Περιποίηση σώματος

Αντιμετώπιση κιρσών με μικροαφρό

Ανάμεσα στις διάφορες εναλλακτικές που υπάρχουν σήμερα, η αντιμετώπιση των κιρσών με μικροαφρό είναι από τις πιο ζητούμενες. Από τι αποτελείται; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι σας; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα πάντα για αυτό.

Τελευταία ενημέρωση: 24 Μαΐου 2023

Γνωρίζετε τη θεραπεία των κιρσών με μικροαφρό; Ας θυμηθούμε ότι οι κιρσοί, που ονομάζονται και κιρσοί, είναι πρόβλημα υγείας και αισθητικής. Εκδηλώνονται είτε με τη μορφή μπλε ή βιολετί φλεβών αράχνης, είτε ως πάχυνση και σκουρόχρωμα των φλεβών.

Ευτυχώς, υπάρχουν επί του παρόντος αρκετές θεραπείες που επιτρέπουν την ελαχιστοποίησή τους. Ανάμεσα σε αυτά, Βρίσκουμε τον μικροαφρό, που έχει γίνει δημοφιλής για την απλότητα και τα καλά του αποτελέσματα. Από τι αποτελείται; Πώς εκτελείται; Σε αυτό το χώρο το αναλύουμε.

κιρσοί

Οι κιρσοί σχετίζονται με τη φλεβική ανεπάρκεια. Στα πόδια, εμφανίζονται ως διογκωμένες φλέβες, με εξογκώματα και στριφογυρίσματα που μοιάζουν με κόμπους, όχι πολύ ελκυστικά στο μάτι. Ωστόσο, μπορεί επίσης να υπάρχει απόφραξη φλεβών σε άλλες περιοχές και όργανα, όπως ο οισοφάγος (οισοφαγικοί κιρσοί) και το ορθό (αιμορροΐδες).

Η αιτία των κιρσών Συνήθως συνδέεται με βαλβιδική ανεπάρκεια ή αδυναμία των τοιχωμάτων των φλεβών.. Με τη σειρά του, αυτό εξαρτάται από κληρονομικούς παράγοντες, καθώς και από την ηλικία, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι θεραπειών για την αντιμετώπιση τόσο των αιτιών όσο και των συνεπειών των κιρσών. Αυτά κυμαίνονται από διατροφικές αλλαγές και ασκήσεις κατά των κιρσών μέχρι χειρουργική επέμβαση, θεραπεία με λέιζερ και άλλες διαδικασίες.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Κάλος του συγγραφέα: γιατί εμφανίζεται και πώς να το αντιμετωπίσετε;

Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέραμε ήδη, Θα εξηγήσουμε σε τι συνίσταται η θεραπεία των κιρσών με μικροαφρό. Επιπλέον, περιγράφουμε λεπτομερώς πώς είναι η ανάρρωσή σας και ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι σας. Συνέχισε να διαβάζεις!

Οι κιρσοί είναι διογκωμένες φλέβες που σχετίζονται με φλεβική ανεπάρκεια. Για τη θεραπεία τους, είναι απαραίτητο να κάνετε προσαρμογές στον τρόπο ζωής.

 

Συνεχίστε να διαβάζετε στο: Τι κάνω αν αρχίσω να έχω κιρσούς;

Αντιμετώπιση κιρσών με μικροαφρό

Συγκεκριμένα, η θεραπεία των κιρσών με μικροαφρό συνίσταται στην έγχυση μιας ουσίας στις προσβεβλημένες φλέβες. Αυτό επιδιώκει να προωθήσει τη σκλήρυνση και την επούλωση των εσωτερικών τοιχωμάτων των φλεβών προκειμένου να περιοριστεί και να επαναπροσανατολιστεί η κυκλοφορία. Στη συνέχεια, οι φλέβες που υποβλήθηκαν σε θεραπεία επαναρροφούνται από τον περιβάλλοντα ιστό, μέχρι να εξαφανιστούν.

Η ουσία που χρησιμοποιείται σε αυτή τη διαδικασία, Η polidocanol, επίσης γνωστή ως Laureth-9, είναι ένας σκληρυντικός παράγοντας. Αυτό αυξάνει τον σχηματισμό θρόμβων και τον ουλώδη ιστό. Έτσι, μειώνεται η διαστολή των προσβεβλημένων φλεβών, που είναι το πιο ορατό σημάδι κιρσών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η θεραπεία δεν απαιτεί νοσηλεία ή αναισθησία. Ακόμα κι έτσι, πρέπει να γίνει από επαγγελματία και να τηρηθεί πρωτόκολλο.

Βήματα επεξεργασίας με μικροαφρό

 1. Εντόπιση της φλέβας που πρόκειται να αντιμετωπιστεί με υπερηχογράφημα Doppler.
 2. Εισαγωγή καθετήρα.
 3. Έγχυση του μικροαφρού μέσω του καθετήρα. Η διαδικασία παρακολουθείται συνεχώς.
 4. Μόλις εφαρμοστεί ο μικροαφρός, αφαιρείται ο καθετήρας και τοποθετείται επίδεσμος ή επίδεσμος στο σημείο που έγινε η παρακέντηση.

 

Για να μάθετε περισσότερα: Οικιακές θεραπείες για κιρσούς.

Ανάρρωση και κίνδυνοι στη θεραπεία

Η θεραπεία των κιρσών με μικροαφρό είναι ελάχιστα επεμβατική. Επομένως, Δεν απαιτείται μεγάλη περίοδος ανάρρωσης. Το άτομο μπορεί ακόμη και να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες σχεδόν αμέσως. Ωστόσο, η ιατρική παρακολούθηση πρέπει να διατηρείται.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Βήματα και φροντίδα για τον καθαρισμό του κεριού αυτιού με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Ομοίως, μπορεί να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες θεραπείας για να επιτευχθούν καλά αποτελέσματα. Αυτό θα καθοριστεί από τον θεράποντα ιατρό, καθώς και την ποσότητα της ουσίας που χρησιμοποιείται στις συνεδρίες.

Σε κάθε περίπτωση, είναι βολικό να έχουμε κατά νου ότι η εφαρμογή αυτής της τεχνικής εγκυμονεί ορισμένους κινδύνους και πιθανές παρενέργειες. Ας δούμε τις πιο σχετικές παρακάτω.

 • Προσωρινές επιπτώσεις: ερυθρότητα, μώλωπες, σκουρόχρωμα, ορατότητα αγγείων. Αυτά θα πρέπει να εξαφανιστούν με την πάροδο του χρόνου.
 • Παρενέργειες που απαιτούν προσοχή: Εάν υπάρχει φλεγμονή, αίσθηση θερμότητας ή αλλεργική αντίδραση, θα πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, εμφανίζονται μικροί θρόμβοι που απαιτούν παροχέτευση.
Μετά τη θεραπεία των κιρσών με μικροαφρό, το άτομο μπορεί να εμφανίσει ερυθρότητα και μώλωπες. Ωστόσο, είναι φυσιολογικό αυτό να βελτιωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τι να θυμάστε για τη θεραπεία με μικροαφρό;

Εκτέλεση θεραπείας κιρσών με μικροαφρό μέσα βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς από αισθητική άποψη. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτήν την πάθηση, όπως πόνο, πρήξιμο και κράμπες.

Η διαδικασία θεωρείται μη επεμβατική, αλλά πρέπει να εκτελείται από επαγγελματία. Επιπλέον, σε περίπτωση ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως φλεγμονή ή αλλεργία, είναι απαραίτητο να αναζητηθεί άμεση προσοχή για την αποφυγή επιπλοκών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


 • Antani MR, Dattilo JB. Κιρσοί. [Updated 2020 Apr 28]. Στο: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2020 Ιαν-. Διαθέσιμο από: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK470194/
 • Radhakrishnan N, Jayakrishnan R, Deepu G. Microfoam Sclerotherapy for Varicose Veins: a Retrospective Analysis of a Modified Technique. Ινδός J Surg. 2015; 77 (Suppl 3): 816-821. doi:10.1007/s12262-013-1013-2
 • Worthington-Kirsch RL. Σκληροθεραπεία με ένεση. Semin Intervent Radiol. 2005; 22 (3): 209-217. doi:10.1055/s-2005-921954
 • Barrett JM, Allen B, Ockelford A, Goldman MP. Θεραπεία σκληροθεραπείας με καθοδήγηση με υπερήχους μικροαφρού για κιρσούς σε υποομάδα με διαμέτρους στη διασταύρωση 10 mm ή μεγαλύτερη σε σύγκριση με υποομάδα μικρότερη από 10 mm. Dermatol Surg. 2004;30(11):1386-1390. doi:10.1111/j.1524-4725.2004.30430.x
 • Tropper U, Ferrrari D, Torres D. Όλα για τους κιρσούς, 1η έκδοση. Μπουένος Άιρες; Kier, 2007.
ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Hierba Santa María: οφέλη και αντενδείξεις

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button