Σχέσεις ζευγαριού

Γιατί οι γονείς απορρίπτουν το ραντεβού των παιδιών τους

Μπορεί να έχετε βρει τον ιδανικό σύντροφο και να νιώθετε ότι θέλετε να δημιουργήσετε μια σχέση. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να προκύψουν συγκρούσεις λόγω της έλλειψης αποδοχής από τους γονείς σας. Συνεχίστε να διαβάζετε και θα σας πούμε περισσότερα.

Η σύνδεση με ένα άτομο είναι μόνο μέρος της ιστορίας μιας καλής σχέσης. Και αυτό πρέπει να το αναλογιστούμε Θα εμπλακεί τόσο η δική σας οικογένεια όσο και αυτή του άλλου. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ορισμένοι γονείς απορρίπτουν το ραντεβού των παιδιών τους; Υπάρχουν πολλοί λόγοι.

Είτε λόγω κοινωνικών θεμάτων, οικονομικών καταστάσεων είτε πολιτικών και θρησκευτικών διαφορών, υπάρχουν αρκετά ζητήματα που μπορεί να δυσκολέψουν τη σχέση μεταξύ γονέων και όσων εμπλέκονται στη σχέση. Στον παρακάτω χώρο εξετάζουμε τους πιο συχνούς λόγους.

«Δεν μου αρέσει ο σύντροφός σου»: μια σύγκρουση που επηρεάζει την οικογένεια

Μία από τις περιστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν διαφορές στην οικογένεια είναι ότι ένα από τα μέλη αποφασίζει να έχει σύντροφο, είτε για πρώτη φορά είτε όχι. Μερικές φορές, οι γονείς απορρίπτουν την ερωτοτροπία των παιδιών τους και δεν βλέπουν ευνοϊκά το άτομο που επέλεξαν να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

Μια τέτοια δυσαρέσκεια μπορεί να μην εκφράζεται ανοιχτά, αλλά μάλλον Εκδηλώνεται με ειρωνεία ή έμμεσες κατευθύνσεις. Άλλες φορές γίνονται αιτία για καβγάδες, συγκρούσεις και καυγάδες, ακόμη και παρουσία του εν λόγω ζευγαριού.

Είναι πιθανό όλο αυτό να συνεχίζεται για κάποιο χρονικό διάστημα, σε σημείο να προκαλεί αγωνία στα παιδιά και απογοήτευση στους γονείς, που δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν λαμβάνονται υπόψη τα επιχειρήματά τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Εξάντληση ή εξάντληση αγάπης: δείτε τα σημάδια και εφαρμόστε αυτές τις αλλαγές στη σχέση σας

Όλα αυτά μέχρι να προκύψει ένα πιθανό αποτέλεσμα: Υπάρχει αποδοχή της σχέσης, το ζευγάρι διαλύεται ή τα παιδιά καταλήγουν να αποστασιοποιούνται από τους γονείς τους.Γιατί οι γονείς απορρίπτουν το ραντεβού των παιδιών τους;

Η εξήγηση που δίνουν σε ορισμένες περιπτώσεις οι γονείς που απορρίπτουν το ραντεβού των παιδιών τους είναι ότι σκέφτονται την ευημερία τους. Παρ ‘όλα αυτά, Πίσω από αυτές τις εμφανείς καλές προθέσεις, μπορεί να κρύβονται άλλοι λόγοι.για το οποίο θα μάθουμε παρακάτω.

1. Προσδοκία βελτιώσεων

Από την πρώτη δήλωση, σχετικά με το να θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά, μπορεί να συναχθεί ότι ορισμένοι βλέπουν στο γάμο τη δυνατότητα να βελτιωθεί η οικογένεια υπό κάποια έννοια, για παράδειγμα, οικονομικά. Και σε αυτή την περίπτωση, είναι σύνηθες να απορρίπτετε τον σύντροφο επειδή δεν ικανοποιεί τέτοιες ανάγκες.

2. Οικονομικές διαφορές

Συνήθως συμβαίνει και το αντίθετο. Σε οικογένειες με καλύτερες οικονομικές δυνατότητες, Μπορεί να αποδοκιμάζουν έναν πιθανό σύντροφο που δεν έχει την ίδια κοινωνική θέση.

3. Άλλες κοινωνικές διαφορές

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να αποτελέσουν το σημείο εκκίνησης για να συμβεί μια τέτοια απόρριψη είναι οι διαφορές σε σχέση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, εάν ο σύντροφος του γιου ή της κόρης έχει διαφορετικό χρώμα δέρματος, προέρχεται από άλλη χώρα ή πολιτισμό κ.λπ.

4. Ηλικία των παιδιών

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που δίνουν οι γονείς που απορρίπτουν το ραντεβού των παιδιών τους είναι ότι είναι ακόμη πολύ μικρά για να μπουν σε μια σχέση ή να σκεφτούν «αυτά τα πράγματα».

Και είναι τόσοι πολλοί Τους είναι δύσκολο να αποδεχτούν ότι τα παιδιά τους μεγαλώνουν και μεγαλώνουν. Επιπλέον, είναι δύσκολο για αυτούς να τους αφήσουν να πάρουν αποφάσεις μόνοι τους, χωρίς να τους συμβουλευτούν.

Βέβαια, η κατάσταση είναι πιο κατανοητή όταν πρόκειται για 15χρονο. Ωστόσο, δεν ισχύει για παιδιά άνω των 21 ετών, μερικά από τα οποία έχουν ξεκινήσει ή έχουν ολοκληρώσει το πανεπιστήμιο.

5. Σπουδές

Στο ίδιο πνεύμα, ορισμένοι γονείς μπορεί επίσης να το σκεφτούν αυτό Τα παιδιά σας θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές πριν σκεφτούν τις σχέσεις.. Αυτό οφείλεται στην πεποίθηση ότι μια σχέση μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή ή να παρέμβει στη διαδικασία.

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους είναι ότι μπορεί να συμβεί ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, εμποδίζοντας τη συνέχιση των μελετών.

6. Ηλικία του ζευγαριού

Η ηλικία του ζευγαριού μπορεί να είναι ο λόγος που οι γονείς απορρίπτουν την ερωτοτροπία των παιδιών τους. Εάν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου, συχνά δεν φαίνεται καλά. Οι γονείς μπορεί να πιστεύουν ότι ένας σύντροφος που είναι πολύ μεγαλύτερος από τα παιδιά τους μπορεί να τους επηρεάσει και να τους χειραγωγήσει.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Μου αρέσει μια φωτογραφία και άλλα 15 σύγχρονα προβλήματα σχέσεων

7. Διαζύγια και παιδιά

Όταν το εν λόγω ζευγάρι έχει περισσότερη εμπειρία, με την έννοια ότι έχει χωρίσει ή έχει εξαρτώμενα παιδιά, η αποδοκιμασία της σχέσης μπορεί να ενισχυθεί.

8. Σεξουαλικός προσανατολισμός

Χωρίς αμφιβολία, ο σεξουαλικός προσανατολισμός εξακολουθεί να αποτελεί αιτία διαφωνίας με τις σχέσεις των παιδιών. Πολλοί γονείς δεν δέχονται ότι τα παιδιά τους ερωτεύονται κάποιον του ίδιου φύλου.

9. Διαταραχές και υπερπροστασία

Σε οικογένειες στις οποίες υπάρχουν παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, όπως σύνδρομο Down, αυτισμό, νοητικές αναπηρίες ή άλλα, οι γονείς μπορεί να είναι υπερπροστατευτικοί και να μην αισθάνονται έτοιμοι να κάνουν μια σχέση.

10. Έλλειψη σαφών ορίων

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν οικογενειακές σχέσεις στις οποίες Τα όρια γύρω από τη λήψη αποφάσεων δεν έχουν καθοριστεί με σαφήνεια. Μπορεί τα παιδιά να αφήνουν πάντα τους γονείς τους να λαμβάνουν αποφάσεις ή να επιβάλλουν τα κριτήριά τους σχετικά με τα πιο σημαντικά τους θέματα. Τότε, είναι δύσκολο για αυτούς να επιβεβαιώσουν ξανά την αυτονομία τους στην επιλογή συντρόφου.

11. Προσωπική αντιπάθεια

Μερικές φορές δεν υπάρχει λόγος άλλος από έναν απλό “Δεν μου αρέσει”, “Δεν μου αρέσει αυτή”, «Δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη», “υπάρχει κάτι μέσα του”, και τα παρόμοια. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, ούτε καν για τον ίδιο άνθρωπο.

12. Χειρισμός

Τέλος, ακόμα και όταν είναι δύσκολο να το αποδεχτείς ή να το αναγνωρίσεις, Υπάρχει και η περίπτωση γονέων που χειραγωγούν τα παιδιά τους. Είτε επειδή αισθάνονται μόνοι είτε επειδή έχουν μια ασθένεια και φοβούνται ότι θα τους εγκαταλείψουν, μπορεί να αντιταχθούν σε οποιονδήποτε σύντροφο τους παρουσιάσουν.Τι να κάνετε όταν οι γονείς απορρίπτουν την ερωτοτροπία των παιδιών τους;

Πολλές φορές, γονείς που απορρίπτουν το ραντεβού των παιδιών τους Δεν γνωρίζουν καν γιατί νιώθουν τέτοια εχθρότητα προς το άτομο.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Αποφύγετε αυτά τα 20 πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν το πρώτο σας ραντεβού

Ωστόσο, όποιος και αν είναι ο λόγος, η κατάσταση γίνεται τεταμένη και μπορεί να ξεσπάσουν συγκρούσεις που έχουν συνέπειες από συναισθηματική ή συναισθηματική άποψη για τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ομοίως, στο πρόσωπο Μπορεί να υπάρχει ένα δίλημμα για το αν πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα στην οικογένεια ή τον σύντροφό σας.. Τώρα, για αυτήν την κατάσταση, παρά το πόσο δύσκολη μπορεί να φαίνεται, υπάρχουν πιθανές λύσεις. Ας δούμε ποιες είναι οι εναλλακτικές που μπορούν να εξεταστούν.

Μιλήστε σαν οικογένεια

Το πρώτο πράγμα είναι να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση, τοποθετώντας τον εαυτό σας σε ρόλο ενήλικα, χωρίς να εμπλακείτε σε απόπειρες συναισθηματικού εκβιασμού. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να σταματήσουν να ενεργούν ως προστάτες και τα παιδιά ως ανυπεράσπιστα όντα.

Είναι αλήθεια ότι η οικογένεια μπορεί να έχει άποψη για το θέμα του συντρόφου των παιδιών της. Ωστόσο, ο σκοπός της συνομιλίας δεν θα ήταν να λάβει τη συγκατάθεσή σαςαλλά για να καταλάβουν ότι η απόφαση δεν είναι δική τους.

Να ξέρεις να ακούς

Δεν είναι λογικό να κλείνεται κανείς στο να ακούει λόγους. Καλό είναι να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τον λόγο της μη αποδοχής. Ίσως οι γονείς να έχουν ένα πλεονέκτημα και να γνωρίζουν κάτι που το παιδί δεν γνωρίζει. για παράδειγμα, ότι το άτομο είναι ακόμα παντρεμένο ή έχει ιστορικό οικογενειακής βίας.

Μην κρύβετε πληροφορίες

Μερικές φορές, ο φόβος της απόρριψης κάνει τα παιδιά να κρύβουν πληροφορίες για τον σύντροφό τους. Για παράδειγμα, δεν λένε ότι είναι χωρισμένος. Η απόκρυψη μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερες υποψίες και φόβους στους γονείς.

Προωθήστε μια προσέγγιση

Όταν η απόρριψη της ερωτοτροπίας από τους γονείς οφείλεται σε άλλο λόγο, για παράδειγμα κοινωνικό, ιδεολογικό, θρησκευτικό, Καλό είναι να διευκολύνετε μια συνάντηση σε μια οικογενειακή συγκέντρωση για να γνωριστούν μεταξύ τους. και δείτε ότι, πέρα ​​από τις διαφορές, υπάρχει ειλικρινής στοργή και μπορούν να τα πάνε καλά.

Πρέπει να πάτε σε θεραπεία;

Εάν οι καταστάσεις δεν μπορούν να επιλυθούν και προκαλούν άγχος σε κάποιο από τα μέλη της οικογένειας ή στο ζευγάρι, συνιστάται να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο ή έναν ειδικό οικογενειακής θεραπείας, ο οποίος μπορεί να παρέχει εργαλεία και καθοδήγηση για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button