Σχέσεις ζευγαριού

Άνθρωποι με διπλή ζωή: χαρακτηριστικά και συνέπειες

Το να έχεις διπλή ζωή έχει συνέπειες. από τη δυσπιστία στην πτώση της προσωπικής εικόνας. Γιατί συμβαίνει αυτό? Πώς να το αναγνωρίσετε; Ας δούμε.

Άνθρωποι με διπλή ζωή Είναι αυτοί που έχουν δεύτερη οικογένεια ή άλλη σχέση χωρίς να το υποψιάζεται κανείς. Είναι ένα φαινόμενο που συνδέεται με συναισθηματική ανωριμότητα, συναισθηματικές ελλείψεις και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ποιες είναι οι συνέπειές του;

Η αλήθεια του θέματος είναι ότι η ανακάλυψη αυτού του τύπου κατάστασης φέρνει μαζί της πολλές αμφιβολίες για τους εμπλεκόμενους. «Δεν είχα τα πάντα για να είμαι ευτυχισμένος;» «Δεν έκανα αρκετά;»… Υπάρχουν πολλά στοιχεία που εμπλέκονται και τα εξετάζουμε παρακάτω.

Τι σημαίνει να έχεις διπλή ζωή;

Μπορούμε να σκεφτούμε την ιδέα της διπλής ζωής με μια εικόνα που στην πρόσοψη είναι άλλο πράγμα, αλλά στην πλάτη, άλλο. Κάτι σαν τις δύο όψεις ενός νομίσματος.

Αν και συνδέεται με σχέσεις και απιστία, πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη συμπεριφορές που συνδέονται με προβληματική κατανάλωση, εθισμούς ή παράνομες δραστηριότητες.

Για παράδειγμα, άτομα που λένε ότι δουλεύουν μέχρι αργά, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκονται στο καζίνο. Ή λένε ότι κερδίζουν τον μισθό τους κάνοντας μια συγκεκριμένη δουλειά, η οποία αργότερα αποδεικνύεται παράνομη επιχείρηση.

Θυμάστε τη σειρά Breaking Bad; Ο πρωταγωνιστής θα μπορούσε να είναι τέλειο παράδειγμα ανθρώπου με διπλή ζωή.

Γιατί ένας άνθρωπος έχει διπλή ζωή;

Προσπαθήστε να αναζητήσετε μια αιτία ή μια λίστα τυπικών αιτιών ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ σχετικά με τα κίνητρα δεν έχει πολύ νόημα, αφού παραλείπεται η βαρύτητα που έχουν συγκεκριμένες εμπειρίες στη βιογραφία ενός ατόμου. Τώρα, βάσει αυτής της διευκρίνισης και με βεβαιότητα, αναφέρονται συνήθως οι ακόλουθοι λόγοι

Πολλές καταστάσεις που συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή στη ζωή και πτυχές της προσωπικότητας του ατόμου επηρεάζουν τη διπλή ζωή.

Προσωπικές κρίσεις

Πολλές περιπέτειες ή προβληματικές δραστηριότητες (όπως ο εθισμός στον τζόγο) συνήθως έρχονται χέρι-χέρι με προσωπικές ή κρίσεις ζωής, στις οποίες είναι απαραίτητο να αποφύγεις για να ξεχάσεις. Δηλαδή είναι α έλλειψη επαρκών πόρων για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Τι είναι το σύνδρομο Rebecca;

Αναζήτηση αισθήσεων

Σε αντίθεση με το προηγούμενο σημείο, η αναζήτηση αισθήσεων ή η αίσθηση αδρεναλίνης παρακινεί επίσης άτομα με διπλή ζωή. Παρόλο που είναι κάτι που ενέχει κάποιο ρίσκο, πολλοί το θεωρούν ως τρόπο για να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση ή την αίσθηση ενός «παντοδύναμου εαυτού».

Επιθυμία

Η διπλή ζωή —όταν εμφανίζεται ως ζευγάρι— συνδέεται επίσης με την επιθυμία. Η δέσμευση περιλαμβάνει θετική και προληπτική επιλογή να είσαι με ένα άλλο άτομο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παύουμε να είμαστε επιθυμητοί υποκείμενοι.

Προβλήματα επικοινωνίας

Δυσκολίες στην επικοινωνία, αδυναμία να θέσουμε όρια και να ανταποκριθούμε σε πιο παρορμητικά πρότυπα συμπεριφοράς, χωρίς να κοιτάμε τις μελλοντικές συνέπειες.

Έχετε ακούσει ποτέ για κάποιον που άφησε προφανείς ενδείξεις για να ανακαλυφθούν σχετικά με την απιστία; Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αδύνατο να «ασπρίσει» αυτό που συμβαίνει.

Μοντέλα σχέσεων

Δηλαδή το ζευγάρι και τα μοντέλα σχέσης που το εν λόγω άτομο γνωρίζει και είχε ως αναφορές. Φυσικά, αυτό Δεν σημαίνει ότι άνθρωποι των οποίων οι γονείς υπήρξαν άπιστοι «είναι καταδικασμένοι» να επαναλάβουν το ίδιο πράγμα.

Είναι μόνο μια πληροφορία που μπορεί να ληφθεί υπόψη για να διερευνήσει ακριβώς ποιες αξίες ή ποια μοντέλα σχέσεων μπορεί να έχετε εσωτερικεύσει.Χαρακτηριστικά ανθρώπων με διπλή ζωή

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις γενικεύσεις και με το identikit. Τις περισσότερες φορές είναι στη μοναδικότητα των ανθρώπων και στις σχέσεις τους που εξηγούν τους λόγους. Ωστόσο, μπορούμε να αναφέρουμε ορισμένα χαρακτηριστικά:

  • Εκπομπές δεν μπορούν να λάβουν μια απόφαση σχετικά με τα συναισθήματά τους. να αναγνωρίσουν τι τους συμβαίνει και να το αναλάβουν. Για το λόγο αυτό, συνήθως επιλέγουν αυτή τη διπλή ζωή, η οποία λειτουργεί ως υπεκφυγή από αυτό που πραγματικά συμβαίνει στο προσκήνιο.
  • Είναι άνθρωποι που δεν μπορούν ασκούν συναισθηματική ευθύνητο οποίο περιλαμβάνει την αναγνώριση ότι οι δικές του ενέργειες έχουν συνέπειες στους άλλους.
  • Από την άλλη, όσο πιο μόνιμη είναι η διπλή ζωή, τόσο πιο ψυχρά και απόμακρα γίνονται συναισθηματικά. Έτσι, αρχίζουν να ζουν σε ένα είδος διάσπασης, αφού η ενσυναίσθηση, η ηθική, ακόμη και η δική τους φροντίδα του εαυτού τους είναι μουδιασμένα. Είναι σαν να χάνουν το ιστορικό του τι γίνεται και, ως εκ τούτου, μπορούν να προχωρήσουν. Πείθουν ακόμη και τον εαυτό τους ότι δεν είναι τόσο σοβαρό.
ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Εύκολος οδηγός για την προετοιμασία ενός ρομαντικού δείπνου στο σπίτι

Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις ο απλός κανόνας των τριών δεν λειτουργεί. Μπορεί να είναι αναισθητικά σε συναισθηματικό επίπεδο όταν εκτελούν ορισμένες δραστηριότητες, Αλλά είναι επίσης πιθανό, όταν επιστρέφουν στο σπίτι, οι άνθρωποι να φαίνονται πιο στοργικοί, εύγλωττοι, ακόμη και να φαίνονται θετικοί και αφοσιωμένοι.

Ίσως κάποιες φορές μας ξάφνιαζε «εκείνος ο σύζυγος που ήταν ο πιο υποδειγματικός από όλους, φρόντιζε το σπίτι του, τα παιδιά του, ήταν τρυφερός».Συνέπειες διπλής ζωής

Οι συγκρούσεις της διπλής ζωής δεν είναι μόνο προσωπικές, αλλά μπορούν να επηρεάσουν τα αγαπημένα πρόσωπα των εμπλεκομένων.

Μπορούμε να αναγνωρίσουμε δύο συνέπειες ως κύριες. Η απώλεια εμπιστοσύνης στον δεσμό, η οποία μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει τη σφαίρα του ζευγαριού και να επηρεάσει την εικόνα που έχει η οικογένεια για το συγκεκριμένο άτομο. και επίσης τη ζημιά και την ταλαιπωρία που προκαλεί στις εν λόγω σχέσεις. Ας δούμε αναλυτικά.

Δυσπιστία: απώλεια της αξίας της λέξης

Μια φορά, για λίγο ή μόνιμα… ανεξάρτητα από τη συχνότητα της απιστίας, ο αντίκτυπος και η καταστροφική επίδραση που έχει στην εμπιστοσύνη είναι η ίδια.

Η αμφιβολία έχει μια «παλίρροια» επίδραση στις υπόλοιπες πτυχές της σχέσης.ακόμη και σε άλλους τομείς της ζωής. “Δεν σε αναγνωρίζω”, «Δεν ξέρω με ποιον ήμουν αυτά τα χρόνια»…είναι μερικές από τις φράσεις που ακούνε από τους συντρόφους τους.

Βάσανα: δεν επηρεάζεται μόνο το ζευγάρι

Εκ των προτέρων, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι μετά την ανακάλυψη του ανθρώπου που κάνει τη διπλή ζωή, το ζευγάρι χωρίζει, κάπως έτσι. Ωστόσο, είναι πιο περίπλοκο από αυτό.

Από τη μια πλευρά, ένα άλλο άτομο θα επηρεαστεί και μαζί του η αυτοεκτίμησή του. Αν και μπορεί να έχει μεγάλη δύναμη, πάντα προκύπτουν αμφιβολίες όπως: Γιατί δεν με φρόντισε;, Γιατί δεν με έβαλε σε προτεραιότητα; Οι συνέπειες είναι μερικές φορές τόσο μακροπρόθεσμες που Υπάρχει δυσκολία στη δημιουργία σχέσεων στο μέλλον.

Από την άλλη, όταν εμπλέκεται μια οικογένεια και διαπράττεται απιστία, δεν είναι δυνατόν να καταλάβουμε αμέσως ότι αυτό δεν συνεπάγεται έλλειψη αγάπης για τα παιδιά. Στην αρχή —και ειδικά αν δεν είναι ακόμα μεγαλύτεροι— συνήθως γίνεται αντιληπτό ως κάτι προσωπικό, ακόμη περισσότερο αν τα βάσανα του άλλου γονιού είναι εμφανή.

Ούτε πρέπει να ξεχνάμε την ευρύτερη οικογένεια. Ειδικά όταν πρόκειται για σχέση ετών επηρεάζονται και άλλα μέλη της οικογένειας.

Έτσι, βιώνει κανείς ένα τρενάκι συναισθημάτων, που κυμαίνονται από θυμό, ενοχές, υπευθυνότητα, μεταξύ άλλων. Αυτά παρουσιάζονται στο α βρόχος μόνιμος, μέχρι να διευθετηθεί η κατάσταση, γενικά με βοήθεια.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  9 Πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις για να μεγαλώσετε ως ζευγάρι

Τέλος, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι όταν η διπλή ζωή αφορά τρίτο πρόσωπο, αν έχουν εμπλακεί ερωτικά, θα υποστούν και παράπλευρες ζημιές.

Αργά ή γρήγορα, η διπλή ζωή θα φέρει πόνο

Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν τα στερεότυπα και οι ρόλοι των φύλων. Σε πολλές περιπτώσεις, επιχειρήματα όπως “οι άντρες είναι έτσι”, “θα το έκανε και αυτή”, «Είναι κατανοητό ότι ψάχνεις έξω για ό,τι δεν μπορείς να βρεις στο σπίτι»και τα λοιπά.

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτή τη λειτουργία με διπλή έννοια. Αφενός, γιατί το κριτήριο με το οποίο μετριέται η απιστία δεν είναι το ίδιο και, πολλές φορές, αυτές οι ηθικές κρίσεις καταλήγουν να θολώνουν μια κατάσταση στην οποία θα έπρεπε να επέμβουν μόνο δύο.

 

«Μάλλον την απάτησε γιατί ήταν πολύ αφοσιωμένη στα παιδιά της».λένε συχνά κάποιοι συγγενείς που αποφασίζουν να πάρουν θέση.

Ομοίως, η προσωπική περιοχή που επηρεάζεται δεν είναι η ίδια. Οι άνδρες τείνουν να βλέπουν να επηρεάζεται ο ανδρισμός τους και να επηρεάζεται η αυτοεκτίμηση των γυναικών. Δηλαδή, Το φύλο εμφανίζεται επίσης ως κλειδί για την ανάγνωση και την ερμηνεία.

Αυτά τα επιχειρήματα είναι ένα γενικό καταφύγιο για μια κατάσταση που είναι πολύ συγκεκριμένη. Η δυσκολία να αναγνωρίσεις ότι κάτι συμβαίνει, σε προσωπικό επίπεδο ή σε επίπεδο ζευγαριού, μπλοκάρει κάθε δυνατότητα αναζήτησης λύσης, είτε συνέχισης είτε τερματισμού της σχέσης.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί πάντα να νιώθουμε ανικανοποίητοι και μπορεί να μην μας αρέσει κάτι, αλλά το να μην το αναγνωρίσουμε ή να το πούμε αργά ή γρήγορα θα βλάψει τους εμπλεκόμενους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button