίτητο να καταλάβετε ότι ακόμα κι αν είστε ζευγάρι, κάθε άτομο έχει γούστα και προτιμήσεις που μπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά ότι μιλώντας και καταλήγοντας σε συμφωνίες μπορεί να είναι πιο εύκολο να το χειριστείτε. Μπορείτε ακόμη και να τα απολαύσετε περισσότερο.

3. Παρέχετε ξεχωριστούς χώρους

Μην πανικοβάλλεστε! Δεν μιλάμε για διαζύγιο, αλλά για την ευκαιρία να απολαύσεις χωριστούς χώρους που δίνουν ρεπό στη σχέση. Αυτή η συμβουλή ισχύει για ζευγάρια που μένουν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα.συνεργαστείτε ή έχετε το ίδιο χόμπι.

Το αίσθημα της απώλειας της ανεξαρτησίας μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ερωτικής εξάντλησης και ένα αρνητικό αίσθημα ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς το άλλο άτομο. Είναι σημαντικό να ανοίγονται χώροι αναψυχής και αυτοφροντίδας για να διατηρείται ζωντανή η ατομική ενέργεια.

Αν η ερωτική εξάντληση είναι υπερβολική, αναζητήστε θεραπεία ζευγαριών

Αν έχεις κάνει τα πάντα έτσι εξουθένωσης ή η ερωτική εξάντληση εξαφανίζεται και δεν λειτουργεί, ίσως είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε θεραπεία ζευγαριών. Ένας επαγγελματίας μπορεί να τους βοηθήσει να διοχετεύσουν τα συναισθήματά τους, να μάθει να τα εκφράζει καλύτερα και να συμμορφώνεται με τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί για να σωθεί η σχέση.

Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσετε εάν περνάτε μια κακή στιγμή ή αν η ερωτοτροπία ή ο γάμος σας έχει γίνει ένας ατελείωτος κύκλος που πρέπει να τελειώσει. Η θεραπεία δεν λαμβάνεται πάντα για να δώσει τη λύση που περιμένετε, αλλά για να κατανοήσετε καλύτερα την κατάστασή σας και να πάρετε την πιο υγιή απόφαση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button