Εφηβοι

Αποτρίχωση σε κορίτσια και εφήβους: συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου

Η αποτρίχωση είναι μια πρακτική που έχει τις ρίζες της στην καθημερινή αισθητική. Τα κορίτσια και οι έφηβοι έρχονται σε αυτό με γνώμονα το παράδειγμα και την ανάγκη να επιδείξουν το άτριχο δέρμα. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να τους συνοδεύσετε στην αποφασιστικότητά τους.

Τα άτριχα σώματα ως μέρος του κανόνα ομορφιάς πάνε χιλιάδες χρόνια πίσω. Ωστόσο, στις αρχές του 20ου αιώνα εξαπλώθηκε και έγινε δημοφιλής, ιδιαίτερα στη Δύση. Η κοινωνική, πολιτιστική και οικογενειακή πίεση είναι παρούσα στην αισθητική ανάγκη για αποτρίχωση σε κορίτσια και εφήβους.

Με τα πρώτα σημάδια εμμηναρχής, τα μαλλιά εμφανίζονται σε περιοχές που θα είναι ορατές με φούστες, μπλούζες ή μαγιό. Η απαίτηση των κοριτσιών και των εφήβων να θέλουν να εξαλείψουν αυτές τις περιβόητες ενοχλήσεις θα είναι αναπόφευκτη και φυσική.

Εναπόκειται στους γονείς να θίξουν το θέμα ευρέως και να καθοδηγήσουν την καλύτερη απόφαση σχετικά με την πρώτη αποτρίχωση, μια συνήθεια που θα τους συνοδεύει από εδώ και στο εξής. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να προετοιμάζεστε, πότε και ποια μέθοδος είναι η καταλληλότερη.Συμβουλές πριν την πρώτη αποτρίχωση

Η επιθυμία για ξύρισμα εμφανίζεται συνήθως με τις πρώτες τρίχες, περίπου στην ηλικία των 11 ή 12 ετών.

Το να φροντίζει κανείς την εμφάνισή του είναι καθοριστικό όταν αποφασίζει να κάνει αποτρίχωση, αν και υπάρχουν άλλοι επιτακτικοί λόγοι που οδηγούν το μέτρο. Μεταξύ αυτών, είναι γνωστό ότι Η αφαίρεση τρίχας ελαχιστοποιεί τη συσσώρευση δυσάρεστων οσμών.

Ωστόσο, αντιμέτωποι με ένα στυλ δέρματος που φαίνεται να υποφέρει από «τριχοφοβία» που επιβάλλουν τα σεξουαλικά μοντέλα του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των κοινωνικών δικτύων, ορισμένες προειδοποιήσεις είναι κατάλληλες. Για παράδειγμα, οι τρίχες της ηβίας, όταν αφαιρεθούν πλήρως, προσφέρουν περισσότερες πιθανότητες ερεθισμών και μολύνσεων και απαιτούν καλύτερες συνήθειες υγιεινής.

Σε κάθε περίπτωση, η ώρα της αποτρίχωσης σε κορίτσια και εφήβους θα έρθει. Θα εγκατασταθεί μεταξύ 11 και 12 ετών, αν και θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη του κοριτσιού ή του εφήβου, τον τύπο των μαλλιών και του δέρματος. Συνολικά, έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές για μια ευχάριστη πρώτη εμπειρία χωρίς συνέπειες.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Συμβουλές για την πρόληψη του αλκοολισμού στα έφηβα παιδιά σας

Πριν ξεκινήσετε, ένα λουτρό ζεστού νερού

Το ζεστό νερό στο ντους ή οι κομπρέσες στην περιοχή θα βοηθήσουν στο άνοιγμα των πόρων και στη μείωση του πόνου, εκτός από το να κάνει την αποτρίχωση πιο αποτελεσματική. Εάν προσθέσετε σε αυτό μια πρακτική απολέπισης του δέρματος μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Όταν τελειώσετε, ένα μπάνιο ή εφαρμογή κρύου νερού θα κλείσει τους πόρους και θα καταπραΰνει το δέρμα. Τέλος, μην βγαίνετε στον ήλιο και χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες για να αποφύγετε ερεθισμούς μετά την αποτρίχωση και τις επόμενες μέρες μετά από αυτήν.

Το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό και χωρίς τραύματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποτρίχωση σε κορίτσια και εφήβους αποφασίζεται να φορέσουν ένα strappy φόρεμα σε ένα πάρτι ή να κάνουν μια βόλτα στην πισίνα ή στη θάλασσα. Για να αποφύγετε επιπλοκές, είναι απαραίτητο να καλέσετε για ηρεμία και προσοχή.

Το δέρμα που θα υποβληθεί στην αισθητική περιποίηση δεν πρέπει να έχει ίχνη από κρέμες ή λάδια σώματος, ειδικά αν θα χρησιμοποιηθούν κεριά. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται εάν υπάρχουν πληγές ή το δέρμα είναι κόκκινο ή καμένο. Και αν το δέρμα έχει εκτεθεί στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες.

Ο καλύτερος τρόπος, ο λιγότερο επώδυνος

Αυτό το ρητό που υποστηρίζει: «για να είσαι όμορφος πρέπει να δεις αστέρια» δεν ταιριάζει για αυτή την πρώτη φορά. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε μια άσκηση που θα είναι μόνιμη περνώντας άσκοπα το όριο του πόνου.

Ανάμεσα στα λιγότερο επιθετικά βήματα είναι η χημική λεύκανση.. Αυτό συνιστάται όταν τα μαλλιά του κοριτσιού ή του εφήβου είναι λεπτά, κοντά και αραιά και εάν το δέρμα δεν είναι σκούρο.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Τα συναισθηματικά όρια και η σημασία τους για τον έφηβό σας

Το ξύρισμα είναι γρήγορο και οικονομικό, αλλά αν υπάρχουν ακμή, σπυράκια ή πληγές, κινδυνεύετε να επιδεινώσετε την κατάσταση. Από την άλλη, πρέπει να έχετε λίγη επιδεξιότητα στο χειρισμό της λεπίδας για να αποφύγετε κοψίματα. Επομένως, εάν υπάρχει καλύτερη επιλογή, το ξύρισμα αμέσως από τη νυχτερίδα δεν θα πρέπει να υπολογίζεται ως το νούμερο ένα στη λίστα.

Η κρέμα αποτρίχωσης αφήνει το ίδιο αποτέλεσμα με την ξυριστική μηχανή, με το πλεονέκτημα ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί, αλλά η κοπέλα δεν πρέπει να είναι μόνη της. Εάν ξεπεραστεί ο χρόνος στο δέρμα, μπορεί να είναι λειαντικό και να προκαλέσει δερματίτιδα.

Οι λωρίδες κρύου κεριού δεν καίγονται ούτε κόβονται, αλλά η προσεκτική αφαίρεσή τους απαιτεί έμπειρη υποστήριξη.. Τέλος, τα κεριά, οι κρέμες ή τα ξυράφια μπορούν να προκαλέσουν θυλακίτιδα, εξ ου και η σημασία της απολέπισης και του καθαρισμού, καθώς αποφεύγονται οι τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα ή οι μολύνσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποτρίχωση με λέιζερ προσφέρει οριστική λύση για τη θυλακίτιδα και μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν υπάρχει ακμή, ένα σύνηθες φαινόμενο στην εφηβεία. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας σχετικά με αυτό.

Άλλες μέθοδοι

Η μέθοδος αποτρίχωσης πρέπει να καθορίζεται με βάση τον τύπο των μαλλιών και του δέρματος, εκτός από την αναζήτηση μιας απαλής επιλογής για το ευαίσθητο δέρμα κοριτσιών και εφήβων.

Όταν η αποτρίχωση έχει γίνει συνηθισμένη, οι τρίχες τείνουν να εξασθενούν. Υπάρχουν διαδικασίες αποτρίχωσης που προσφέρουν γρήγορες, αλλά βραχύβιες λύσεις, ενώ υπάρχουν πιο εξειδικευμένες που εγγυώνται ότι θα αφαιρέσουν την επόμενη συνεδρία.

Ηλεκτρόλυση

Στην πρώτη αποτρίχωση σε κορίτσια και εφήβους, το σημαντικό είναι να μην υποβάλλονται σε επώδυνες διαδικασίες, όπως η ηλεκτρόλυση που καταστρέφει τη ρίζα της τρίχας χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδια όπως βελόνες. Επιπλέον, καθώς εξακολουθούν να μεγαλώνουν και να αναπτύσσονται, είναι πιθανό να μην είναι οριστική δράση και τα μαλλιά να ξαναβγαίνουν.

Λέιζερ

Αυτή η συσκευή που εκπέμπει ένα ενισχυμένο φως διεγερμένης ακτινοβολίας δρα στον θύλακα της τρίχας με πολύ μεγάλη ακρίβεια, αλλά είναι ακριβό και επίπονο. Συνιστάται όταν το κορίτσι ή ο έφηβος έχει μεγαλώσει και παίρνει ήδη υπεύθυνες αποφάσεις για την εμφάνισή του. Παρεμπιπτόντως, καθώς το μονόχρωμο φως απορροφάται από τη μελανίνη, αυτός ο πόρος είναι ιδανικός για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, καθώς αποτρέπει τα εγκαύματα.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  13 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σε έναν έφηβο

Σε περίπτωση σπίλων (ή υπερμελάγχρωσης), πρέπει να λαμβάνονται ορισμένες προφυλάξεις και να ακολουθούνται οι συστάσεις ενός ειδικού. Πράγματι, εάν χρησιμοποιείται λέιζερ, οι κρεατοελιές πρέπει να προστατεύονται με επιδέσμους ώστε να μην δέχονται άμεσο φως.

έντονο παλμικό φως

Λειτουργεί σαν λέιζερ, αλλά με λιγότερη αποτελεσματικότητα, περισσότερες συνεδρίες και μεγαλύτερο κίνδυνο εγκαυμάτων. Μεγάλο πλεονέκτημα: Καλά αποτελέσματα επιτυγχάνονται σε κάθε τύπο δέρματος. Συνιστάται να συμβουλευτείτε γιατρό πριν το χρησιμοποιήσετε.

Τσιμπιδακι ΦΡΥΔΙΩΝ

Χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένα σημεία, όπως τα φρύδια. Τα μαλλιά εξάγονται από τις ρίζες και το αποτέλεσμα διαρκεί έως και τρεις εβδομάδες. Ένας αρχάριος πρέπει να τοποθετείται στα χέρια έμπειρων ανθρώπων, καθώς η γραμμή εξαγωγής πρέπει να ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου.

Κεριά

Είναι μια κλασική τεχνική. Κρύο, ζεστό ή ζεστό, βγάζω τα μαλλιά από τις ρίζες και, ως εκ τούτου, είναι επώδυνο, ειδικά στις πρώτες ευκαιρίες. Η αποτρίχωση με κερί είναι καλύτερη εναλλακτική για τις κρέμες αποτρίχωσης, αλλά το ζεστό κερί δεν συνιστάται ιδιαίτερα εάν υπάρχουν κιρσοί. Επίσης, αν η νεαρή μένει σε ζεστή περιοχή, γιατί με τη ζέστη οι φλέβες διαστέλλονται πιο εύκολα.Είναι μύθος ότι δεν μπορείτε να ξυριστείτε πριν από την πρώτη σας έμμηνο ρύση.

Δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει ένα κορίτσι ή έναν έφηβο να μπορέσει να αφαιρέσει τρίχες πριν από την εμμηναρχή. Μερικές φορές, η περίοδος καθυστερεί την εμφάνισή της, ενώ άλλα σημάδια ανάπτυξης είναι ήδη εμφανή, συμπεριλαμβανομένων των τριχών στις μασχάλες ή στα πόδια.

Η αποτρίχωση είναι μια μέθοδος αποκλειστικά αισθητικής. Η καθοδήγηση της μητέρας, στις περισσότερες περιπτώσεις ως προς αυτό, υποδειγματική, θα πρέπει να είναι να μεταδίδει και να οδηγεί στον καλύτερο δρόμο. Αυτό που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι ότι κάθε δέρμα είναι διαφορετικό και το πιο ευαίσθητο θα υποβληθεί σε μια παρέμβαση που μερικές φορές είναι ερεθιστική και επώδυνη.

Ακολουθήστε τις συμβουλές και Το να πάτε σε έναν δερματολόγο για να ακούσετε από πρώτο χέρι εξειδικευμένες συστάσεις είναι ότι καλύτερο. Ειδικά αν αυτό που θέλετε να αποφύγετε είναι μια τραυματική αρχική στιγμή.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button